Günlük hayatımızın en vazgeçilmez teknolojik aleti olan telefonumuzda bir problem olduğunda birçok işimiz aksıyor. En büyük problemlerden biri de aşırı ısınan telefonların işlevlerini yerine getirememesidir. Aşırı ısınan telefonlarda, telefonun kapanması, donması, yavaşlaması gibi problemlerin yanında birçok kalıcı zarar da meydana gelebilir. Telefonun ısınmasının en büyük sebeplerinden biri de aşırı sıcak havalar olduğunu söyleyebiliriz. Telefonu sıcak havalardan koruyarak biraz da olsa ısınmasının önüne geçebilirsiniz. İşte telefonunuzu sıcak havalardan koruyabilmek için ipuçları...

asiri-isinan-telefona-ne-yapilmali-4081

Telefon kılıfı takmayın

Telefon kılıfı takmak telefonu korumak için alınan bir önlem olsa da sıcak havalarda telefonun soğumasını oldukça yavaşlatıyor. Telefon kılıfını çıkartarak telefonunuzun daha hızlı soğumasını sağlayabilirsiniz.

android-asiri-isinma

Güneş ışığından koruyun

Telefonunuzun sıcak havalarda hızla ısınmasının sebebi tabii ki güneş ışığına maruz kalmasıdır. Bu yüzden telefonunuzu olabildiğince güneş ışığından uzak tutmalısınız. Güneşin altında telefonu kullanmaktan kaçınmalı ve gölgelik alanda kullanmaya özen göstermelisiniz.

telefonu-guc-tasarrufu-modunda-kullanmak-zararli-mi-1576257063

Güç tasarrufu modunu açın

Sıcak havalarda güç modunu kullanmanız telefonunuzdan alacağınız performansı azaltsa bile ısınmasından daha iyidir. Güç modunu kullanarak telefonunuzu daha az yorarak ısınmasının önüne geçebilirsiniz.

telefon-neden-isinir-telefonun-asiri-isinmasi-nasil-engellenir150933_0

Soğutucu kullanın

Telefonunuzun ısınmasını önlemek için soğutucu takabilirsiniz. Isınmasını oldukça azaltan soğutucular sıcak havalarda telefonları sıcaktan korumak için oldukça faydalı bir cihazdır.

telefon-3

İlk Türk astronot Gezeravcı: "44 yaşındayım, görev başlayana kadar hayalini bile kuramazdım" İlk Türk astronot Gezeravcı: "44 yaşındayım, görev başlayana kadar hayalini bile kuramazdım"

Arabada bırakmayın

Sıcak havalarda otomobiller sıcağı çok fazla çeker ve içi hızla ısınır. Arabanın içinde bırakılan telefonun ısınması da bu sebeple oldukça hızlanıyor. Bu yüzden telefonunuzu aracınızda bırakmaktan kaçınmalısınız. Zorunda kaldıysanız da telefonunuzu kapatmalısınız.

Editör: Stajyer1 Stajyer1