Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

Erkan ŞEN-İzzet GÜNAY

“Tayakadın’ı değiştirmek için geliyoruz” diyen Tayakadın Mahallesi Muhtar Adayı Müberra Süsveren , “Muhtarlık ek işimiz değil, araştırmalarımız, sürekli müracaatlarımız ve takiplerimiz, halkımız ile fikir alış verişlerimizle tek işimiz olacak” diye konuştu ve ekledi: “28 Ekim 1989 Kocasinan doğumluyum. Bandırma’da büyüdüm. Aslen Yozgatlıyım. Celal Bayar Üniversitesi Tekstil Bölümü mezunuyum. 1 çocuk annesiyim. Eşim muhasebeci. Doğanbey TOKİ Konutları’nda ikamet ediyorum. Mezun olduktan sonra satın alma ve muhasebe işi yaptım. Su anda Doğanbey site konutlarında hem yöneticilik hem de muhasebe işi yapıyorum” ifadelerini kullandı.

KOMŞULUĞU ÖNEMSİYORUM

“Muhtarlık topluma dokunabilen en önemli makamdır” diyen Süsveren, “Vatandaşın derdini en yüksek makamlara iletebilecek kişidir muhtar. Muhtarlık görevini sosyal sorumluluk olarak görüyorum. Ben ‘muhtar olayım ve orada oturayım’ cümlesini kurarak yola çıkmadım. Kimseyi yalan söylemlerle kandıramazsınız. Muhtarlığın belli sınırları vardır ve kaymakama bağlıdır. Gidip sürekli araştırmak dilekçe vermekle olmaz; takip de etmek gerekir. Mahalle sorunlarımızı daha yakından gözlemleyen biriyim. Aile değerlerini, komşuluğu, üretken kadınlarımızın hayata kattıklarını, gençlerin sorunlarını, yaşlılarımızın tecrübeleriyle ihtiyaçlarını birlikte ele alalım. Engellilerin  ve yaşlılarımızın yalnız olmadıklarını birlikte gösterelim. Ben bunları görev olarak değil de, gerçekten isteyerek yapacağım. Mahallemiz için ideallerim, düşüncelerim var. Vatandaşlarımızın da desteği ile Tayakadın Mahallesi’ni değiştirmeye geliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

RESMİ KURUMLAR İLE İŞ BİRLİĞİ

Vatandaşa hizmet düsturuyla yola çıktığını ifade eden Süsveren, “Elbette azalarımız Muzaffer Ağun, Mehmet Han, Recep Yakıcı, Sevgi Özerkan, Alper Küçük, Emine Varlık, Veliye Bilgin, Emel Çelikkan ile birlikte birçok projemiz var. Bizlerin geleceği olan çocuklarımızın bedensel ve ruhsal gelişimleri için oyun parklarının sayısını artırıp güvenli hale getireceğiz. Büyükşehir ve Osmangazi Belediyesi’nin gezi tertiplerini adil bir dağılım ile organize ederek tüm mahalle sakinlerimizin eşit şekilde faydalanmasını sağlayacağız. Mahallemizde yaşayan gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit ederek gerekli sosyal yardımı ayırım gözetmeksizin ihtiyaç sahiplerine aracısız bir biçimde ulaştıracağız. Mahallemizde güvenlik önlemleri almaya çalışacağız. Kadınlarımız için meslek edindirme kursları açarak kadınlarımızın aile bütçesi ve ekonomiye kazandırılmalarıyla ilgili becerilerinin gelişmesini sağlayarak ayrıca sosyalleşmelerini de sağlayacağız. Anne-çocuk etkinlikleri düzenleyerek kadınlarımız ve çocuklarımızın kaynaşmalarını sağlayacağız. Bu sayede hasret kaldığımız örf ve adetlerimizden olan komşuluk ilişkilerimizin ilerlemesine gayret göstereceğiz. Mahalle sakinlerimizin istek ve şikâyetlerini bire bir dinleyerek her sorun hakkında bilgilendirme toplantıları yaparak her konuda çoğunluğun görüşünü alarak destek ve yardımcı olacağız. Hasta, yaşlı ve engelli mahalle sakinlerimizin yaşam kalitelerini artırmak da öncelikli hedeflerimizden olacak” ifadelerini kullandı.

EK İŞ DEĞİL TEK İŞ

“Mahallemizdeki yol, trafik ve rögar sorunlarımız öncelikli hedeflerimiz olacak. Daha temiz, daha düzenli, daha yaşanabilir ve daha çağdaş bir Tayakadın için çalışacağız. Tüm bu saydığımız hizmet ve vaatlerimizi gerçekleştirmek için başta belediye yönetimi olmak üzere tüm resmi kurum ve kuruluşlar ile yakın işbirliği içinde çalışacağız. Birlikte yönetmek, muhtarlığı ek işimiz değil, tek işimiz olarak kabul ederek çalışmak üzere desteklerinizi istiyorum” şeklinde konuştu.