Mine Cansu MAZI-Özkan YILDIRIM

Uzun yıllar Ortabağlar Mahallesi'nde ikamet etmesinin yanı sıra, birçok STK çalışmasıyla da adından söz ettirerek adeta mahallesinde güzel bir çekim kuvveti ortaya koymuş olan, şimdi de Ortabağlar Mahallesi'nde Muhtar adaylığını açıklayan Sayın Olgun Yazar ile öncelikle adaylık süreci ve çalışmalarını masaya yatırdığımız güzel, kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında sizi mahallenizde muhtar adaylığına iten sebepleri paylaşırsanız sevinirim…

Röportajımıza başlamadan evvel bana böylesine güzel bir fırsat tanımış olan agazete’ye teşekkürlerimi iletmek isterim. 1976 Artvin doğumluyum. Yaklaşık 33 yıldan beri Ortabağlar Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. İlkokul 5’ten itibaren erken yaşta iş hayatına atıldım, asıl mesleğim otomotiv yedek parça pazarlama üzerineydi, sonrasında 2009 yılında reklam sektörüne geçiş yaptım, ilerleyen süreçte “Olgun Reklam” adıyla kendi işyerimi kurdum. Sakarya Mahallesi'nde Uluyol'da adliyenin hemen arkasında çalışmalarımıza devam etmekteyiz. 2002-2007 yılları arasında Artvin Vakfı Gençlik Kolları Başkanlığı’nı yaptım. Sonrasında birçok STK’nın değişik birimlerinde görevler aldım.

KENDİMİZE GÜVENDİĞİMİZ İÇİN ADAYIZ

İkinci sorunuza gelecek olursam; mahallemizde 2009'da o zaman ki mevcut muhtara karşı adaylığımı koymuştum, 6-7 adaylık seçimde 2. oldum. 2014 yılında mahallemizin sevilen simalarından Ortabağlar Spor Kulübü'nün de Başkanı olan Avni Tetik ağabeyimizin yanında yer aldım, beraber koşturduk ancak nasip olmadı kazanamadık. Keşke o zaman nasip olsaydı, kazansaydık, bu süreçte 2014’te destek olduğumuz Avni ağabeyim, “2019'da adayımız sensin; bu sefer de biz senin yanında yer alacağız, seni destekleyeceğiz” dedi ama Allah rahmet eylesin ömrü yetmedi. Ben de ondan almış olduğumuz bu enerjiyi, sözü yerine getirmek için aday oldum. Mahallemizde çok eksiklikler var, bunları tamamlamak için elimizden geldiğince çalışacağım çünkü bilgimize ve kendimize güvendiğimiz için bu yola çıktık.

1 Nisan’dan itibaren görevi almanız durumunda Ortabağlar Mahallesi'ne hangi hizmetleri getirmek için çaba göstereceksiniz? 

Mahallemizde çok eksiğimiz var, ama eksikler olmasına rağmen maalesef boş alan, arazi yok. O yüzden biz mahallemizdeki insanlarımıza şunu söylüyoruz: “Biz vaatler için değil, talepleriniz için varız. Siz talep edeceksiniz ki biz yapacağız.” Kapalı pazar yeri istekleri var vatandaşlarımızın; onunla ilgili yer araştırıyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmamız var. Mahallemizin bir bölgesinde aşevi düşünüyoruz hayırlısıyla; inşallah yavaş yavaş bütün hizmetleri yapacağız. Daha önce aktif siyaseti geçmişte yaptığımız için ve biraz da sosyal olduğumuzdan çevremizden sevgi gördüğümüzden güzel bir arkadaş ve dost çevremiz olduğundan böyle bir görev için aday olduk.

Peki, mahalle sakinlerinin adaylığınıza olan yaklaşımı nasıl?

