Gülin ÖZDEMİR

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’nde uyuşturucu bağımlılığının toplumu tehdit eden unsurlardan biri olduğunu vurguladı. Akan, “Gençlerimiz bu illete ya meraktan ya da bir kereden bir şey olmaz gibi arkadaş tavsiyeleriyle yakalanmaktadır. Durum böyle olunca bu illetten kurtulma konusunda ailelerimize büyük görev düşmekte” vurgusu yaptı. 
 

ZARARI SADECE KENDİSİNE DEĞİL 

Uyuşturucu kullananın zararı kendisine gibi bir görüşün asla kabul edilemeyeceğini dile getiren Özcan Akan, “Bu kötü alışkanlık sadece kişiyi değil, tüm toplumu ilgilendirir. Sosyal, hukuki ve ekonomik zararları beraberinde getirir. Küresel çapta yapılan araştırmalar durumun ürkütücü boyutunu ortaya koyuyor” dedi. 

100 KİŞİDEN 11’İ TEDAVİ GÖRÜYOR

Türkiye’deki yüksek riskli uyuşturucu bağımlı sayısının 100 bini aştığını vurgulayan Akan, “Bir kereden bir şey olmaz diyen genç daha sonra kontrolden çıkarak, madde bağımlısı haline geliyor. Bu durumu engellemek için biz öncelikle uyuşturucunun zararları hakkında toplumu bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bağımlılık oluşmuş ise kişiyi tedavi aşamasına alıyoruz. Üçüncü olarak da tedavisi yapılmış hastanın rehabilitasyonuna yönelik çalışmalara başlıyoruz. Bağımlı olan bir bireyin tedavisi oldukça zorlaşmaktadır. İstatistik rakamlara göre yüz kişiden ancak 11’inin tedavi görüyor. Önemli olan gençlerimizin bağımlılığa bulaşmaması. Biz öncelikle bunu sağlamalıyız” diye konuştu.

Uludağ’da yeni yıl buruk kutlandı Uludağ’da yeni yıl buruk kutlandı