SON DAKİKA
Hava Durumu

Medeniyet pergelinin merkezindeki gençlik

Yazının Giriş Tarihi: 20.06.2024 16:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.06.2024 16:23

Akademik ve uzmanlık titrimiz, medeniyet sevdamız gereği kültürel sanatsal çalışmalar ve projeleri yakından takip etmekteyim.

Teorik ve pratikte yerel yönetimlerden bakanlıklarımıza sivil toplum kuruluşlarından genel müdürlüklerimize çocuk-gençlik-eğitim-medeniyet ana eksenindeki hayata geçirdiği birçok kültürel sanatsal projeye fiili katkı koymuş biri olarak sahne sanatları, medeniyet okumaları, Milli değerler, Kültür vb kavramlar projeler ve çalışmalarla geleceğimizin teminatı “Genç” liği konuk etmek istedim köşeme bu hafta.

Teknik ve sayısal bir kavram/araç olan “pergel” benzetmesini yaşantımızda ve dilimizde genellikle “özelleme”,”imtina etme”, “merkez” kabul etme olarak kullanırız zaman zaman. Birey ve toplum olarak günlük hayatın akışında pergelin merkezi gündem üzerinde güncellenerek değişir çoğunlukla.

Kimi zaman süregelen siyasi tartışma ve polemikler belirlerken gündemi kimi zaman oynanacak olan bir derbi veya milli bir müsabaka alır yerini. Bazen uluslararası bir gelişme merkeze oturmuşken birde bakmışsınız tabii bir afet pergelin tam ortasında oluvermiş. Bu benzetmeleri çoğaltabiliriz tabii.

Peki kurumsal ve kurgusal olarak pergelin merkezini “Gençliği oturmak” gibi bir hassasiyet ve ihtiyaç duyulmuş mudur sizce ?

Gerekli ve önemli midir, gençlik ve gençliğe sunulan hizmetler ?

Gençlik dinamizm demek, enerji demek, yakın gelecek demek, olgunlaşmak üzere olan bir dimağ ve yarınlar demek. Biraz protest biraz asilik fakat umudun yeşeren düşlerin diğer adı demek.

Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bu sene de “gençlik” kavramının içini dolduracak, yepyeni bir nefes ve heyecan olacak, gençliğin enerjisini kentin kentlinin birlikteliğini ve pratiğini sinerjiye dönüştürecek eğitim programları, kamplar, projeler, gençlik politikalarına örnek teşkil edecek akademik modellerin mutfağında gururla ve heyecanla geçti.

Türk gençliğini, topluma, ülkeye ve medeniyete hizmet eder hale getirmek adına projeler, faaliyetler, fikirler üreten Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Rahmi Aksoy başta olmak üzere Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü sayın Mürsel Kaya ve ekibi yerel,ulusal ve uluslararası perspektifte hazırlıkları süren vizyonel çalışmalar ve hazırlıklarına hız verdiler.

Müdürlüğünü ve profesyonel yönetimini Yücel Çelik’in yürüttüğü Nilüfer Gençlik Merkezi örneğinde olduğu gibi gençlik çalışanları, eğitimcileri, teknik imkan ve donanımlı “Gençlik Merkezleriyle” kültürel dejenerasyon, kontrolsüz teknolojik gelişmeler ve uyuşturucu, alkol vb. kötü alışkanlıkların yanı sıra marjinal terör grupları, sapkın din dışı akımların tuzağından korunması gereken Türk gençliğini spor, müzik, halkoyunları,tiyatro, şiir, edebiyat gibi medeniyet odaklı faaliyetlere yönlendirecek eğitim destek programlarıyla,

Spor tesisleri ve kamplarıyla sağlam kafa sağlam vücutta bulunur sözü gereği spor dallarının özendirecek, doğayla baş başa tabiatın nimetleriyle buluşabileceği imkanlara ulaştırmak, gençlerin beden ve ruhlarının besleneceği programlarla dopdolu muhteşem bir vizyon çalışması hızla devam etmekte.

Gençlerimiz ve çocuklarımız hatta yetişkinler bile en yakın gençlik merkezinde kendine uygun bir faaliyet mutlaka bulacaktır.

Bu medeniyet ve bu topraklar için, Allah dostu evliyaları bağrında dinlendiren bu aziz şehir için, yarınlarımızın teminatı , 2053 lerin sahipleri, 2071 in oyun kurucuları çocuklarımız ve gençlerimiz için taş üstüne taş koyanlardan, dertleriyle dertlenip fedakarca çalışanlardan Allah razı olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.