Çeyrek asrı deviren Türkiye'nin ilk genç SİAD'ı Bursa Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği’nin (GESİAD) önceki gün yaptığı basın toplantısına biz de ‘agazete’ olarak katıldık.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Genel Kurul Toplantısında GESİAD’ın 13. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Kerim Demiral ve Yönetim Kurulu Üyeleri, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Konuşmasına ‘Zeytin Dalı Harekatı’ ile ilgili başlayan Kerim Demiral, “Ülkemize uzanan terör tehdidi tam anlamıyla ortadan kalkana dek sürdürülmesi, vatanımız adına bir beka meselesidir. Milli mücadelemizin en kısa sürede başarıyla sonuçlanacağına dair en küçük bir şüphemiz bulunmamaktadır” dedi.

Yapacakları çalışmaları ve derneğin yol haritasını kamuoyuyla paylaşan Demiral, GESİAD’ın adındaki ‘İş adamları’ ibaresini ‘İş insanları’ olarak değiştireceğini söyledi. Daha önce de bu değişikliği TÜSİAD yapmıştı. Ama bu değişikliği "GESİAD aslını inkar ediyor" şeklinde yorumlayan duayen meslektaşlarımıza şaşırmamak lazım...

Kerim Demiral, “GESİAD, pek çok konuda öncü olmuştur, olmaya da devam edecektir” derken, “Önceki dönem Başkanımız Ramazan Kaya ve yönetim kurulu ile başlatılan projelere devam edecek, Bursa’nın dinamikleri ile dirsek temasımızı sürdüreceğiz. Son dönemde yakalanan ivmeyi koruyup, daha yukarı taşımak için gayret göstereceğiz. Bu bağlamda önümüzdeki dönemde sosyal sorumluluk projelerine de ağırlık vereceğiz ve birçok kurum ile işbirliği içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı.

GESİAD’ın 100 üye sayısı ile üretim, istihdam ve ihracat noktasında Bursa ekonomisine ciddi katkılar sağladığını ifade eden Demiral, “13. Yönetim Kurulu olarak bizler, önümüzdeki dönemde kent ve ülke ekonomisinin tüm paydaşlarıyla işbirlikleri yapacak, ülkemizin, dünyanın 10. büyük ekonomisi olması yolundaki hedefleri doğrultusunda bizler de üzerimize düşen görevleri yapmaya çalışacağız. Hizmette devamlılık ilkesiyle sinerji toplantılarımız, seminerlerimiz ve sosyal faaliyetlerimiz bizlerin çalışma döneminde de devam edecek” şeklinde konuştu.

GESİAD’ın adında geçen ‘İş adamları’ ibaresinin değişeceğini söyleyen Başkan Demiral, “Ayrıca yakın zamanda derneğimizin adında geçen ‘İş Adamları’ ibaresini tüm üyelerimizi kapsayacak ve 21. yüzyılın ihtiyaçlarına hitap edecek şekilde ‘İş İnsanları’ olarak değiştirmek için olağanüstü genel kurul duyurusu yapmış bulunuyoruz. Umuyorum, şehrimize ve derneğimize hayırlı olur” diye konuştu.

Şu an mevcut kadın üye sayısının yedi olduğunu dile getiren Demiral, Bu değişiklikle daha çok kadın üye edineceklerini söyledi. Kadını bilgili, zengin ve sanayide var olan toplumların daha da gelişken olduğunu bir kez daha hatırlatan Demiral, son cümle olarak "Hem üye sayımızı hem de üyeler arasında işbirliğini arttırmak ve ticari ilişkileri de daha da geliştirmek adına yoğun bir mesai harcayacağız" şeklinde konuştu.