SON DAKİKA
Hava Durumu

Makedon mutfağı

Yazının Giriş Tarihi: 24.08.2022 09:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2022 19:24

Tarih boyunca birçok farklı kültüre ev sahipliği yapan Balkan toprakları, bu kültürlerin her birinden kendisine bir şeyler katarak bugünkü zengin gastronomisine ulaşmıştır. Makedonya mutfağı dendiğinde bugün birçok kişinin aklına kuşkusuz et yemekleri gelecektir.  Bunda da hiç haksız değiller, Makedonya’nın et yemekleri dillere destandır- ancak mutfağı sadece onlarla sınırlı tutmak o güzelim hamur işlerine, tatlılara ve leziz mezelere haksızlık olur.

Yerel yemeklerin, organik yaşamın ve geleneksel pişirme yöntemlerinin önemsendiği ve korunduğu “Slow Food” küresel hareketinin önemli temsilcilerinden Makedonya’da yemek yediğinizde, o ülkenin kültürü hakkında da daha fazla şey öğrenmek istiyorsunuz çünkü bu deneyim, herhangi bir turistik ülkede yaşadığınızdan bir hayli farklı oluyor.

İster başlangıçta iştah açıcı, ister ana yemeğin eşlikçisi; tam tekmil bir akşam yemeğinin olmazsa olmazıdır mezeler. Makedonya da bu açıdan oldukça zengin seçeneklerle karşımıza çıkıyor.

Meze kültürüne de bir çok katkı sağlamış olan Makedon mutfağında, Ayvar, Pincur,Makalo,Malidzano,Krusevko grne ve tratur öne çıkan mezelerdir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.