Adaylığımı açıklamadan önce birçok istişareler yaptım. Büyüklerimizden, ağabeylerimizden, kanaat önderlerimizden bilgi aldık. İşimize, gücümüze, etrafımıza, çevremize, ailemize ne gibi etkileri olur diyerek istişareler neticesinde mahallemizden almış olduğumuz destekler neticesinde adaylığımızı açıkladık. Birçok seçmenimiz  “Keşke 2009'daki seçimlerde seni seçseydik” dediklerini 10 sene sonra onların ağzından duymam beni ziyadesiyle memnun etti ve bu bağlamda sorumluluğum da arttı. Sonuçta Çocuklarım da burada doğdu, büyüdü, bu mahallenin köklü ailelerinden biri olduğumuzu söyleyebilirim. Yani sporu seviyoruz bunun dışında çocuğum Arabayatağı Spor Kulübü’nde oynuyor, Ortabağlar Spor Kulübü Avni ağabeyimizin bize emaneti, elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapacağız. Sonuçta bunun sözünü çok büyük verdik.  Mahallemizde dediğim gibi bir okul problemimiz var. Biz bunu pek dile getirmek istemiyoruz. İnşallah o da en kısa zamanda tamamlanacak.

Sonuçta belediyelerle olsun, diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla olsun, muhtarın daima iletişiminin iyi olması gerekmekte sanırım…

Aynen o şekilde. Sonuçta mahallemize yapılan hizmet Yıldırım’a yapılmış, Yıldırım’a yapılmış hizmet Bursa’ya yapılmış sayılır. Bu yüzden mutlaka belediyelerimizle uyum içerisinde çalışarak mahallemizin hak ettiği hizmetleri getireceğiz, bunu hep birlikte başaracağız.

Sayın muhtar adayım bizlere Ortabağlar Mahallesi’ni tanıtır mısınız? 

Ortabağlar Mahallesi’nin 16.500 toplam nüfusu ve 12.500 civarı seçmeni var. Mahallenin 187 sokağı bulunmaktadır. 2015 seçimlerinde 12.500 seçmenin 10.790’ı sandığa gitti. Tabi bu çok büyük eksiklik. İnşallah bu seçimlerde bunun artmasını temenni ediyorum. Mahallemizden her seçimlerde iktidar partisine % 50-60 civarı oy  çıkmasına rağmen maalesef hak ettiği hizmeti  alamamakta mahalle. Burada belediyeye bir suç bulmak istemiyorum. Sonuçta Balkanlar'a bile  hizmet götürüyor  olan Büyükşehir Belediyesi’yle  iyi  bir diyalog ve proje  çerçevesinde  mahallemize de  güzel hizmetler getireceğimizden   hiç  şüphem yok.

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

Vatandaşlara ne tür mesajlar vermek istersiniz?

Vatandaşlarımız hizmetlerin en güzeline layık. Biliyorum ki siz dürüst, şeffaf, sözüne sadık ve vaatlerini yerine getiren, yerine getiremeyeceği şeyleri vaat etmeyen, vatandaşının hakkını yemeyen - yedirmeyen, daima haktan ve haklıdan yana tavır alan, her ortamda kendisinden hesap sorulmasını isteyebilecek kadar alnı açık, cesur, geçmişi temiz,  kişilikli, yetenekli, girişimci, işinin ehli bir muhtar istiyorsunuz. Sıkıntıları bilen ve kabul eden bir kardeşiniz olarak, bu göreve talibim. Seçildiğim takdirde ben de mahallemizin muhtarı olarak sizlere layık olmaya çalışacağım. Siz değerli mahalle sakinlerimiz ile el ele, gönül gönüle vererek çalmamız gereken her kapıyı çalacak ve mahallemizi her konuda örnek bir mahalle yapabilmek için gayret sarf edeceğiz. İnsanların yüzlerinin ve gözlerinin rengi farklı olsa da, gözyaşlarının rengi hep aynıdır. Acı ile yoğrulan dünyada gözyaşı olmayan, mutlu, huzur dolu ve aydınlık yarınlar için el ele, gönül gönüle bir Ortabağlar için güzel günlere diyor, hepinizin desteğini bekliyorum. Başta Ortabağlar Mahallesi sakinleri olmak üzere bütün Bursa'da yaşayan vatandaşlarımıza sağlık, sıhhat, afiyet ve mutluluklar diliyorum.