Ulaş Girgin

Türkiye Sigorta Basketbol SüperLigi 27. Haftasında Aliağa Petkimspor’a konuk olan TOFAŞ, ikinci yarıdaki etkili oyunuyla mücadeleyi kazanmayı başardı. Maça Tyler Ennis, Rob Gray, Tolga Geçim, Brady Manek ve Boubacar Toure beşiyle başlayan Bursa ekibi ilk çeyreği 20-18 geride kapattı.

BasinDosyasi_23054

İkici çeyrekte etkili oyunuyla 5-0’lık seri yakalayan ev sahibi takım Aliağa Petkimspor çeyreğin sonunda, TOFAŞ oyuncularından Boubacar Toure’nin bulduğu smaç ve Tolga Geçim’in kaydettiği serbest atış sayılarına rağmen çeyreği, 39-33 önde kapadı.

Fenerbahçeli İsmail Yüksek memleketi İznik’te maç izlemeye koltuk değnekleriyle geldi Fenerbahçeli İsmail Yüksek memleketi İznik’te maç izlemeye koltuk değnekleriyle geldi

BasinDosyasi_23051

Karşılıklı basketlere sahne olan üçüncü çeyreğin son bölümünde, TOFAŞ, Tyler Ennis ve Rob Gray ile bulduğu sayılar ile çeyreği 61-57’lik üstülükle kapattı.

BasinDosyasi_23059

Son periyoda da Boubacar Toure’nin sayılarıyla başlayan TOFAŞ maçın 32. dakikasında Berk Uğurlu’nun bulduğu üçlükle skoru 69-59’a getirerek farkı çift hanelere çıkardı. Berk Uğurlu’nun ardından Manek’in bir üçlük daha bulması ile maçı kırılma noktasına getiren Bursa ekibi, müsabakayı 95-85’lik skorla kazanmayı başardı.

Ligdeki 12. Galibiyetine imza atıp play-off yolunda önemli bir galibiyet elde eden TOFAŞ’ta Boubacar Toure 28 sayı-8 ribaund-1 asist ile maçın adamı olurken, Rob Gray 22 sayı-11 ribaund ile double-double yaptı. Aliağa Petkimspor’da ise Phill Boot’un 28 ve Jeremy Simmons’ın 20 sayı-7 ribaundu galibiyet için yeterli olmadı.   

Editör: Ulas Girgin