Fatih AKKUŞ

İstanbul tribünlerinin bundan önce yaptıkları olaylar hala hafızalardayken bu vatan için en çok şehit veren, yine Bozüyük’te herkesin evlerine saklandığı olaylarda terör yandaşı İmralı canisi sempatizanlarına sokakları dar eden, 15 Temmuz olaylarında ATM önlerinde bekleyenleri küreklerle kovalayan bu taraftara terörist diyen gazeteci ve gazeteci görünümlü spor yorumcuları. Şimdi iyi dinleyin...

Geçmişe göz atalım

Sene bilmem kaç. Olimpiyat Stadyumu'nda Beşiktaş-Galatasaray maçı. Holigan Beşiktaş taraftarı yüzünden stadyuma alınmayan Galatasaray taraftarı ve ağır yenilgi alan hazmedemeyen ve binlerce kişi sahaya girip sandalye ve ellerine geçirdikleri malzemelerle polis, güvenlik görevlisi ve çalışanlara saldıran kimdi?

Bu olaydan sonra 46 kişi yaralanmış, bir kişi ise 3 gün komada kalmıştı. Yine sene mazide kalan bir yıl Şükrü Saraçoğlu Stadyumu bir maçtan sonra Fenerbahçe taraftarı şehri talan ediyor, Polis arabalarını ters çeviriyor ve yakıyor.

Benzinlik, market ve dükkan yağmalayıp esnafa zarar veriyor burada bir Polis Memuru yaralanıyor. Yine aynı Stadyum ve aynı yaka. Bursaspor şampiyonluğu alıp hegomonyaya son veriyor ve yine aynı güruh sahnede. Polislere ve futbolculara saldırıyor. Kendi topçularını dövüyor ve yine aynı senaryo 4 polis aracı ve bir toma talan ediliyor. Dönelim 2000 senesine. Dolmabahçe’de Beşiktaş taraftarı yine sahnede. Bursaspor taraftarına bıçak, pala ve satırlarla saldırıyor. Bıçaksız kendisini koruyan Bursaspor taraftarından dayak yiyiyor ve

yine televizyonlarda “Terörist Bursalılar” naraları atılıyor.

Devlete biz mi baş kaldırdık?

Bursaspor taraftarı her zaman devletinin yanında olmuş ve olmaya da devam edecektir. Ancak İstanbul için aynı cümleleri kurmayacağım. Gezi olaylarında tuttukları takımların forma, atkı ve pankartlarıyla sokaklarda yürüyen ve konu anarşi olunca bir araya gelen hatta pankartını bile 'anarşi’nin A’sı olarak yapan ve bunu da kan grafitisiyle boyayan bir grup Devlete baş kaldırıyor, bunlara uymayan Bursaspor taraftarı 'Yalaka' olarak adlandırılıyor.

Biz öyle bir tribünüz ki muhalif bile olsak hiçbir zaman devletimize baş kaldırmayız, baş kaldırana da müsaade etmeyiz. Şimdi bunlar sadece birkaç canlı şahit olduğum örnek. Soruyorum size taraflı basın gerçekleri görmeniz için yeter mi? Yoksa daha örnek verelim mi? Mesela Kadıköy’de hiçbir şeyden haberi olmayan 10 yaşındaki çocuğuyla Fenerbahçe-Bursaspor maçını izlemeye giden bir taraftarı bıçaklayanlar mı? Yoksa pankart çalmak için Bursa’ya gelen 16 yaşındaki çocuğu bıçaklayan 40 yaşındaki kendisini REİS olarak tanımlayan Beşiktaş taraftarı HÖDÜK mü vatansever? Bunları bir kez daha göz önüne alarak yorum yapın. Yoksa bizde örnek bitmez emin olun.