Çelik masa depremde hayat kurtaracak Çelik masa depremde hayat kurtaracak

 

Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) tarafından sektör kuruluşlarının yenilikçi ve yaratıcı projelerini desteklemek, bu alandaki çalışmaları teşvik etmek amacıyla düzenlenen 17. TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık ve Teknopark Girişimcilik Ödülleri sahiplerini buldu. Teracity Ar-Ge Merkezi, Bilimp ürünüyle, Yenilikçiliğin Ticarileştirilmesi Ödülü’ne layık görüldü. Teracity Ar-Ge Merkezi Genel Müdürü Osman Akın, Işık Üniversitesi’nde düzenlenen törenle, ödüllerini TESİD Başkanı Müjdat Altay’ın elinden aldıklarını belirterek, “Diğer kategorilerdeki ödülleri Aselsan, Havelsan, Netaş gibi büyük şirketlerin alması Bursa merkezli Teracity için ayrıca gurur kaynağıdır” dedi.

BÜTÜNSEL YÖNETİM

Akın, özel sektörden kamu kurumlarına kadar geniş kullanım potansiyeline sahip Bilimp’in, işletmelerin farklı yazılımlarla yaptığı işleri tek platformda ve ortak veri tabanında bütünleşik olarak kullanıma sunduğunu söyledi. Bilimp’in iletişim, belge, kişi ve faaliyet yönetimi ana başlığı altında 24 farklı iş aracından oluştuğunu anlatan Akın, “Bilimp, farklı yazılımlara olan ihtiyacı ortadan kaldırarak, işletmelerin bütün olarak yönetilmesini sağlıyor. Böylece yüksek yazılım lisans maliyetlerinden tasarruf ediliyor. Muadilleriyle aynı kalitede olmasına rağmen uygun fiyat avantajı sunuyor” şeklinde konuştu.

BİLİMP İLE İTHALATI AZALTMAYI HEDEFLİYORUZ

Bilimp teknolojisi ile işletmelerde maliyetleri azaltırken, verimliliği artırdıklarını ifade eden Akın; koordinasyon, izlenebilirlik, ölçülebilirlik, hızlı ve güvenli iletişim sunduklarını belirtti. “Bilimp kullanan işletmeler dijital omurga, kurumsal hafıza ve yapay zeka altlığına sahip oluyor” diyen Akın, şunları kaydetti: “Bilimp’i özellikle iç pazarın ihtiyacını karşılamak amacıyla geliştirdik. Takvimden e-postaya, mesajdan yazı ve tablo aracına kadar bir işletmenin ihtiyaç duyduğu her türlü araca sahip. Yerli ve milli bir ürün ortaya çıkardık. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (KVKK) da uyumlu. Bilimp ile ithalatı azaltmayı hedefliyoruz. Ülkemiz bu alanda her yıl yurtdışına milyarlarca dolar ödüyor.”