Hava Durumu

Tam bir görev adamı İsmet Karan

Güzel Karacabey’imizin Abdullahpaşa Mahallesinde üç dönemdir muhtarlık görevini başarıyla yürütmekle birlikte yarım asra yakındır terzilik yapmasından ötürü tanınmış simalarından olan Muhtar İsmet Karan ile güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2020 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2020 09:18
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Tam bir görev adamı İsmet Karan

Özkan YILDIRIM

  • Muhtarım , öncelikle bizleri mahallenizde misafir ettiğiniz için size teşekkür etmek istiyorum. Sizi tanıyarak röportajımıza  başlayalım isterseniz.


NESİLLERDİR BURADAYIZ

Bizlere böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız ve buralara kadar geldiğiniz için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben İsmet Karan, 1957 Karacabey doğumluyum. Doğma büyüme buralıyım. Benimle birlikte babam, dedem, dedemin babası ve dahası çok uzun nesillerdir Abdullahpaşa mahallesindeyiz. Terziyim 40 seneyi aşkındır  bu mesleği yapmaktayım. Burada muhtarlıktaki 3. dönemim, ilk olarak 2009 seçimlerine girdim sonrasında 2014 ve 2019 seçimlerinde de başarılı bir şekilde seçimlerden çıktım. Ayrıca 2009 seçimlerinden önce eski muhtarımızın rahmetli olmasıyla yarım kalan 3 yılda da muhtarlık görevini yerine getirdim.

    Peki Muhtarım bu uzun süreçte Abdullahpaşa Mahallesi'nde neler değişti?

Alt yapılarımız zaten daha öncelerden yapılmıştı aşağı yukarı 8 sene evvel mahallemize doğalgaz geldi, sonrasındaki dönemlerde bazı sokaklara gaz girmemişti onlar da tamamlandı. Bu süreçte güzel bir çalışma ortaya koyduk, gece gündüz ben buradayım bütün vatandaşlarımızı bu süreçlerde  çok güzel bir iletişim halindeyim. 40 seneyi aşkındır burada terzilik  yapmam da benim halkımla olan iletişimi olumlu yönde etkilemekte olduğunu ayrıca belirtmek  istiyorum.

  Muhtarım , Abdullahpaşa Mahallesinde kaç kişi yaşamakta?

Abdullahpaşa Mahallesinde 2000 civarında nüfusumuz olduğunu söyleyebilirim.

TEK EKSİK ELEKTRİK DİREKLERİ

   Muhtarım birçok hizmetin mahallenize  gelmesini sağlamışsınız. Peki şöyle bir eksikliğimiz var, bu eksiklikte  giderilirse iyi olur dediğiniz ne gibi hizmetler var?

Tek eksik elektrik direklerinin yer altına alınamaması. Karacabey'in genelinde bu çalışmalar yapıldı. Bir tek  merkezdeki mahalleler kaldı kenar mahalleler bitti. Abdullahpaşa, Garipçe, Drama Mahallesi'nin bir kısmı, Tavşanlı Mahallesi'nin bir kısmı kaldı sadece. Yani  merkezdeki mahalleler kaldı. Cumhuriyet alanı çevresinde böyle bir eksiklik olduğunu söyleyebilirim.

 ÇOCUK PARKIMIZIN YAPIMINA BAŞLANDI..

Belediye Başkanımız eksiklerimizle, sıkıntılarımızla çok ilgileniyor. Başkanımıza buradan ayrıca teşekkür etmek istiyorum, her an aradığımızda kendisine ulaşabilmek tabi bizleri ayrıca memnun etmekte. Her zaman başkanımızın yanımızda olduğunu görmek bizleri olduğu gibi vatandaşlarımızı da  ayrıca memnun etmekte. Otoparkla  da ilgili merkezde olduğumuz için sıkıntılar var araçlar gelişigüzel park ettiğinden ötürü , bazı sıkıntılar ortaya çıkmakta bununla da ilgili girişimler olması ayrıca bizleri sevindirecek.

BELEDİYE BAŞKANIMIZA KAYMAKAMIMIZA SONSUZ TEŞEKKÜRLER..

Allah  razı olsun Karacabey Belediye Başkanımız Ali Özkan burada çok özverili bir çalışma ortaya koyuyor, elinden geleni  yapmaya  çalışıyor. Ayrıca mahallemizde çocuk parkı ihtiyacımız uzun zamandır vardı ve sayın başkanımızın da yakından ilgilenmesi neticesinde parkımızın yapımına başlandı. Parkın  yapılmaya başlanması bizler için çok güzel oldu , inşallah en kısa zamanda biter ,araya tabi bu virüs tedbirleri girdi.Sayın  Belediye Başkanımız Ali Özkan’a, Kaymakamımız Sayın Dr. Yusuf Gökhan Yolcu’ya her zaman yanımızda oldukları  için sıkıntılarımızla birebir ilgilendikleri  için ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

 BİRAZ DAHA DİŞİMİZİ SIKALIM

  •      Muhtarım bir çok konuya değindik. Ayrıca  Ramazan ayına da  girmiş olmamız münasebetiyle Karacabey'de yaşayan insanlara Abdullahpaşa Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlarımıza  ne gibi mesajlar vermek isterseniz? Tabii Koronavirüs ile de ayrıca ülke olarak mücadelemiz sürüyor. Bu konularla ilgili bir değerlendirme alırsak sevinirim?

Öncelikle koronavirüs salgını ile ilgili devletimizin ortaya koymuş olduğu kurallara uyan sokağa çıkma yasaklarına harfiyen uyan kendi sağlıkları için maske kullanan bütün vatandaşlarımıza  öncelikle  teşekkür etmek istiyorum. Zorunlu olmadıkça diğer yasak olmayan günlerde de sıklıkla sokağa çıkmamalarını  buradan kendilerine söylemek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylemiş olduğu gibi inşallah bayramdan sonra yavaş yavaş normalleşme adımları atılacaktır diye tahmin ediyorum.

HERKESE ŞİMDİDEN İYİ BAYRAMLAR..

Bu bağlamda virüsle mücadele ederken on bir ayın sultanı  Ramazan ayına da girmiş bulunmaktayız ve neredeyse Ramazan ayı yarılanmış durumda, bayrama da iki hafta kadar bir süre kaldı. Şimdiden bütün Abdullahpaşa Mahallesi sakinlerine Karacabey ve Bursa'da yaşayan bütün hemşerilerime öncelikle güzel bir ramazan ayı sonrasında da güzel bir bayram temennisinde bulunmak istiyorum.Ülke olarak bu virüs münasebeti ile tabii sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Biraz daha dişimizi sıkarak , ülke olarak bu sıkıntılı süreci aşacağımızı temenni ediyorum. Karacabey'de bu virüs ile ilgili çok bir vaka yok ama yine de tabii genel kurallar ilçemizde de uygulanmakta az önce söylemiş olduğum gibi son olarak bütün herkesin Ramazan ayını ve Ramazan Bayramını şimdiden kutluyorum ve herkese selamlarımı iletmek istiyorum.

BİZDEN DE BAŞARILAR

Güler yüzü ve sevecen kişiliği ile bizleri kısa zamanda kendisine hayran bırakmış olan Abdullahpaşa Mahallesi'nde  üç dönemdir muhtarlık vazifesini yerine getirmekte olan mahallenin güler yüzlü muhtarı İsmet KARAN’a bizler de çalışmalarında başarılar diliyor ve daha nice dönemlere  hep birlikte yürümeyi de ayrıca temenni ettiğimizi son olarak eklemek istiyoruz..

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.