Gökhan Şenyavaş / Mert Şafak

Bazı otomobiller lüks görünümüyle, teknik özellikleriyle bizleri kendine hayran bırakabiliyor. Bir de bazı otomobiller var ki görünce inanamayacağımız, dönüp bir daha bakacağımız türden. Tasarımcılarının ne düşünerek tasarladığını bilmediğimiz bu birbirinden ilginç, gördüğümüzde bizleri şaşırtıp güldürebilecek arabaları listeledik.

(Özel) Çocuk parkı içerisindeki Fransız Mezarlığı, mezar taşlarıyla dikkat çekiyor (Özel) Çocuk parkı içerisindeki Fransız Mezarlığı, mezar taşlarıyla dikkat çekiyor

banana-car-1573230737

Muz araba

Muz şeklinde tasarlanan bu araba oldukça ilginç görünüyor. İngiliz Steve Braithwaite, Ford F-150 model arabasını 25 bin dolar harcayarak muz şeklinde bir arabaya dönüştürmüştür. Braithwaite, tüm dünyanın ilgisini çeken bu arabası ile bir dönem dünya turu yapmayı bile planlamıştı.

Ferrari_Modulo_front-right_Museo_Ferrari

Ferrari Modulo

Paolo Martin tarafından tasarlanan, uzay gemisi hissiyatı veren bu arabadan sadece 1 tane üretilmişti. 1970 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenen bu otomobil gizlenen tekerlekleri, alçak gövdesi, köşeli hatlarıyla oldukça ilginç ve hoş bir görünüme sahip. Ferrari Modulo, 2014 yılında James Glickenhaus satın alınmış ve alıcısı tarafından restore edilerek çalışır hale getirilmiştir.

d59b418-7d50c015-bdb2-4783-846a-831371c7f747

Domuz araba

Görünümüyle bizleri güldürecek bir diğer otomobilde domuz görünümlü olan bu araç. Dünyada farklı birçok tasarımı bulunan domuz görünümlü arabalar oldukça popüler durumda.

0p445zg0w4y41

Topuklu ayakkabı

Belki de en ilginç araba tasarımı olan topuklu ayakkabı şeklindeki araba, hiç alışık olmadığımız bir tasarım. Araba görünümlü, topuklu ayakkabı tasarımlı motosiklet de diyebiliriz aslında.

1684335609-HodagMedia

Wienermobile

ABD sokaklarında görebileceğiniz bu araba, Oscar Mayer ürünlerinin reklamını yapan sosisli sandviç görünümündedir. İlk olarak 1936 yılında yapılan bu tasarım günümüzde hala kullanılmaktadır.

Editör: Stajyer1 Stajyer1