Fatih AKKUŞ

Geçtiğimiz yıllarda Tofaş ve Oyak Renault takımlarıyla şehrimizi temsil eden iki Bursa takımı daha sonra sırasıyla kapanmış ancak Tofaş tekrardan parkelere dönmüştü. Bu dönüş bir dizi başarıyı da getirince basketbol seyircisi eski günlere olan özlemini gidermeye başlamıştı. İşte tam bu noktada Bursaspor Basketbol kuruldu. Onun kurulmasıyla “Basketbol şehri” ünvanı alan Bursa şimdi isminin hakkını verecek. Artık Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 2 takımımız var.

Uludağ Kadın Basketbollun sponsoru Doruk oldu Uludağ Kadın Basketbollun sponsoru Doruk oldu

ŞAMPİYONLUK DA SÜPER LİG DE ÇOK YAKIŞACAK

3 sezondur kapısından döndüğü Basketbol Süper Ligi için bu sezon başında favoriler arasında işi zor olan takım olarak görülen Potanın Timsahları kaybettiği maçları da almış olsaydı çoktan şampiyonluğu garantileyen isim olacaktı. Atatürk Spor Salonu'nda önceki akşam en yakın rakibi Ogm Ormanspor’u tarihi maçta, tarihi taraftar önünde muhteşem geri dönüşlerle öyle bir yendi ki İstanbul’a “Futboldan sonra bir şampiyonlukta basketbol şubesi yaşayacak” mesajını verdi. Matematiksel olarak her şey bitmiş olmasa da Bursaspor Basketbol şampiyon oldu.

EDİRNE DEPLASMANI BELİRLER

Edirne deplasmanında bu hafta alınacak galibiyetle şampiyonluk yolunda her şeyi tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşamak isteyen Arda Vekiloğlu ve talebeleri bu şehre kupayı getirmek istiyor. Emin adımlarla yoluna devam eden Timsah taraftarı önünde 2 hafta sonra Konyaspor müsabakasında ligin bitimine haftalar kala kupasına kavuşacak.

BU ZORLUKLAR UNUTULMAZ

Asıl önemli olan kurulduğu günden beri yaşanan her türlü zorluğa rağmen hedefinden sapmayan ve düşük bütçelerle her daim hedef kovalayan Basketbol bu sene başında her ne kadar kapanıp, kapanmaması düşünülen bir şube olsa da onlar işine baktı ve hedefine ulaştı. Şimdi ise senenin hesabı yapılmalı ve bütçe arttırarak yeni sponsorlarla takım kurulmalı. İlk hedef elbette ligde kalıcı olacak kadroyu kurmak. Daha sonrasında tabi ki Bursaspor taraftarının özlediği Avrupa maceraları başlamalı.

İSİMLERE SAHİP ÇIKMALI

Sporcuların öz verili çalışmaları ve fedakarlıkları elbette göz ardı edilemez. Ancak bu işin en büyük kahramanları Sezer Sezgin, Arda Vekiloğlu, Nedim Yücel üçlüsü. Yönetim değişsin, değişmesin. Başkan kim olursa olsun bu üçlüye sahip çıkmak zorunda. Özellikle çok fedakarlık yapan ve her daim işinin başında olan Sezgin bu şampiyonluğu ne kadar hak ettiğini ve bir teşekkür borcumuz olduğunu iyi biliyoruz. Nedim Yücel’e ise ayrı parantez açmak istiyorum.

HAKKINDA ÇOK KONUŞTULAR O İŞİNE BAKTI

Hakkında olmadık iddialar ortaya atıldı. O yılmadı ve şeffaf oldu. Ne zaman aradıysak telefonlara dürüstçe cevap verdi. Sponsor için kapı, kapı gezdi hiç çekinmedi. Kariyerini bir kenara bıraktı ve herkesin yanına gitti. İstanbul, Bursa arası mekik dokudu bu takım için. Sonunda ulaşılan zaferde en büyük dilimi tabi ki kendisi aldı. Milyon dolar paralar bir şampiyonluğun önüne geçemedi. İzzet ve Evren gibi iki önemli ismi sezon ortası renklere bağlarken kasadan bir kuruş çıkmadan bu önemli adımı attı. Ne olursa olsun o artık içimizden birisi ve bu şube var oldukça burada olmayı hakkediyor. Olur da yönetim değişirse gelecek kişiler kendi adamlarını getirmek için bu insanların başını yememeli.

ŞİMDİ MUTLU OLMA VAKTİ

Maçtan sonra sporcular tribünlere koştu. Koca bir sezonun acısını onlarla tezahürat yaparak attı. O gözlerde ki sevinç ve mutluluk bu çekilen zorlukları bile göz ardı ettirdi. En sonunda zafere ulaşıldı diyebiliriz. Şimdi asıl önemlisi Konyaspor maçında muhteşem bir kareografi ile şampiyonluk kupasını almak. Nasıl eğleniyor muyuz gençler?

BOZBEY DE SEVİNCE ORTAK OLDU

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey , takımın OGM Ormanspor basketbol maçını tribünden izleyerek yeşil beyazlılara destek verdi. Bursaspor’un galibiyet sevincine ortak olan Bozbey, maç sonu soyunma odasına girerek tüm oyuncuları tek tek kutladı. Bursaspor'umuzun şampiyon olacağına inandığını belirten Bozbey, “İnşallah önümüzdeki sezon en üst ligde Bursasporumuz’u en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyorum” şeklinde konuştu.