Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Altıparmak Atatürk Meydanı'na 5 Nisan 2017 tarihinde miting için gelmişti. Aradan 291 gün geçti ve tabii bu arada Türkiye’de ve Bursa’da da çok şeyler değişti, dönüştü.

Yedinci referandum 16 Nisan 2017’de gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 18 maddesinde değişiklik yapılması hakkında kanun referandumda kabul edildi.

Anayasa değişikliğinin ardından kabine revizyonu 19 Temmuz 2017’de gerçekleşti.

Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Başbakan Yardımcılığı’na getirildi.

AK Parti Bursa İl Başkanı olarak Ayhan Salman 23 Ağustos 2017 tarihinde atandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na 2 Kasım 2017 tarihinde Alinur Aktaş seçildi.

Bu yenilik ekibi Bursa’da olumlu işlere imza attı.

Bursa’nın yeniden röntgeni çekildi. Hesap kitap yapıldı. Daha iyi hizmet etme adına…

Dün de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Bursa dosyası sunuldu.

Bursa ekibi, günlerdir gece gündüz hazırlandıkları güzel bir organizasyonla sınavı başarıyla geçti.

İlk defa Nilüfer’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halka seslendi.

Bursa'daki Cumhurbaşkanı mitingi katılım konusunda her zamanki gibi yine zirve yaptı. Vatandaşta soğuk havaya rağmen heyecan, coşku ve sevgi seli vardı…

Cumhurbaşkanımızın Afrin ve Amerika üzerine söylediklerini 4. sayfada arkadaşlarımız Eda Özata ve Hatice Dal’ın haberinde okuyabilirsiniz.

Ben Bursa üzerine açılan parantezleri değerlendirmek istiyorum…

Öncelikle Reis, 2019 seçimlerinde Bursa’dan beklentisinin çok büyük olduğunu belirterek, Bursa’yı daha ileri taşımak adına ortak hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, konuşmasında Bursa’nın ticari ve sanayi gücünü vurgularken, “Turizm, eğitim şehirlerinden biri olan Bursa’yı şaha kaldırmadan, durmak, dinlenmek bize haramdır. Türkiye’nin 2023 vizyonunda Bursa’yı önemli görevler bekliyor. Bursa sıradan bir şehir değil, alışılmışın üstünde bir altyapıya sahip. Mesela Uludağ gibi bir turizm markası var. ‘4 Mevsim Uludağ’ sloganıyla başlayan çalışmayı çok önemli görüyorum” dedi.

Bursa’ya özel projeler hakkında konuşmasını sürdüren Erdoğan, “Bursa bu özelliklerine rağmen 200 km bölünmüş yola sahipti. 332 km daha arttırarak 532 kilometreye çıkardık. İzmit Körfezi üzerindeki Osmangazi Köprüsü bu otobanın en önemli geçişlerinden biri olan Orhangazi Tüneli ve otoyolun önemli bir bölümü hizmete açıldı. Ben artık Bursa’ya uzak değilim, komşuyum. Bursa’nın bir diğer önemli ulaşım projesi de Bursa-Bilecik Hızlı Tren hattıdır. Böylece Bursa, Türkiye’nin tüm hızlı tren hatlarına bağlanarak ulaşımı en kolay şehirlerimizden biri haline gelecektir. Gemlik-Bursa demiryolu projemiz sanayimiz ve ticaretimiz için büyük önem taşıyor. Bu projeye de yakında başlanıyor. Deprem riski sebebiyle Gemlik’in dönüştürülmesi projesinin de süratle hayata geçirilmesi gerekiyor” derken, ana başlıkları ile aktardığı bu hizmetlerin neler olduğunu en iyi Bursalıların bildiğini dile getirdi.

Dün Nilüfer’de oluşturulan sinerji gelecek yılın seçimlerine yansıyacak olursa Bursa’daki yüzde 54’lük Erdoğan desteği yüzde 60’ları aşacaktır. CHP’nin sürekli kan kaybını, HDP’nin artık esamesi okunmaz hale gelmesini düşünürsek bu rakam pek de hayal değil…

Her şeyin hayırlısı…