Özlem ATAÇ

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bursa Baş Araştırmacısı ve Kalite Birliği Derneği Başkanvekili Mustafa Karaman, ilköğretim okullarında kalite bilincinin verilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle Nilüfer Vahide Aktuğ Ortaokulu öğrencilerine TSE’yi, kaliteyi ve tüketiciyi konu alan bir seminer düzenledi. TSE belgesiz, kalitesiz, standartlara uymayan ürünlerin satın alınmaması gerektiğine dikkat çeken Mustafa Karaman, öğrencileri uyarırken, ambalajı şırınga şeklindeki çikolatanın kapağı boğazına kapak hayatını kaybeden öğrencilere de değindi. Öğrencilerin böyle olumsuz bir durumla karşılaşmaması için yapılması gerekenleri de anlatan Karaman, kaliteyi, gelişimin ve mutluluğun kaynağı olarak gördüklerini dile getirdi. Karaman, “TSE kalitenin ön adıdır. TSE ile yolculuk yapanlar hayallerine yaklaşma kararlılığında olanlardır. Kararlı olun. Hayal kurmaktan korkmayın. Çünkü sizin umudunuz bizim umudumuzdur. Kaliteciler ümitlerini kaybederse ülke kaybeder. Hepimiz kaybederiz” diye konuştu.

ANNE BABALARINIZI UYARIN
Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Mustafa Karaman, “Size sizin bildiğiniz bazı şeyleri hatırlatmaya, anne ve babalarımızın da unuttuğu şeyleri onlara hatırlatmanız için buraya geldik” dedi ve şöyle devam etti: “Biz kaliteciler olarak sizi çok seviyoruz. Sizi neden çok seviyoruz? Çünkü siz bu ülkenin geleceğisiniz. Siz bizim yarınlarımızsınız. Siz yarınki öğretmenlerimiz, kaymakamlarımız, başbakanlarımızsınız. Siz belki de bu ülkeyi yönetecek cumhurbaşkanımızsınız. Siz kaliteye, standarda, bilgiye ne kadar önem verirseniz biz o kadar mutlu oluruz. Sizin sağlığınız ve güvenliğiniz bizim için çok önemli. Çok isterdik size daha iyi bir dünya bırakmayı ama bırakabildiğimiz bu kadar. Bu dünyanın daha da kötüleşmemesi, daha da kirlenmemesi, kalitenin daha yozlaşmaması, sizlerin sağlığınızın ve güvenliğinizin daha da kötüye gitmemesi için sizden yardım istemeye geldik. Siz de bize, kaliteye, Türk Standartları Enstitüsü’ne yardım etmeye hazır mısınız?”

Kalite peşinde koşun
Öğrencileri TSE markasının bulunmadığı ürünleri almamaları konusunda uyaran Mustafa Karaman, “Üzerinde TSE markası yoksa o ürünü asla satın almayın. Bakkaldan, marketten, okul kantininden, herhangi bir yerden nerden olursa olsun satın aldığınız ürün üzerinde mutlaka TSE markası olsun. Yaklaşık bir ay önce ülkemizde acı bir olay meydana geldi. 2 tane kardeşiniz satın almış olduğu ürünün güvenli olmamasından dolayı, o ürünün üzerinde TSE markası bulunmamasından dolayı hayatını kaybetti. Onun için sizlerin de başına böyle üzücü bir olay gelmemesi için, sizlerin de can ve mal emniyetinizin tehlikeye girmemesi için, siz de satın almış olduğunuz ürünler üzerinde mutlaka TSE markasının olmasına dikkat edin. Kaliteye önem vereceğiz, kaliteye değer vereceğiz, kaliteyle ilgili tüm süreçleri biz takip edeceğiz. Bunu yapmak için de almak istediğimiz ürünün üzerinde TSE markasını aracağız” vurgusu yaptı. 

Yabancı marka hastalığından kurtulun
"Sizden yabancı marka hastalığını bırakmanızı istiyoruz" diyen Mustafa Karaman, şunları kaydetti: “Ülkemizin kalkınması, gelişmesi, değişmesi ve büyük Önder Atatürk’ün inşa ettiği o muhteşem seviyeye yani muasır medeniyet seviyesine ulaşması için ekonomimizin canlı ve daha üst seviyede olması lazım. Ama ekonomimizin canlanması için de biz gençler, çocuklar ve büyükler de tüketim sektörüne tüketim toplumu olma noktasında hassasiyetimize dikkat etmeliyiz. Şunu söylemek istiyorum bu ülkede üretilen ürünleri satın almalıyız ki ekonomimiz kalkınsın, yani yabancı marka hastalığını gençlerimizin bırakmasını istiyoruz.”