Özkan YILDIRIM/ÖZEL RÖPORTAJ

Öncelikle Başkanım bizleri, ekibimizi İlçe Başkanlığınızda ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bizlerin size hazırladığı ve aynı zamanda sosyal medya üzerinden halkımızın gönderdiği sorulara geçmeden önce kısaca sizi tanımak isteriz.

Bizlere böylesine güzel bir fırsat tanımış olduğunuz için öncelikle ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Tarkan Toraman kimdir? Tarkan Toraman vatan sevdalısı, yüce Türk milletinin bir neferidir. 1969 Erzurum-Pazaryolu doğumluyum. Çocukluğumuz köyümüzde geçti ortaokul yıllarına kadar, liseyi İstanbul'da okudum. Sonra üniversite hayatımız oldu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, üniversiteyi bitirdikten sonra devlet memuru oldum, emniyet teşkilatına girdim. Yaklaşık 26 yıl, yıpranma ile beraber 30 yılı aşkın bir yılla emekli oldum. Mesleki hayatımın çoğunu (%80)  terörle mücadele birimlerinde geçirdim. Çok şükür alnımın akıyla Bursa'da başlamış olduğum mesleğimde 2018 yılında yine Bursa’da emekli olmuş oldum. Emekli olduktan sonra anca fiili olarak teşkilatların içerisine girme şansı bulabildik, malum biliyorsunuz yasalar devlet memurları siyasi partilerde görev alamıyor, faaliyette bulunamıyorlar.

BİZLER DAVA İNSANLARIYIZ

Bizim öncelikle ailemizden aldığımız kültür, bilinç, anlayış, ideoloji Milliyetçi Hareket Partisi'nin gütmüş olduğu çerçevede bir düşünce olması münasebetiyle hayatımızı ülkücü Türk Milliyetçisi olarak yaşadık. Hep o anlayışla hareket ettik. Benim teşkilatlar ile irtibatım üniversitede olduğum yıllarda Van'da ocaklarla irtibat kurarak gelişti. O dönemde özellikle terörün yoğun olduğu yıllardı, Özel Harekât Polisleri ile de tanışmam o dönemde oldu. Onun da vermiş olduğu aşkla üniversiteyi bitirdikten sonra mesleğe müracaat ettik. Emekli olduktan sonra yönetimlere girdik, il başkanımızın takdiri arkadaşlarımızın talepleriyle burada öncelikle yönetim kurulunda görev aldım. Sonra benden önceki ilçe başkanımız Ahmet Eraslan, ittifak açıklanmadan önce Kestel'de belediye başkan adayı olarak teşkilatımız tarafından uygun görüldüğü için ilçe başkanlığından istifa etmesi gerekiyordu. İstifa ettikten sonra arkadaşlarımızın önerisi, il başkanımızın kabulü ve genel başkanımızın onayı neticesinde atama ile 2018'in Ekim ayında göreve geldim. Sonrasında 2019 yılında kongremizde seçilmiş başkan olarak, seçilmiş yönetim olarak görevimize devam ediyoruz. Çok şükür meslek hayatımız boyunca hep onu söylerim, devlete hiçbir karşılık beklemeden hizmet ettik. Çok badireler atlattık, sıkıntılar atlattık, bu uğur da hiçbir menfaat gözetmeksizin. Sonrasında da şükürler olsun böyle bir teşkilat içerisinde böyle bir yuva içerisinde millete hizmet etme şansı bulduk, bunu da sonuna kadar yapacağız Allah'ın izniyle.

Bir okuyucumuz Kestel özelinde çalışmalar nasıl devam ediyor diye soruyor başkanım?

