Fatih AKKUŞ

Spor Toto Süper Lig'e verilen milli arada hazırlıklarını Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde sürdüren Bursaspor, dün sabah saatlerinde yaptığı idmanla ter attı. Başarılı çalıştırıcı Samet Aybaba gözetiminde gerçekleşen antrenman yaklaşık 1 buçuk saat sürdü. İdmana ısınma hareketleriyle başlayan futbolcular, daha sonra dar alanda oynanan top kapma performansıyla eğlenceli dakikalar yaşadılar.

HEDEF ÜST SIRALAR

Geniş alanda taktik çalışması da yapan Timsah, antrenmanın son bölümde ise çift kale maç yaparak kondisyon tazeledi. Yeşil Beyazlılar, bugün U21 takımıyla gerçekleştireceği hazırlık maçıyla çalışmalarına devam edecek. Aytemiz Alanyaspor deplasmanından 3 puanla dönmek isteyen Bursaspor’un, evdeki maçları kazanarak üst sıralara tırmanmayı planladığı edinilen bilgiler arasında.

 

ZORLUKLARI BİRLİKLE AŞARIZ

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Necati Şahin, Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde Başkan Ali Ay’ı ziyaret etti. Geçmiş zamanlarda iki dönem yönetim kurulu üyeliği yapan ve o dönem yaşadıklarını paylaşan Şahin, Bursaspor’un zor bir dönemden geçtiğini fakat camianın bir bütünlük içinde hareket ederek bu zorluğun üstesinden gelebilecek güce sahip olduğunu söyledi. Şahin, Yeşil Beyazlı takıma sezonun son 8 haftasında başarılar diledi. 

HESAPLAŞMA MAYIS’TA

Bursaspor’un son dönemlerde yaşadığı sıkıntılı sürecin camianın üzerindeki baskısı yüzünden birçok sıkıntı yaşayan Başkan Ali Ay açıklamalarda bulundu. Ay yaptığı açıklamada, “Ben Mayıs ayında hesaplaşacağımızı her platformda söylüyorum. Yalnız insanların atladığı bir durum var… Maalesef bunu da ifade etmekte zorlanıyoruz veya açık açık anlatamıyoruz… Biliyorsunuz kulüplerin borçlarının yapılandırılmasıyla alakalı Bankalar Birliği’yle uzun süredir görüşmelerimiz devam ediyor. Muhtemelen de yerel seçimlerin ardından kesinleşecek” ifadelerini kullandı.

HER ŞEYİN ZAMANI VAR

Özellikle kongre tarihini açıklamanın camiayı nasıl bir duruma sokacağını da açıklayan Ali Ay, “Ben şuan kongre tarihi açıklarsam, Bankalar Birliği veya Türkiye Futbol Federasyonu, başkanı ve yönetimi olmayan bir kulüple hangi şartlarda ya da kime güvenerek anlaşma imzalayacak. Her şeyin bir zamanı var. Bizim şu an sadece ve sadece kalan 8 haftaya ve bir an önce sıkıntılı süreçten çıkacak ortama ihtiyacımız var. Herkesin görüşüne saygı duyuyorum ama bazen çok ağır ithamlara maruz kalıyoruz, üzülüyorum. Kim ister ki bu durumda olalım. İnanın en çok ben etkileniyor ve üzülüyorum” şeklinde konuştu.

FAİZİ AŞAĞIYA ÇEKEBİLİRİZ

Murat Sözkesen, Bursaspor’a veda etti Murat Sözkesen, Bursaspor’a veda etti

Yapılandırmanın yerel seçimlerden sonra yapılacağını vurgulayan Ay, “Kesin olacak çünkü başka çıkış yolu yok. Biz mesela 300 küsur milyon liralık bir bilanço göndermiştik Bankalar Birliği’ne ancak bu rakamın hepsini kullanmayacağız. 150 milyon liralık bir yapılandırma isteyebiliriz. Zaten ödemesi devam eden bir kredimiz var” değerlendirmesinde bulundu.

LATOVLEVİCİ İLE DEVAM

Tunay Torun, Chedjou, Furkan Soyalp, Saivet, Latovlevici, Sakho ve Umut Nayir... Bu isimlerin sezon sonu sözleşmeleri bitiyor. Furkan Soyalp için teknik heyetin raporu bekleniyor. Latovlevici dışında hiçbir futbolcuya ise kontrat yapılmayacak. Jires Kembo ise sözleşme yenilemeyecek futbolcuların başında geliyor. Samet Aybaba, Latovlevici ile yola devam etmek istiyor. 1+1 yıllık yapılan sözleşmedeki opsiyon kullanılacak ve futbolcu bir yıl daha Yeşil Beyazlı formayı terletecek.