Başkan Bozbey: “Marka değerimize sahip çıkalım” Başkan Bozbey: “Marka değerimize sahip çıkalım”
 
Fatma ASLAN KUNDAKCI
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 30 haftanın ardından play off heyecanı başladı. Temsilcimiz TOFAŞ, play-off çeyrek final serisinin ilk maçında Beşiktaş Sompo Japan’i evinde adeta ezdi geçti. İlk basketimizi Kenny Kadji ile bulduğumuz karşılaşmaya kötü başladık. Top kayıpları yaşadığımız ilk dakikalarda, Beşiktaş ardı ardına bulduğu sayılarla, bitime 4 dakika kala farkı 7 sayıya kadar çıkardı: 11-18… Gençlerimiz Yiğit ve Berkan’ın yanı sıra kaptan Sammy Mejia’nın ürettiği sayılarla ilk çeyreğin bitimine 2 dakika kala eşitliği sağlamayı başardık: 18-18… Yiğit’in pasını basketle taçlandıran Berkan’ın sayısıyla son 1.45’te ilk kez öne geçtik: 20-18… İlk çeyreği Travis’in basketiyle 23-20 önde kapadık ve sonrasında Beşiktaş’a bir daha öne geçme fırsatı vermedik. 
İKİ DE BİZİM ÜÇ DE
Muhsin’in basketiyle başladığımız ikinci çeyrekte Travis, Yiğit, Kenny Kadji ve kaptan Mejia’nın skora yaptığı katkı rahat bir nefes almamızı sağladı ve farkı çift hanelere taşıdık: 30-20… Beşiktaş, ikinci çeyreğin bitimine 3 dakika kala bulduğu üçlüklerle farkı 2 sayıya kadar düşürmeyi başarsa da (42-40) soyunma odasına 48-45 üstün girdik. Üçüncü çeyreğin ilk sayısı kaptandan geldi. Mavi Yeşilli temsilcimiz, Yiğit ve Mejia’nın üçlükleriyle üçüncü periyodun bitimine 4 dakika kala 61-49’luk üstünlüğü elde etti. Frank Elegar, Barış ve Muhsin’in skora katkısıyla son periyoda 72-58 önde gittik. 
SERİDE 1-0’LIK AVANTAJ
Barış’ın üçlüğüyle son periyodun startını verdik: 75-58… İlk dakikalarda serbest atışlardan ürettiğimiz sayılara, taraftarın desteğine karşılık veren Mavi Yeşillilerin şovu eklendi. Yiğit ve kaptan Mejia’nın üçlüklerinin ardından Frank Elegar’ın şahane smacı tribünleri ayağa kaldırdı: 92-74… Bitime 2 dakika kala kaptan Mejia’nın sayısıyla skoru 96-76’ya taşıdık. Frank Elegar’ın basketiyle 98-76’lık ezici üstünlüğü elde eden takımını sonuna kadar destekleyen taraftarın ‘100-100-100’ tezahüratına Muhsin karşılık verdi: 100-76… Karşılaşmaya son noktayı ise Muhaymin Mustafa koydu: 102-76… 
YARIN İSTANBUL’DA
Temsilcimiz TOFAŞ, seyircisi önünde elde ettiği bu galibiyet ile play-off çeyrek final serisinde 1-0 öne geçti. İkinci maç yarın saat 16.30’da İstanbul Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde oynanacak. TOFAŞ burada da galibiyet elde ederse, yarı final oynamaya hak kazanacak. Beşiktaş’ın galibiyetiyle 1-1’lik eşitlik sağlanırsa üçüncü maç yine Bursa’da 29 Mayıs Çarşamba günü oynanacak. 
DAHA İŞİMİZ BİTMEDİ 
TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene, maç sonrası yaptığı açıklamada, “Şimdi pazar günkü maça hazırlanacağız” derken, “Serinin sonucu hâlâ belli değil ama bir adım öndeyiz. Bu avantajı kullanmak istiyorsak aynı mücadeleyi deplasmanda ortaya koymalıyız. İşimiz daha bitmedi” ifadelerini kullandı.