İNSANLARA DOKUNDUYSANIZ 

DOKUNUŞLAR UNUTULMUYOR

Ben hep şunu benimsedim rahmetli Başbuğumuzun da söylediği gibi biz diğer siyasi partiler gibi bir siyasi parti değiliz. Bizler gerçekten ülküsü, davası, inançları yüksek olan dava insanlarıyız. Biz kendimize böyle addediyoruz. Dolayısıyla geldiğim günden bu yana hep şunu söyledim geçmişten süregelen klişeleşmiş sadece seçim dönemlerinde insanlarla bir araya gelen propaganda hareketleri içerisinde olan bir siyasi parti gibi değil de, biz inandığımız değerler çerçevesinde her zaman, her daim insanların yanında olması gereken idealist insanlarız. Bu anlayışla 2018 yılı sonu itibariyle görev aldığım günden bu yana sürekli hiçbir propaganda içerisine girmeden hiçbir şekilde partizan bir şekilde hareket etmeden insanlarla dertleşmeye hasbihal etmeye imkânlarımız gücümüz çerçevesinde onların sorunlarını gidermeye söz verdik.  Bu şekilde bu anlayışla mücadele ettik. Şükürler olsun bugüne kadar el attığımız bütün noktalarda elimiz boş dönmedik. İyi niyetle samimiyetle hiçbir menfaat ve karşılık beklemeksizin hareket ettiğimizde şükürler olsun yüce Rabbimizde önümüzü açtı. Dokunduğumuz her yerde mutlaka iz bıraktık. Sözler unutulabilir söylemler unutulabilir ama şunu biliyorum ki; İnsanlara dokunduysanız o dokunuşlar asla unutulmuyor.

SAMİMİYETİMİZİN FARKINDALAR

Elbette bu teşkilat Kestel'de uzun yıllardır hareket ediyor, bizden önceki ilçe başkanlarımız yöneticilerimiz hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz, çok güzel çalışmalar elbette ki yaptılar. Biz de devraldığımız görevi daha da üstüne koyarak mücadelemizi veriyoruz, gerçek anlamda şu anda Kestel ölçeğinde gerek merkez olsun, gerek mahallelerimiz köylerimiz olsun teşkilatımıza partimize karşı müthiş bir teveccüh var. Samimiyetimizin farkındalar, değerlerimizin farkındalar. Genel başkanımız Devlet Bahçeli'nin ortaya koymuş olduğu politikaların farkındalar. Samimiyetle bunları algılıyorlar ve bu çerçevede şükürler olsun ki teşkilatımızın yanında ve arkasındalar.

Peki, başkanım son günlerde bazı kamuoyu araştırmaları yapıp Bursa'da birçok ilçe ile ilgili rakamlarda verilerek analizler yapılıyor. Bu yaklaşımları nasıl karşılıyorsunuz? Bu konuyla ilgili neler söylersiniz?

BUNLAR YERELDEKİ YANSIMALAR

Ülkemizle alakalı uygulamaya konulan projenin yereldeki yansımasıdır. Ana tema olarak, bu şekilde olduğunu söyleyebilirim. Geçmişten günümüze özellikle 15 Temmuz süreci sonrasında ülkemizin devletimizin siyasi otorite ile girmiş olduğu olumlu çizgi içerisinde ne yazık ki memleketimizle alakalı çok büyük projeleri olan dış güçlerin yapmış olduğu faaliyetleri hepimiz biliyoruz. 15 Temmuz en büyük örneğidir, bu kalkışma çok şükür milletimiz ülkesi ile beraber devletimiz bu sıkıntıyı bertaraf etmiştir. Bu büyük projeleri daha da yerele, tabana bireyleri birebir yansıtabilmek adına işte gelmiş olduğumuz bu noktada ne yazık ki bunu üzülerek söylüyorum, ‘satılmış olarak tabir edeceğimiz sadece üç beş kuruş menfaatleri çerçevesinde ülkenin içinde bulunduğu durumu analiz edemeyen geleceğini tasavvur edemeyen bazı odakların sadece ve sadece kendi ufak tefek menfaatleri çerçevesinde bütün o milli manevi genel değerleri hiçe sayarak bertaraf ederek kendi menfaatleri ölçüsünde böyle bir oluşum içerisinde hareket ediyorlar.’ Ne yazık ki şu an mevcut Millet İttifakı’nın kimlerle gizli görüşmeler yaptığını çok iyi biliyoruz. Türkiye kamuoyu da bunu yakından takip ediyor. Ne yazık ki bu tür faaliyetler devam ediyor. Ülkeyi, devleti ve siyasi otoriteyi zafiyete düşürmek adına ellerinden geleni yapıyorlar.

