Ramazan ayına girerken iftar sofralarımızın baş tacı olan Hurma’nın faydaları saymakla bitmez. 

Yaklaşık 8 bin yıldır tüketildiği varsayılan hurmanın anavatanı, insanlık tarihinin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Ortadoğu coğrafyasıdır. Bölgedeki birçok ülkede farklı tat ve görünümde çeşitli hurma türleri yetiştirilmektedir.

Son yıllarda yapılan araştırmalar sayesinde faydaları daha iyi anlaşılan hurma, güçlü antioksidan ve hücre yenileyici özelliği ile tam bir kanser bariyeridir. Ortadoğu ülkelerinde kanser vakasının düşük olması, hurmanın tüketiminin fazla olması ile ilgili olduğu düşünülmektedir.

Vitamin ve mineral yönünden zengin bir içeriğe sahip olan hurmanın öğünlerde mutlaka tüketilmesi tavsiye ediliyor. Hurma ayrıca yetişkinlerin olduğu kadar, çocukların beslenmesi için de oldukça önemli bir yere sahiptir.

Tam bir şifa kaynağı olan hurmanın ağızda benzersiz bir tat bırakmasının yanı sıra yüksek lif, potasyum, demir, folik asit ve kalsiyum olmak üzere birçok vitamin ile mineral içeriği sayesinde metabolizmaya sayısız faydası bulunmaktadır.

Ağzınızın tadının bozulmadığı bol,bereketli ve sağlık dolu günler diliyorum.

Hayırlı Ramazanlar...