Gülin ÖZDEMİR

Kurban Bayramı tatilinin keyfini çıkarmak isteyen tatilciler, tekne turlarına yoğun ilgi gösterdiler. Ayvalık'tan her gün günübirlik tekne turları çevredeki koyları ve adaları gezmek üzere yola çıkıyor. Bu turlardan biri de Tatil Avcısı. Tatilcilerin tercihi Ayvalık Tekne Turu oldu. Bayramın ikinci gününde bayağı kalabalık olan teknede eğlence doruklarda yaşandı. Ayvalık'ın çevresinde birbirinden güzel koylar ve adalar bulunuyor. Tekneden metrelerce yüksekten atlayarak suların tadını çıkartan çocuklar ve aileler Ayvalık'ta bu tur teknelerine biniyorlar. Herkesin tercihi olan tekne turları sayesinde hiç kimselerin olmadığı koylarda tertemiz suyun tadını çıkartmak ve güzel bir tatil yapmak mümkün.

MAVİ YOLCULUKTA DOYASIYA EĞLENCE

Tatil Avcısı rehberlerinden Esra Yılgın, “Birçok günü birlik ve konaklamalı turlarımız var fakat bugün Ayvalık tekne turunu gerçekleştirdiğimiz için bu turdan bahsetmek istiyorum. Bursa çıkışlı olan bu turumuz 06.30’da Kent Meydanı’ndan hareket etmektedir. Görükle’den misafirlerimizi alarak Ayvalık’a doğru yola çıkıyoruz. Ayvalık’ta teknemize biniyoruz. Mavi yolculuğumuza başlıyoruz. Teknede doyasıya eğlence, birçok eğlenceli yarışmalar ve canlı müzikler var” şeklinde konuştu.

3 KOYDA YÜZME MOLASI

Yılgın sözlerine şöyle devam etti: “Teknemiz bayramın ikinci günü olmasından dolayı bayağı kalabalıktı. Tatil Avcısı olarak sadece 48 kişiydik. Kalabalık olunca daha da eğlenceli oluyor. Herkes haliyle bayramın ikinci gününü beklemiş. Fakat çok eğlenceli geçti. Teknede uygun noktalarda demir atıp denize girme imkânımız var. 3 koyda yüzme molası veriyoruz. Teknede öğle yemeği mevcuttur. Misafirlerimize elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Teknemiz Cunda Adasına yanaşıyor. Buraya geldiğimizde yaklaşık 1 saat kadar Cunda Adası Kara Turu yapılıyor. Daha sonra otobüsümüz bizi buradan alıp Bursa’ya geri getiriyor. Hem yüzüp hem eğlenmek isteyenler için harika bir fırsat aslında fiyat olarak gayet uygun. Tatil avcısıyla doyasıya eğlenmem mümkün.”

Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı

Cunda’da yürürken şirin ve rengârenk yerler keşfedebilirsiniz.