Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği’nin (TDYTB) öncülüğünde Kahramanmaraş depremlerinin ardından bölgeye gıda ve giyecek gibi temel ihtiyaç malzemelerini barındıran yardım kolileri gönderilmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 6. kez yardım organizasyonu düzenleyen ve Hatay’da yaraları sarmaya çalışan TDYTB’nin Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, “Deprem bölgesinde eksik kalmayana dek çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diyerek sosyal farkındalık projelerinin aralıksız devam edeceğinin mesajını verdi.

1 (1)-44

‘ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVLERİN FARKINDAYIZ’

Bursa’da 1 Mayıs coşkusu Bursa’da 1 Mayıs coşkusu

Son olarak Hatay’ın Hassa ilçesindeki köylerinde yaşayan ve eğitim öğretimden mahrum kalan öğrencilerin üniversite hayallerine katkıda bulunmak için yüzlerce kitap gönderen Yörük Türkmen Birliği, bundan sonraki faaliyetlerinin ise lisede okuyan ve kitaba ulaşamayan öğrenciler için olacağını duyurdu.

2 (1)-28

Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği (TDYTB) Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, “Yörük Türkmenler olarak üstümüze düşen görevlerin farkındayız. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz. Depremin ilk anlarından itibaren oradaydık. Ramazan ve Kurban bayramlarında ayrı ayrı 5 bin adet kıyafet gönderdik. Sadece ülkemizde değil yakın ve uzak coğrafyamızdaki gelişmeleri de yakından takip ediyoruz” açıklamasında bulundu.

3 (1)-25

DEPREM ÇİÇEKLERİNİN YARDIMINA KOŞTULAR

TDYTB Disiplin Kurulu Üyesi ve Bursa Uludağ Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu’nun (BUYTÜDEF) Başkan Yardımcısı Recep Koçdemir ise üniversiteye hazırlanacak kız öğrencilerin yardımlarına koştuklarını belirterek, “Yaptığımız özel çalışma sonrası belirlediğimiz deprem çiçeklerine çalışma setlerini teslim ettik” dedi.

Koçdemir, “Böylesi anlamlı bir etkinliğe vesile olan ve gönül seferimize katılmak isteye Hassa ilçesi Buhara İlkokul Müdürü Abidin Barker’e de çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Editör: Aslı Yeşilyurt