Özkan YILDIRIM

**** Erol Bey bizleri ekibimizi Gürsu Organize Sanayi Bölgesindeki bu güzel fabrikanızda konuk edip, misafir ettiğiniz için öncelikle size teşekküre etmek isterim, öncelikle sizi tanımak isteriz, sonrasında Akyıldızlar Brode A.Ş.'nin kuruluşu ile ilgili de bilgi verirseniz sevinirim.

1991’DEN BUGÜNLERE...

-----Elbette, memnuniyetle. Bizlere böylesine güzel bir fırsat sunmuş olduğunuz için bende sizlere teşekkür etmek isterim.1987 yılında İsviçre'nin Altstaetten şehrinde doğdum. İlkokulun yarısını İsviçre'de, geri kalanını ülkemizde bitirdim. Sonra Anadolu Erkek Lisesinden ve ardından da Uludağ Üniversitesi, Muhasebe bölümünden mezun oldum. 1975 yılında babam Mahmut Akyıldız İsviçre'ye çalışmaya gitmiş, orada Sauren Brode makinalarının olduğu bir tekstil fabrikasında 1990 yılına kadar çalıştıktan sonra, İsviçre'de edinmiş olduğu tecrübe ve birikimlerine güvenerek Türkiye'ye dönüyor ve İnegöl'de 11.000 metrekare üzerine 100 bin metrelik aylık üretim kapasiteli ilk fabrikamızı 1991 yılında kuruyor. Daha sonra 2002 yılında fabrikamızı Gürsu Organize Sanayi Bölgesine 9 dönüm kapalı alan üzerine haftalık 400 bin metre üretim kapasiteli tesisimize geçiliyor. Akyıldızlar Brode A.Ş, makine parkuru ve yetkin personeli ile müşterilerden gelen istek ve talepleri; üstün, kaliteli ve zamanında üretim ile karşılamaktadır.

***Erol Bey, inşaat sektörüne de giriş yaptınız bildiğim kadarıyla?

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE DE VARIZ

----Mesa Akyıldız İnşaatı 4 sene önce kurduk, şimdiye kadar 3 projemizi tamamladık, bir projemizin Altınova’daki 78 dairelik projemizin temelini attık geçtiğimiz haftada törenle açılış kurdelasını kestik.  Geçtiğimiz yıllarda Çorlu’da 48 dairelik bir projemizi ve İnegöl’de ki projemizi de tamamladık. Doburca’da 4 dubleks projemiz devam etmekte. Bundan sonra beşinci, altıncı projelerimizle inşaat sektöründe çalışmalarımız devam edecek. Babam ile birlikte ağabeyim inşaat sektöründe aktif bir şekilde devam edecekler. Ben de burada tekstil sektöründe devam edeceğim.

****Kalite politikalarınız ve çalışma misyonunuzla ilgili neler söylersiniz?

-----Fabrikamızın tamamında kullandığımız son teknoloji makine ve ekipmanlarla desen stüdyolarımızdan itibaren başlayan üretim maceramız brode, pul ve kordone işleme makinalarımız ile yüksek kalitede üretilerek müşteriye teslim edilmesi ile son bulmaktadır. Bununla birlikle kalite ve müşteri memnuniyetini arttırmayı da kendine bir hedef olarak belirlemesi; Akyıldızlar Brode Tekstil A.Ş.’ nin sektöründe öncü firmalardan biri olmasını sağlamıştır.

DÜNYA ÇAPINDA BİR MARKA OLMAK ÇOK ÖNEMLİ

Akyıldızlar Brode’nin, dış ülkelere ihracatıyla birlikte, dünya çapında tercih edilen marka olmasını da, sahip olduğu bilgi birikimi, tecrübe, yurt dışı eğitimleri gibi yan değerleri ile edindiği dürüst ve kaliteli ürün anlayışına borçludur.

****Gerçekten de genç bir iş insanı olarak ‘gençlere ne tavsiye edersiniz’ diye sorsam ne söylersiniz?

-----Gençlere en büyük tavsiyem "gençken kazanın" derim. Çünkü bir yaştan sonra bu çok daha zorlaşıyor.

****Sektörel sorunlarınız var mı? Varsa bizimle paylaşır mısınız?

-----Merdiven altı üretimler diyebilirim. Ayrıca yetişmiş kalifiye eleman sıkıntısı, sektörümüzdeki en büyük sorunların başında gelmektedir. Milyonları makinalara yatırıyorsunuz ama o makinalarda çalıştıracak işçi, usta bulamıyorsunuz bu çok acı ve bu şekilde sanayide birçok firma var.

***Erol Bey toplam kaç personeliniz bulunmakta? İhracat yaptığınızı da biliyorum. Toplam kaç ülkeye ihracat yapmaktasınız?

30’UN ÜZERİNDE ÜLKEYE İHRACATIMIZ VAR

-----Tesisimizde 100'ün üzerinde personel çalışmaktadır. 30’u geçkin ülkeye ‘Flowstar’ ve ‘Flora’ markalarımızla ihracat yapmaktayız. Bu arada İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok şehrimizde toptan satış mağazalarımız bulunmaktadır. Yurt içinde ise "Flora" markamızla satışlarımız devam etmektedir.

****Koyu bir Trabzonspor taraftarı olduğunuzu görüyorum. Bu sene takım gayet güzel gidiyor. Otoritelerinde taktiri odur ki, şampiyonluğun en kuvvetli adayı. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

BU SENE ŞEYTANIN BACAĞINI KIRACAĞIZ İNŞALLAH

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

----Trabzonspor çok çok uzun yıllardır şampiyon olamıyor biliyorsunuz. Bu sene takım gayet iyi gidiyor, inşallah bu özlem bu sene bitecek tek dileğim bu yönde. Takım gerçekten çok kaliteli ayaklara sahip, en son 1984 yılında şampiyon oldu ben 3 yaşındayken artık çok beklenen şampiyonluğun gelmesini istiyoruz.

***Son olarak buradan Bursa’da yaşayan, ülke genelinde yaşayan insanlarımıza neler söylersiniz?

CORONA İLE BİRLİKTE ZOR YILLAR GEÇİRİYORUZ

----Uzun bir zamandan beri Corona derdiyle bütün dünya gibi ülkemizde uğraşıyor biliyorsunuz. Bu bağlamda zor, meşakatli yıllar geçiriyoruz. Ama yine de ben herkese iş rastlığı diliyorum. Başta Bursa’da yaşayan insanlarımız olmak üzere 84 Milyon Türk insanına da ayrıca sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum esenlikler diliyorum diyerek sözlerini tamamladı. Ülkemizin geleceği olan çalışkan genç iş insanı kardeşime hem tekstil sektöründeki hem de inşaat sektöründeki çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıca Erol Bey’in Babası Mahmut Beye ve ağabeyi Şenol Bey’e de çalışmalarında başarılar diliyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

ADRES: GÜRSU ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

İTFAİYE CAD. NO: 2

GÜRSU/ BURSA

TEL: (0224) 376 10 02 – 4 HAT

FAKS: (0224) 376 10 06