ÜLKELERDEN GELEN TEBRİK MESAJLARI ŞÖYLE;

ÇİN

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, bugün başkent Pekin’de düzenlenen basın toplantısında, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanmasıyla ilgili soruyu yanıtladı. Sözcü Mao Ning, “Çin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yeniden Türkiye Cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla tebrik ediyor. Türkiye’nin kendi ulusal şartlarına uygun bir kalkınma yolu izlemesini destekliyor, Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin kalkınmasının yeni başarılara ulaşmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Çin: "Eski Sovyet Ülkelerinin Egemenliğine Saygılıyız"
Çin’in Türkiye ile ilişkilerine büyük önem verdiğine dikkat çeken sözcü, “İki ülke, son yıllarda iki devlet başkanının rehberliğinde farklı alanlarda yürütülen işbirliğinde verimli sonuçlar elde etti, bu işbirliği iki halka yarar sağladı. Çin-Türkiye stratejik işbirliği ilişkilerini yeni bir düzeye taşımak için Türk tarafıyla birlikte çalışmayı arzuluyoruz” dedi.

PAKİSTAN

Pakistan Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mesajında, “Kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçim zaferinden dolayı en içten duygularımla tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Pakistan Başbakanı Şerif, resmi ziyaret kapsamında yarın Türkiye'ye gelecek  - Takvim

Başbakan Şerif, Erdoğan’ı halk için hizmet eden sayılı dünya liderleri arasında göstererek, “Mazlum Müslümanlar için bir dayanak noktası ve haklarının coşkun sesi olmuştur” dedi. Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin, Türk halkının Erdoğan liderliğine olan güvenini ve inancını yansıttığını ifade ederek, Pakistan ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin güçlenerek devam edeceğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’la güçlü ortaklıklar kurmayı dört gözle beklediğini belirtti.

KIRGIZİSTAN VE KAZAKİSTAN

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, “Değerli kardeşim Recep Tayyip Erdoğan, sizi cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu kazanmanızdan dolayı içten tebrik ederim“ ifadesini kullandı.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev İle Bir  Araya Geldi - TÜDEV

Suudi Arabistan ve Türkiye arasında vize kolaylığı Suudi Arabistan ve Türkiye arasında vize kolaylığı

Türkiye halkının Erdoğan’a yüksek güven duyduğunu ve sosyo-ekonomik kalkınmasını ve refahını artırmaya yönelik politikasını desteklediğini belirten Caparov, “Türkiye, açık, rekabetçi ve demokratik seçimlere örnek teşkil etti” dedi. Caparov, Kırgızistan ile Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerin stratejik ortaklık ve müttefiklik içinde gelişmeye devam edeceğinden emin olduğunu kaydetti.

ABD

ABD Başkanı Joe Biden, resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti.

Joe Biden haberleri | TRT Haber | TRT Haber

Biden sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘’Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederim. NATO müttefikleri olarak ikili meselelerde ve paylaşılan küresel zorluklarda birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum’’ diye konuştu.

KAYNAK:İHA

Editör: Gökçe Çalışcı