Ulaş Girgin

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) kurallarına göre, federasyona üye olan ülkelerin Avrupa kupalarına katılacak takımlarının hangi konumlardan turnuvaya başlayacağını ve üye ülkenin liginden kaç takımın Avrupa kupalarına katılacağı, ülke katsayıları ile belirlenmektedir. Türkiye sahip olduğu ülke katsayısı ile bu sezon Avrupa kupalarında 4 takım ile temsil edilecek. Peki hangi takımlar mücadeleye kaçıncı turdan başlayacak?   

Gelecek sezon Türkiye’yi Avrupa’da hangi takımlar temsil edecek?

ucl-1-min

Spor Toto Süper Lig’in 2022-2023 sezonunu Galatasaray 88 puanla lider, Fenerbahçe 80 puan ile ikinci, Beşiktaş 78 puanla üçüncü ve Adana Demirspor 69 puanla dördüncü tamamladı. Bu sonuçlar ile ligin zirvesindeki bu 4 takım gözünü Avrupa’ya çevirdi. Peki bu takımlar Avrupa’da mücadele etmek için hangi ön eleme maçlarını oynayacak? Hangi takım, hangi ligde mücadele edecek?

Konferans Ligi’ne hangi takımlar katılacak?

3599442_5c6bab0e0ae3055fca0e9b0098d41f77_640x640

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursaspor Divan Kurulu ile görüştü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursaspor Divan Kurulu ile görüştü

Fenerbahçe, Medipol Başakşehir’i 2-0 mağlup edip Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanarak hem kendisine hem de Adana Demirspor’a Konferans Ligi’nin yolunu açmış oldu. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor, 2. ön eleme, 3. ön eleme ve play-off turu oynayarak Konferans Ligi’ne katılmaya hak kazanacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi’ne hangi takım katılacak?

Mauro_Icardi_Galatasaray_Besiktas

2022-2023 sezonunu 88 puanla şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, 2. Ön eleme, 3. Ön eleme ve play-off turlarını geçmesi halinde şampiyonlar liginde mücadele edecek.     

Editör: Ulas Girgin