Geçtiğimiz hafta Cebel’deki 19 Mayıs törenlerine HÖH  Bulgaristan’ın dört bir tarafından sabahın köründe kaldırıp getirdiği bindirilmiş kıtalarla katılım sağlama  gayreti içine girdiği görüldü.

Gerçeği söylemek gerekirse, meydana her ne kadar iddia ettiklerinin çok altında bir kitle getirebilmiş olsalar da yine de hatırı sayılabilecek bir  topluluk taşıyabilmişlerdi.

Merak edenler için  tam rakam verelim: Getirdikleri kişi sayısı 2000 

Ancak bu rakamın bütün Bulgaristan’dan topladıkları kişilerden oluştuğunu göz önüne alınırsa ve meydana her yıl en az 6-7 bin  kişi toplandığı düşünülürse bu rakam çok da dikkate değer bir rakam değildir.

Ama asıl bundan öte HÖH açısından oraya bu günde toplama kişiler getirilmesi siyasi açıdan son derece büyük hata olmuştur. Bu durum DOST’u yüceltmekten başka bir işe de yaramamıştır.

Biz de zaten 18 Mayıs tarihli yazımızda bunların törenlere katılma isteği çok büyük hayırlara vesile olacaktır diye de yazmıştık ki, 19 Mayıs’tan sonra DOST’a karşı artan ilgiye bakıldığında aynen de öyle olmuştur.

DOST Genel Başkanı Lütvi Mestan da törenden sonra boşuna “DOST’un  gerçek doğuşu bu gündür” dememiştir.

Biz de protokol konuşmamız esnasında Bulgaristan’ın dört  bir köşesinden toplanmış ve getirilmiş işte bu kişilere gül atmıştık.Bu hareketten kimileri alınmış, kimileri memnun olmuş, kimileri yadırgamış bazıları da manalı bulmuş.

Buradan bu konuya açıklık getirelim de herkes rahatlasın.

Bu hareketimiz  hala HÖH’ün yanında olan ve hala kafası karışık ve karar verememiş olan kardeşlerimize yönelikti ki, aldığımız tepkilere bakılırsa son derece de isabetli olmuştur.

Bunun dışında kimse de bu hareketin arkasında  başka manalar aramasın.

Önceki haftaki yazımızda da belirttiğimiz  gibi, bu yılki 19 Mayıs hala kafası karışık olanlar açısından da son derece önemliydi ki, gün geçtikçe bu daha net ortaya çıkmakta.

Sonuçta aklın yolu birdir.

Eninde sonunda HAK yolunda birleşeceğimizden şüphemizin olmadığını da belirtmiştik konuşmamızda.

Buradaki  sayısız yazımızda geçtiğimiz bu zorlu süreçte, birbirimizi kırmadan , birbirimize saygılı olmayı  tavsiye ettik hep.

Çünkü bu ortamda birileri özellikle bunu istemekte, hatta teşvik etmekte.

Kardeşi kardeşe “kırdırma” niyetleri var birilerinin. Herkes çok iyi bilir ki, kardeş kavgaları en zor onarılan ve en uzun süren kavgalardır.

Bundan dolayı bu tuzaklara düşmemek lazım.  Ağır sözlerden kaçınılmalıdır. Bazı “tetikçilerin” kışkırtmalarına ve  oyunlarına gelinmemelidir.

Çünkü  sonuçta yeni partinin seçmeni uzaydan değil, HÖH’ün içinden geleceğini unutmamak gerektiğini vurguladık hep.

Aynen şu anda DOST’a destek veren bizlerin daha önce HÖH’e destek verdiğimiz gibi. 

HÖH’ün içinde  hala karar verememiş birçok arkadaşımız ,dostumuz hatta akrabamız vardır.

Zaten konuşmamda bu konuya özellikle vurgu yapmış ve biz “et ve tırnak gibi olduğumuzun” altını çizmiştik.

Ama gül her ne kadar cennet çiçeği olsa da hiç kimse bu çiçeğin dikeni olduğunu da unutmasın.

 

Atılan bu gül seçilenlere değil seçmenlere atılmıştır.