NECİP MİLLETİMİZ HERŞEYİN FARKINDA

Yüce Türk milleti necip milletimiz tüm oyunların farkında. Gittiğimiz her yerde her mecrada, sokakta, kahvede, mahalle toplantılarında, muhtarlarla, sivil toplum örgütleri ile kooperatif başkanları ile yapmış olduğumuz görüşmelerde insanlar olayın kesinlikle farkındalar. Bu şer odaklarının ülkemiz üzerinde nasıl çabalar içerisinde olduklarını gerçekten görüyorlar, samimiyetle görüyorlar. 15 yaşında, 16 yaşındaki bir delikanlı bile ‘ne yapalım yani bir bardak çaya bir simide vatanımı satılım’ diye karşılık verebilecek anlayışa izana, inisiyatife sahip. Biz milletin evlatlarıyız, kimse kusura bakmasın. İstedikleri gibi ağababalarının maşası oldukları odakların hizmetkârı olarak hareket edebilirler. Teşkilatlarımızın da hafızası çok güçlüdür, yüce Türk milletinin de hafızası çok güçlüdür. Yapılanları hiçbir zaman unutmamıştır, unutmayacaktır da. Günü geldiğinde de Allah'ın izniyle biz hak ettiğimiz verdiğimiz hizmet ölçüsünde geleceğimiz noktaları şimdiden tasavvur edebiliyoruz.

Kestel Belediyesinin çalışmalarını nasıl görüyor, bu konuyla ilgili neler söyler ilçe başkanımız diye soruyor bir diğer okuyucumuz.

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

KESTEL BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR

Belediyemizin yapmış olduğu hizmetler ile alakalı, tabii ki belediye çalışıyor. Taraf gözetmeksizin kapsayıcı herkesi alakadar edecek ve toplumun Kestel halkının genel menfaatleri çerçevesinde hizmetlerini sunmaya çalışıyor. 31 Aralık yerel seçimlerinden sonra ittifak kapsamında göreve gelen Kestel Belediye Başkanlığı bütün dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecini de geçirdik, hep beraber haliyle bu süreç toplum yapımızı sosyolojik açıdan, psikolojik açıdan, sağlık açısından ve yapılacak olan hizmetler açısından olumsuz yönde etkiledi. Bu sadece Kestel’i değil bütün Türkiye'yi bütün dünyayı etkiledi. Yaşamış olduğumuz ekonomik sıkıntıların temelinde yatan sebeplerden bir tanesi de bu pandemi sürecidir. Bu süreçte belki Kestel halkının hak ettiği alması gereken hizmetler tam anlamıyla yerine getirilmemiş olabilir, belki. Bu hizmet yapılmadı anlamına kesinlikle gelmez, belediye gerçekten güzel çalışmalar ortaya koyuyor. Eksikler her zaman olacaktır, bunu söylüyoruz ve hiçbir zaman tam olması da mümkün değil. Bireyler olarak da biz inanıyoruz ki eksik olarak yaratılmışız. Eğer ölene kadarda kendimizi tamamlayabilirsek, tamamlama adına mücadele edebilirsek o anlamda erdemli insan oluruz. Hizmetlerde de aynı gelişen günün şartları çerçevesinde bugün yapmış olduğunuz bir şeyi yarınki değişiklikler çerçevesinde yeterli olmayabiliyor, insanlar haliyle haklı olarak daha farklı beklentiler içerisinde olabiliyor. Doğru şeyler yapıldığına inanıyoruz Kestel Belediyesi tarafından. Tabii ki sürekli irtibat halindeyiz ittifakız neticede. Ayrı bir siyasi parti olarak Milliyetçi Hareket Partisi kadroları olarak tabii ki görmüş olduğumuz yanlışları, eksikleri direk muhataplarımıza ileterek daha doğru yapılması anlamında etkimizi ortaya koyuyoruz. Şunu da açık yüreklilikle söyleyebilirim evet bazı noktalarda farklı düşündüğümüz hizmetler olmuştur onları da Mecliste ‘hayır’ dediğimiz durumlar olmuştur.

