ABD Dışişleri Bakanlığı, Rus ordusunun Putin'in birliklerine teslim olmayan Ukraynalı askerlerin aile üyelerini öldürmekle tehdit etmeyi planladığı bir planı olduğunu öne süren istihbarat paylaştı.

Mudanya Belediye binasında test ve incelemeler başlatıldı Mudanya Belediye binasında test ve incelemeler başlatıldı

ABD Dışişleri Bakanlığı, son haftalarda, özellikle de Ukrayna işgali konusunda Rusya hakkında pek çok istihbarat paylaşmıştı. Dışişleri Bakanlığı'na göre, Putin'in tehdidi, Rusya'nın Ukrayna askerlerini geri çekilip teslim olmalarına neden olan bir dezenformasyon kampanyasına girişiyor gibi görünmesiyle geliyor.

Rusya'nın fikri, nihayetinde diğer Ukraynalı askerlerin kafasında şüphe uyandıracak ve muhtemelen onları, aksi takdirde olabileceklerinden ötürü daha erken teslim olmaya teşvik edecek söylentiler yaymaya dayanıyor.

ABD açıkladı: Teslim olmayan Ukraynalı askerlerin aileleri öldürülecek

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rus ordusu tarafından Ukrayna halkına karşı yaygın insan hakları ihlalleri olasılığının da bulunduğunu söyledi. Blinken, yaptığı açıklamada, "Bütün kanıtlar Rusya'nın Kiev'i kuşatma ve tehdit etme niyetinde olduğunu gösteriyor ve Moskova'nın Ukrayna halkına yaygın insan hakları ihlalleri - ve potansiyel olarak daha kötüsü - uygulamak için planlar geliştirdiğine inanıyoruz" dedi. MİLLİYET