SON DAKİKA
Hava Durumu

Hamileyken hangi bitki çayları içilebilir?

Hamileyken karşılaşabileceğiniz bazı problemlere doğal yoldan hafifletici çözümler arıyor olabilirsiniz. Bu konuda aşağıda derlediğimiz bitki çayları yararlı olabilir...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2022 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2022 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Hamileyken hangi bitki çayları içilebilir?

Günlük hayatta sindirim sistemi, bağışıklık sistemi, stres vb. sorunlarla karşılaştığımızda genelde doağl çözüm arayışına girdiğimizde bitki çaylarıyla karşılaşırız. Hamilelikte de özellikle ilaç kullanmaktan kaçınıldığı için başvurulan bitki çayları ve faydalarını sizler için derledik. Tabii ki bu çayları ilk başta doktorunuza danışarak tüketmenizi öneririz...

 

  • Zencefil çayı

Zencefil Çayı - Yemek.com

Biz özellikle zencefil ve limonu bitki çaylarında birbirine çok yakıştırıyoruz. Mide bulantısına, hazımsızlığa ve şişkinliğe iyi gelen zencefilin soğuk algınlıklarında da içildiğini biliyoruz. Zencefille aranız pek iyi değilse yine de tüketip midenizi bulandırmamanızı öneririz fakat zencefille bir problemi olmayanlar hamilelik döneminde çok da fazla olmayacak şekilde tüketebilir.

 

  • Nane çayı

Nane Çayı - Yemek.com

Nane çayı, tıpkı tazesinin de olduğu gibi sizi rahatlatmaya ve ferahlatmaya yarar. Sakinleştirici, bulantı azaltıcı ve soğuk algınlığı giderici özellikleriyle de tercih edilebilir bir çay. Tadı hoşunuza gitmezse birkaç damla limon ekleyebilirsiniz. Tüm yiyecek ve içeceklerde olduğu gibi fazlası tüketildiğinde faydalı olmayacaktır.

 

  • Melisa çayı

Melisa Çayı Faydaları Nelerdir? Melisa Çayı Neye İyi Gelir, Nasıl  Tüketilir? - Sağlık Haberleri

Melisa çayı en fazla antiseptik özelliğiyle bilinir. Yani minik yaraları ve ısırıkları iyileştirmede etkilidir. Bunun yanında uykusuzluğa iyi gelir ve gaz problemlerini çözmede yardımcı olur. Bu tür sıkıntılarda başvurmanız gereken çay, melisa çayı. Melisa çayını içerken sınırlı olarak tüketmeniz gerektiğini unutmayın.

 

  • Kuşburnu çayı

Kuşburnu Çayı Nasıl Demlenir? Kuşburnu Çayının Faydaları Nelerdir? Neye İyi  Gelir? - Sağlık Haberleri

Güzel rengiyle şimdiden içinizi ısıtmaya yeten kuşburnu çayının birçok faydası var. Tam bir C vitamini kaynağı olan kuşburnunu demleyip içmeniz, özellikle kış aylarında öksürüğünüzü azaltabilir ve vücudunuza istediği zindeliği kazandırır. Tüketmeden önce doktorunuza danışmanızı ve her halükarda çok fazla içmemenizi de öneririz.

 

  • Ihlamur çayı

Ihlamurun faydaları nelerdir? Ihlamur çayı nasıl yapılır? Ihlamur ne zaman  tüketilir? - Sağlık Haberleri

Bağışıklık sisteminize iyi gelmek ve soğuk algınlıklarıyla savaşmak ıhlamurun en bilinen faydaları arasında. Hamilelik döneminde öksürük, soğuk algınlığı ve mide problemleri çektiğiniz zaman önerebileceğimiz masum çaylardan biri ıhlamur. Diğer tüm çaylar gibi ıhlamurun da tüketilmesinde dikkatli olunması gerektiğini unutmayın.

 

  • Rezene çayı

Rezene çayı nasıl demlenir, faydaları nelerdir?

Birçok bebeğin gaz problemine yardımcı olmasıyla bilinen rezene çayının hamilelik döneminde de aynı etkiyle öne çıkmasına şaşırmamalı. Bunun yanında anne sütünü artırdığı biliniyor ve iştahsızlığa da iyi geliyor. Özellikle gaz problemi yaşadığınızda tüketilebilir bir çay olmasının yanında fazla tüketmemekte de fayda var.

 

  • Elma çayı

Elma çayının faydaları nelerdir? Elma çayı neye iyi geliyor? - Güncel yaşam  haberleri – Sözcü

Elma çayının içine biraz tarçın eklenince kış boyu süren soğuk algınlıklarına iyi geldiğini duymuşsunuzdur. İçerisindeki C vitaminiyle zindeliğinizi artırmanızın yanı sıra rahatlatma ve yorgunluğunuzu azaltması için de bu çayı çok fazla olmadan tüketebilirsiniz.

 

  • Ahududu çayı

Ahududu çayının faydaları nelerdir? Ahududu çayı nasıl hazırlanır? - Sağlık  Haberleri

Özellikle son yıllarda hamileliğin son dönemlerinde doğumu kolaylaştırmak amacıyla tüketilen ahududu çayının tadını biz çok beğeniyoruz. Kalsiyum ve magnezyum yönünden zengin olan ahududu çayı hamileliğin ilk aylarında ise önerilmiyor. Rahim kaslarını beslemeye yardımcı olan bu çayı doktorunuza danışarak tüketmenizde fayda var.

(Hthayat)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.