BU VATANA BORCUMUZ ÇOK FAZLA

Biz her zaman dediğimiz gibi ülkemizin, milletimizin, devletimizin genel menfaatleri çerçevesinde hareket etmeye devam edeceğiz. Biz bu vatana kendimizi borçlu olarak görüyoruz, borçluyuz. Ecdadımızın emanet bıraktığı bu topraklara, bu vatana, hizmet anlamında borçluyuz. Gerektiğinde bütün malımızı gerektiğinde canımızı ortaya koyarak bu uğurda her şeyimizi feda ederiz ki; bu teşkilat geçmişten bugüne kadar başka hiçbir siyasi oluşum içerisinde olmayan 5000 şehit vermiştir. Sadece ülkesinin ve menfaatlerinin doğrultusunda Allah rızası için onun rızasını alabilmek için aynı zihniyetle hareket ediyoruz. Dolayısıyla yanlış gördüğümüz yerlerde kendi öz evladımız da olsa babamız da olsa en yakınımızda olsa eğer yanlışsa yanlış deme durumundayız, başka seçeneğimiz yok.

Gelen bir soru da erken seçim beklentisi var mı başkanımızda diye soruyor. Başkanım bilindiği üzere birçok mecrada Kasım ayında erken seçim yapılacak diye dillendiriliyor onu soruyor galiba okuyucumuz.

AÇ TAVUK KENDİNİ DARI

AMBARINDA GÖRÜRMÜŞ

Tabiri caizse atasözümüz vardır. ‘Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş.’ Maalesef bu muhalefetin uzun zamandır ortaya atmış olduğu algı operasyonlarından bir tanesi insanların kafasını karıştırmak bulandırmak kaos ortamı oluşturmak ülkede. Bu anlamda yürüttükleri propagandalardan bir tanesi de bu. Genel başkanımız Devlet Bahçeli nasıl bir açıklama yapmıştır bizim için asıl olan odur, gerçek odur. Genel seçimler zamanında ve tarihinde yapılacaktır ve genel başkanımızın açıkladığı gibi Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dır ötesinde başka bir yoruma gerek yoktur.

Başka meraklı bir okuyucumuz hayatınızda bir gün siyasete atılacağınız ile ilgili bir hedefiniz var mıydı? Diye soruyor ve bir diğer soruda gençlere siyasete girmelerini önerir misiniz? Diye gelmiş başkanım.

