Gökhan Şenyavaş 

Yoğun iş temposundan yorulup biraz kafa dinlemek için kendimizi doğanın kollarına bırakmak isteyebiliriz. Doğada yapılabilecek en güzel aktivitelerden biri de tabii ki kamp yapmaktır. Fakat kamp yapmanın bazı zorlukları vardır. Yaptığımız kampı daha eğlenceli ve konforlu hale getirmek için yapmamız ve dikkat etmemiz gereken bazı hususlar vardır. Biz de sizler için kamp yaparken dikkat etmeniz gereken bu hususları listeledik.

istanbul-kamp-ates-cadir-aile-baba-ogul-nehir-orman

Kampı kuracağınız bölgeyi araştırın

Kampınızı ormanın derinliklerine veya deniz kenarına kurmak isteyebilirsiniz. Bunun için önceden kamp alanlarını detaylıca incelemekte fayda vardır. Nasıl bir yerde ve nasıl bir kamp yapmak istediğinize karar verip ona göre bir kamp alanı seçmelisiniz.

yaz-kamp2

Mevsime uygun malzemeler seçin

Bir yaz kampı yapmak istiyorsanız ona göre malzemeleri tedarik etmelisiniz. Yaz aylarında yapılacak kampın en zorlayıcı tarafı sıcak havalardır. Sıcaktan etkilenmemek için ona göre bir çadır ve kıyafetler tercih ederek kampınızı daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. Örneğin fileli bir çadır seçmek yaz ayları için oldukça uygundur.

kamp-yapmanin-hayatiniza-kattigi-11-fayda-12

Çadırınızı kuracağınız alanı iyi seçin

Kamp yerimizi seçtik, gerekli malzemelerimizi tedarik ettik ve kamp alanımıza doğru yola çıktık. Sırada çadırımızı kuracağımız bölgeyi seçmekte. Çadırımızı kuracağımız bölgenin güvenli bir bölge olmasına dikkat etmeliyiz. Sulak bir alanda yapıyorsak gece saatlerinde yabani hayvanların gelebilme ihtimalini göz önünde bulundurmalıyız. Çadırımızı gölgelik bir alana kurmayı tercih ederek sıcaktan daha az etkilenmeyi sağlayabiliriz.

8fca6946-5ce6-4e8a-9401-332f23182867-Patagonia

Yanınızda bulundurmanız gereken malzemeler

Daha rahat ve konforlu bir kamp tecrübesi geçirmek için yanımızda bulundurmamız gereken malzemeler vardır. Uyku tulumu, mat, hava şartlarına uygun yedek kıyafetler, kamp ocağı, kamp sandalyesi, fener, ilk yardım seti, çakı, çakmak, powerbank, düdük gibi malzemeleri yanımızda bulundurarak kampımızı daha keyifli bir hale getirip hem de olası tehlikelerde hazırlıklı olmalıyız.

istockphoto-1276625243-612x612

(Özel) Çocuk parkı içerisindeki Fransız Mezarlığı, mezar taşlarıyla dikkat çekiyor (Özel) Çocuk parkı içerisindeki Fransız Mezarlığı, mezar taşlarıyla dikkat çekiyor

Uyku tulumu seçimi

Kışın kullandığımız uyku tulumu ile yazın uyku tulumu tabii ki farklıdır. Sıcaklıklara uygun bir uyku tulumu seçmek daha doğru bir tercih olacaktır.

KEYİFLİ-BİR-KAMP-İÇİN-20-İPUCU

Güneş kremi mutlaka bulundurun

Güneş kremi yanımızda bulundurmamız gereken en önemli malzemelerden biridir. Kampımızın kabusa dönüşmemesi için güneşten korunmak oldukça önemlidir.

Kamp-Maceranı-Bir-Üst-Noktaya-Taşıyacak-Yiyecek-İçecek-Önerileri-iç

Kampta yemek

Yanımızda götüreceğimiz yemekler sıcaktan bozulabilir. Bu yüzden uzun süreli muhafaza edilebilen konserveler tercih edebiliriz. Yanımızda soğutucu götürerek de yiyeceklerimizi koruyabiliriz. Bunun yanı sıra ormanda bilmediğimiz otlardan ve mantarlardan kesinlikle uzak durmalıyız. Bu besinler zehirlenip hayatınızı kaybetmenize neden olabilir.

Editör: Stajyer1 Stajyer1