ASLI YEŞİLYURT

İngiltere merkezli dünyanın en büyük fuarcılık şirketinin Türkiye ofisi olan, uluslararası pazarlarda 3 bin 500’ün üzerinde çalışan ve 450’den fazla uluslararası B2B markası aracılığıyla yüz yüze ve dijital etkinlikler düzenleyen, endüstrilerin ve uzmanlaşmış pazarların ticaret faaliyetlerinde bulunmalarını ve büyüme sağlanmaları amacıyla iş platformları oluşturan Informa Markets aracılığıyla ilk kez Antalya Andaç Fuar Merkezinde 10-14 Ekim tarihler arasında gerçekleştirilecek Growmach Traktör, Tarım Makineleri, Ekipmanları & Teknolojileri Fuarı tarım sektörünün temsilcilerini alıcılarla buluşturacak.

Tarım sektöründe yılların tecrübesine ve networke sahip olduklarını söyleyen Fuar Direktörü Engin Er, kendilerine gelen yoğun taleplerle birlikte tarım makineler ve ekipmanları ile ilgili bu yıl ilk defa düzenleyecekleri Growmach Fuarı hakkında açıklamalarda bulundu.

Geçmişte yine Informa tarafından gerçekleştirilen Growtech Seracılık Fuarı’nda tarım makinelerine küçük bir bölüm ayırdıklarını, daha sonra ise katılımcıların bu konuda daha kapsamlı bir fuar talep etmeleri üzerine uluslararası bir fuar düzenleme kararına vardıklarını söyleyen Fuar Direktörü Engin Er, “Bu yıldan itibaren bu talebi yerine getirerek startı verdik. 10-14 Ekim tarihleri arasında yapılacak fuara 40’tan fazla ülkeden başvuru var. Türk çiftçiler de bu fuara katılacak ancak ilk hedefimiz uluslararası ziyaretçiler. Tarım makineleri sektörüne fuarcılık konusunda yeni bir heyecan ve firmalara işlerini geliştirmek, yeni pazarlar bulup ihracatlarını artırmaları için uluslararası bir fuar kazandıracağımız için çok mutluyuz” dedi.  

SINIRLI METREKARE

Diğer tarım fuarlarında firmalara çok büyük metrekareler ayırdıklarını, düzenledikleri fuarın ise metrekare sınırlaması olarak düzenleneceği için diğer fuarlardan farklı olduğunu söyleyen Er, “Daha çok firmanın katılması ve gelen ziyaretçinin bu işten daha memnun olmasını, ziyaretçilerin daha çok fuarda kalmasını istiyoruz. Bu nedenle metrekareleri 300 ile sınırlandırdık. Firmalar maksimum 300 metrekare alabildiler.”

Uludağ İçecek, ihracatın yıldızı oldu Uludağ İçecek, ihracatın yıldızı oldu

WhatsApp Image 2023-09-14 at 14.50.59

VIP BİLETLER

Beş günlük fuarın ilk gününü VIP ve uluslararası basın günü olarak ayırmalarının da fuarın farklılıklarından biri olduğunu söyleyen Engin Er, “VIP günü için katılımcılara normal davetiyeler dışında VIP davetiyeler de gönderdik. Firmalar bu davetiyeleri özel müşterilerine verecekler. Böylelikle özel müşterileriyle direkt olarak ilgilenebilecekler” dedi.

‘YENİ NESİL ÇİFTÇİ’

Günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte tüm dünyada tarımda yapay zeka ve otomasyon kullanımının arttığına dikkat çeken Er, Türkiye’de de verimlilik ve sürdürülebilirlik için yeni nesil tarım uygulamalarının önemli olduğunu söyleyerek “Tarımda teknoloji kullanımı verimliliği artırıyor. Ülkemizde modern tarım uygulamaları konusunda çiftçiler bilinçlenmeli. Her tarımsal işletme, ekilen ürün çeşidi, toprak yapısı ve iklim koşullarına göre farklı tarım makinelerine ve teknolojiye ihtiyaç duyuyor” dedi. Fuarda standart olarak tarım makinaları, ilaçlama, pulluk gibi mekanizmaların olacağını söyleyen Engin Er, bu fuara kalkışırken sloganlarının ‘Yeni Nesil Çiftçi’ olduğunu ve bu slogan kapsamında daha çok teknolojinin sergileneceğini, drone firmalarının olacağını, yapay zekayla işlerini nasıl geliştireceklerini görecekleri bir fuar olacağını belirtti.

GROWMACH, İNOVASYON ÖDÜLLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Growmach Fuarı’nda önemli etkinliklerin de düzenleneceğini, bunların başında da Growmach İnovasyon Ödülleri'nin geldiğini belirten Engin Er İnovasyon Ödülleri’ne 16 tane başvuru olduğunu söyleyerek, “Bu başvurular değerlendirme jürisi tarafından incelenecek. İnovasyon ödüllerini Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Hamdi Bilgen'in Jüri Başkanlığında gerçekleştireceğiz. Ödüle layık olanlar sergilenip fuar sırasında ödülleri verilecek" dedi.

 ‘BİR FUARA DAHA İMZA ATMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ’

Uluslararası pazarda önemli bir yere sahip olan Growmach’ın yeni fırsatlar yaratmak için önemli bir platform olduğuna dikkat çeken Engin Er, “Informa olarak Türkiye'de uluslararası bir fuara daha imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Tarım makinaları ve ekipmanları firmalarının Growmach'e yoğun ilgisi var ve alan satışları çok hızlı şekilde devam ediyor. Katılımcılarımız yeni pazarlara ulaşacak ve yeni satış bağlantılarına imza atarak cirolarını büyütme fırsatı bulacak. Growmach ile katılımcılarımızı Orta Doğu, Afrika, Balkanlar, Avrupa, Rusya & BDT ülkelerinden sektör profesyonelleri ile buluşturacağız” dedi.

Editör: Aslı Yeşilyurt