UZUN YILLAR DEVLETİME HİZMET ETTİM

Devlete hizmet etmiş devlet kadroları içerisinde hayatını idame etmiş, geçirmiş, bu vatanın bir evladı olarak memur anlayışı ile hep yaşadık. Bu yaşam şeklimiz oldu ama tabii hiçbir zaman sosyolojik yaşamdan kopmadık her zaman insanlarla iç içeydik, hep beraberdik. İnsanlarla güzel iletişimler kurma özelliğim iyidir. Ama bunu yaşam süreci içerisinde asla ve asla siyasi bir oluşum içerisine gireyim bu düşüncede olmadım. Dediğim gibi emekli olduktan sonra arkadaşlarımız kardeşlerimiz sağ olsunlar bizi yönetimde görmek istediler. Yönetim kurulu üyeliğine girdim o dönem. Sonrasında biz de zaten ülkücü Milliyetçi Hareket anlayışı içerisinde şöyle denir. ‘Görev verilir ve görev layıkı ile yerine getirilir.’ Verilen göreve itiraz olmaz, kendimi her ne kadar o süreç içerisinde yeterli görmesem de, çünkü siyasi kadrolar içerisinde olmamışsın, memur anlayışı içerisinden gelen bir vatan evladı olarak siyaseti yürütebilir miyim soru işaretleri ile hareket ettim ve arkadaşlarına açık yüreklilikle ifade ettim. İçimizde daha tecrübeli daha deneyimli insanlar var o insanları değerlendirelim, biz yine birlikte hareket edelim ülkümüzün davamızın peşinde olalım. Fakat sağ olsunlar ısrarla bizim olmamızı istediler. Sonra il başkanımız çağırdı sağ olsun kendilerine teşekkür ediyorum, Cihangir başkanımız gerçekten çok kıymetli bir insandır değerli bir ülkücüdür yüksek ideallere sahip bir kişidir. İl başkanımızın ‘ilçe başkanımız olacaksınız’ talimatlarıyla göreve geldim talimat doğrultusunda işlerimizi yapmaya çalıştık sonuçta bu bir emirdir. Geçmişten günümüze bu sorumlulukların farkında olarak hal ve hareketlerimize dikkat ederek, bu yönde hareket ediyoruz, layık olmaya çalışıyoruz. Ödenen bu bedellerin bizler için ülkemiz için ne kadar ağır olduğunun farkındayız. Dolayısıyla asla ve asla yanlış yapma hakkımızın olmadığı bilinciyle hareket ediyoruz, mümkün olduğu süre içerisinde de hizmetimize devam etmek istiyoruz.

ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN

GENÇLER ÇOK ÖNEMLİ

Diğer soruya geçince Türkiye devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlerle alakalı bakış açısını hepimiz biliyoruz, ülkemizin geleceği gençlerimiz ve rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş'in de bu anlamda söylemi, ‘Her biriniz bir bayraksınız bayrağı lekelemeyin kirletmeyin yere düşürmeyin.’ Her iki liderin de vurgu ile bahsetmiş olduğu gençlerimizin ülkemizin ve Milletimizin geleceği adına ne kadar değerli ve kıymetli olduğunun farkında olmak durumundayız. Ülkemizin geleceği onlara bağlı dolayısıyla gençlerimize doğru eğitim vererek, her platformda hayatın her alanında mutlaka aktif hale getirmek durumundayız. Bu siyaset olur, ekonomi olur, bu toplum psikolojisi olur aklınıza gelebilecek her alanda gençlerin eğitilerek yetiştirilerek hazır hale getirilerek istihdam edilmesi gerekir. Gençlerin siyasete girmesi kesinlikle gerekli. Bizim gençlik ile alakalı biliyorsunuz Ülkü ocaklarımız var ve bunlar çok kıymetlidir. Bugün genel sekreterimiz İsmet Büyükataman Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin geldiği noktalar belli. Biz zaten partimizin kurulduğu günden bu yana gençlerimizi bu anlamda yönlendirme çabasındayız.

Başkanım bizim sormak istediğimiz gelen sorular bu kadar son olarak buradan ne gibi mesajlar vermek isterseniz Kestel'de yaşayan insanlarımıza ve 85 milyon Türk insanına?

