ÜSİAD Dernek merkezinde gerçekleşen ve MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hıfsı Soydemir’in de katıldığı toplantıda; Türkiye Kanada ilişkileri, iki ülke arasındaki mevcut iş hacmi, olası iş imkânları ve teşviklerle ilgili konular konuşuldu. MÜSİAD Dış İlişkiler Komisyonu tarafından organize edilen toplantıda konuşan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, “Geçen yıl Temmuz ayında Sayın Chris Cooter’i burada ağırlamıştık. Bir kez daha davetimize icabet ettiği için kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe

TÜRKİYE’NİN SERMAYE PLATFORMUYUZ
MÜSİAD’ın, ülke çapında 86 şubesiyle, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu belirten Başkan Alpay, “Genel Başkanımızın ifadesiyle, MÜSİAD, Türkiye’nin sermaye platformudur. MÜSİAD, 11 bin üyesi, üyelerinin sahip olduğu 60 bin şirketi ve buralarda çalışan 1 milyon 600 bin istihdamıyla birlikte Türkiye’nin ekonomik olarak en önemli sivil toplum kuruluşudur. Yanı sıra MÜSİAD yurt dışı yapılanmasıyla da fark yaratmaktadır. 90’ın üzerindeki ülkede, 224 noktadaki şubesiyle o ülkede iş yapmak isteyen bütün Türk iş insanlarına yardımcı olmaktadır. Bu haliyle MÜSİAD, Türkiye’nin fahri ticari elçisidir” diye konuştu.
 

EŞSİZ FIRSATLAR SUNULMAKTA
Alpay sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemiz özellikle son 20 yılda ekonomik alanda önemli mesafeler kat etmiş, coğrafi konumundan kaynaklanan zorluklara rağmen bölgenin en önemli oyuncularından birisi olmuştur. Bursa da ihracat rakamları itibariyle ülkemizin ikinci büyük şehridir. Türkiye ile Kanada arasındaki iş ilişkilerinin geliştirilmesi özelinde Bursa’yı konuşmak bizim için daha önemlidir. Bursa’dan Kanada’ya makine tekstil ağırlıklı olmak üzere 148 firmanın ihracat yaptığını söyleyebilirim. Bursa’da Kanada menşeili 2 tane de firmamız var. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre 2018 yılı sonu itibariyle Bursa’dan Kanada’ya geçen yıl 128 milyon dolarlık ihracat gerçekleşmiştir. Türkiye ve özellikle Bursa’mız, gelişmiş ve kalifiye iş gücü, istikrarlı ve düzenli yatırım ortamı, gelişmiş yatırım teşvik sistemi,  yatırımcı dostu hükümet politikaları ve stratejik coğrafi konumuyla tüm dünyadan birçok yatırımcı için eşsiz fırsatlar sunmaktadır. Bugünkü ziyaretinizi iki ülke arasındaki, bilhassa Bursa ile olan dış ticaretin daha da arttırılması açısından yeni bir fırsat olarak değerlendiriyor bu anlamda Kanada’lı firmaları da Bursa’ya davet ediyoruz.”