Gökhan Şenyavaş 

Teknoloji ile ilgili birçok bilgi geçmişten bugüne kadar kulaktan kulağa yayılıyor. Dünya tarihinde efsanelerin yayıldığı gibi yayılan bu bilgilere de teknolojinin efsaneleri diyebiliriz. Bilmediğimiz bir konu hakkında bile başkasından duyduğumuz bilgiyi doğru kabul edip biliyormuş gibi yaparız. Teknolojiyle ilgili bilgilerde aynı bu şekilde zamanla yayılmıştır. Peki herkesin doğru olarak kabul ettiği bu yanlış bilgiler nelerdir?

telefonomrunu-uzatacak-oneriler-telefon-dogru-sarj-etme-ve-onemi

Yanlış: Telefonun şarjı dolduğunda fişten çekmemek zararlıdır

En çok yanlış bilinen bilgilerden biri de telefonları şarjda bırakmanın bataryanın ömrünü bitireceği yönündedir. Akıllı telefonlarda lityum-iyon batarya kullanılmaktadır. Bu bataryalar telefonunuzun şarjı dolduğu halde prize takılı olsa bile şarj almaya devam etmez böylece bataryanın ömrü kısalmaz.

Telefonun şarjı konusunda bilinen bir diğer yanlış da telefon şarjının tamamen bitmeden şarja takılmasının zararlı olacağı yönündedir. Bu bilgi de doğru bilinen yanlış bilgiler arasındadır. Şarjının bitmesini beklemeden telefonu şarja takabilirsiniz herhangi bir zararı yoktur.

gizlimod

Yanlış: Gizli moddayken kimse sizi kimse göremez

İnternet tarayıcınızın gizli modunu kullanarak tamamen gizli olduğunuz bilgisi bir efsanedir. Gizli modu kullanarak tarayıcınızı kullandığınızda, arama geçmişiniz, çerezleriniz ve verileriniz saklanmaz bu doğrudur fakat geri kalan tüm şeylerde gizli olduğunuz düşüncesi yanlış bir düşüncedir.

ruyada-fotograf-cekmek-ne-demek-4733

Yanlış: Kaliteli fotoğraf çekmek için cihazınızın kamerası yüksek megapiksel olması gerekiyor

Özellikle pazarlama alanında kullanılan bu bilgi yanlış bir bilgidir. Cihazınızın kaliteli fotoğraf çekmesi için sadece megapikselinin yüksek olması yeterli değildir. Megapikselden önce fotoğrafınızın kaliteli olması için daha başka unsurlar bulunmaktadır. Kamera lensi, sensör boyutu gibi unsurlar fotoğraf kalitenizi arttıran başlıca şeylerdir.

yeni-alinan-telefon-kac-saat-sarj-edilir-1200x720

Yanlış: Yeni telefon aldığınızda 1 gün boyunca şarj etmelisiniz

Önceki bilgilerde de bahsettiğimiz yeni akıllı telefonlarda lityum-iyon batarya kullanılmaktadır. Bu bataryalar sayesinde böyle bir şey yapmanız da gerekmemektedir. Yani telefonu ilk aldığınız andan itibaren kullanabilirsiniz.

Oyun piyasasına yeni oyuncu Oyun piyasasına yeni oyuncu

ios15-iphone12-pro-status-bar-mic-in-use

Yanlış: Sinyal göstergesi çekim gücünü gösteriyor

Sinyal göstergesinin tam dolu olması mükemmel bir çekim gücü alacağınız anlamına gelmiyor. Sinyal göstergesi dolu olsa bile tam olarak performans alamayabilirsiniz. Sinyal göstergesindeki doluluk yakınlardaki baz istasyonlarından aldığınız sinyali göstermektedir.

Editör: Stajyer1 Stajyer1