HERKESE KAPIMIZ AÇIK

Milliyetçi Hareket Partisi sadece kendisine gönül vermiş kendi çatısı altında olan insanlara değil Milliyetçi Hareket Partisi vatandaşlık bağı ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne bağlı olan Türk vatandaşı olan her bireyi kapsayacak şekilde siyaset üreten politika üreten bir partidir. Dolayısıyla biz hiç kimseye hiçbir Allah'ın kulunu ötelemeden hiçbir şekilde yargılamadan hor görmeden tek önemli kriterimiz olan vatanına ve milletine ihanet noktasında olmadığı sürece siyasi görüşü ne olursa olsun hepsini kucaklayacak şekilde bir irade ortaya koyan siyasi bir partiyiz. Bu anlayışla hareket ediyoruz. Bu ülkenin her ferdi bu ülkenin her bireyi bizim için çok kıymetlidir, gerçekten çok kıymetlidir. Kestel halkı bizim bu yaklaştığımızı çok iyi görmüştür, benimsemiştir. Aslında bu söylenenler doğru söylemler değil ayrıştırma anlamında düşünülmesin kesinlikle CHP’lisi de gelir buraya, AK Partilisi de gelir, Alevi inançlı kardeşlerimizde gelir buraya. Sadece ve sadece ihanet noktasında olmadığı takdirde her birey bizim için çok kıymetlidir. Bu anlayışımızı insanlarımızın benimsediğini samimi bulduklarını yaklaşımlarından biliyoruz.

HALKIMIZIN KAFASINI KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

 Şunu da biliyorum ki; evet mevcut muhalif kanadın ortaya koymuş oldukları propagandif hareketler çerçevesinde özellikle içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntıları da ön plana çıkararak insanların kafalarını karıştırmaya çalışıyorlar. Tabii ki hepimiz etkileniyoruz ciddi ekonomik sıkıntılar var sadece ülkemizle alakalı olmayan bütün dünyayı kasıp kavuran. Ve şunu da ifade etmek isterim bütün bu sıkıntı zor süreç içerisinde bütün sıkıntıların üstesinden gelebilecek en kudretli güce sahip olanda Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Bunu pandemide de gördük, şu anki ekonomik sıkıntılar içerisinde de bunu görüyoruz.  

OLUMLU YANSIMALAR HİSSEDİLECEKTİR

İlk etapta belki kazanımlar bireylere topluma birebir yansımıyor olabilir ortaya konulan ekonomik projeler çerçevesinde kısa bir süre içerisinde bu yılsonunu bulmayacaktır bu ortak kazanımların faydaların insanlarımıza bireysel anlamda yansıyacağını biliyoruz. Bunları insanlarımıza anlatıyoruz sizler aracılığıyla ben şunu ifade etmek istiyorum. Kimsenin kafası bulanmasın mevcut otoriteye Cumhur ittifakı Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koymuş olduğu milli ve manevi değerler çerçevesindeki irade ile birlikte hep beraber asla ve asla boyun eğmeyecek asla ve asla diz dökmeyecek. Amerikan ve Avrupa'daki yabancı bireylerin akademisyenlerin ifade ettikleri gibi ekonomik anlamda ülke büyük bir gelişme yaşayacak bu kaçınılmaz bir gerçek. Şu an yapılan doğrular neyse bu doğruları destekleyerek ülkemizin ve milletimizin genel menfaatleri çerçevesinde yapılan her türlü hareketin yanındayız. İnsanlarımız bunu en fazla yılbaşına kadar hissedecekler, toparlanma kesinlikle olacak. Dün daha yeni açıklama yapıldı, % 2.7 olan ülkemizin büyüme oranını % 4'e yükseltildi, bütün dünyada neredeyse resesyon beklenirken. Kaldı ki bizim zerre kadar iyiliğimizi düşünmeyen hep arkamızdan oyunlar oynayan, projeler kurgulayan zihniyetin dünya kamuoyuna böyle bir açıklama yaptı. Umut ediyoruz ki gerçekten bu vatanın ekmeğini yiyen, suyunu içen, havasını soluyan bu ihanet noktaları da bunu artık anlasınlar, ama onlar da anlayacaklar genel başkanımızın dediği gibi onlar da günü geldiğinde anlayacaklar Allah'ın izniyle.