Özkan YILDIRIM

  • Öncelikle merhabalar  Fikri Bey , sizi biraz tanıyabilir miyiz acaba?

Elbette,öncelikle bizlere böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız ve mahallemize kadar geldiğiniz için teşekkür etmek isterim. Ben Fikri Araz. 1966 Gümüşhane doğumluyum. 1977 yıllarında babam geçim sıkıntısından ve daha iyi bir hayat sürmek amacıyla Bursa Doğanköy’e göç etmiş.

1978-1979 yıllarında burada çobanlığa başladım. Sonrasında bir fabrikaya girdim fakat fabrikada tutunamadım. Ardından inşaat işlerine başladım. Burçin İnşaat’ın işlerini yapıyordum belki de Bursa’da parmakla gösterilecek inşaat işlerinde görev aldım.

EN SONUNDA BAŞARDIM

  • Peki, Fikri Bey ,muhtar olmaya nasıl karar verdiniz?

Ben genç yaşımdan beri muhtar olmak istiyordum yani içimde muhtar olma isteği, hevesi vardı. Ben belki de yirmi seneden beri beş dönem muhtarlığa aday oldum. Yılmadım her seçim de de adaylığımı koydum. Seçmenimizin tercihi tabi seçmediler, saygı duydum. 2019 yılında tekrardan muhtarlığa adaylığımı koydum o dönem sekiz aday  vardı. Aday çok olunca tabi ki muhtarlık seçimleri de çekişmeli geçti.

Hep Doğanköy halkı için çalışıyoruz

Peki, Fikri Muhtarım  seçim sonrasında Doğanköy’de ne gibi değişiklikler oldu bize biraz bahsedebilir misiniz?

Doğanköy sakinlerinin yaşam kalitesini yükseltmek amaçlı belediyemizle bazı çalışmalar yaptık.

Sağ olsunlar bize çok destek verdiler bizi dinlediler yardımcı olmaya çalıştılar. Şuan ki salgın hastalıktan dolayı hizmetler biraz aksadı tabi ki. 23 Nisan da sokağa çıkma yasağı olduğu için 22 Nisan’da köy halkı olarak çocuk şarkıları eşliğinde çocuklarımızın bayramını kutladık.

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

  • Fikri Muhtarım, mahalle  halkınız için eksik olarak gördüğünüz veya olmasını istediğiniz projeler var mı? 

UFAK EKSİKLERİMİZİN GİDERİLMESİNİ BEKLİYORUZ

Öncelikle Doğanköy’de yapılmasını beklediğimiz mezarlık duvarlarının yenilenmesi önemli. Köyümüzde iki mezarlık var birisinin çevre duvarları çok kötü durumda ve bakımsız. Diğer mezarlığımızın ise çevresini biz kendi imkânlarımızla tel örgülerle çevreledik. Öte yandan mahalle meydan projemiz var. Ben o projenin alt yapısını oluşturup hazırlattım. Nilüfer Belediye Başkanı’na da sundum. Sağ olsun kendisi de inceleyip onay verdi ve gerekli mercileri bilgilendirdi. Fakat salgın hastalıktan dolayı bu projemizde şimdilik askıya alındı. Ayrıca muhtar azalarımızla birlikte kapı kapı dolaşarak köy halkımızın isteklerini dinleyip not aldık ve onları da gerekli mercilere ilettik. Merkez mahallemizin kanalizasyon sorunu var. Pis sular vatandaşımızın tarlalarına gidiyordu. Bu konuda alt yapı yoktu biz kendi imkânlarımızla kanal yaptık. Bununla ilgili de gerekli mercilerle görüşmeler sağladım. Bir alt yapı çalışması yapılarak borular ana hatta bağlanırsa kanalizasyon problemimizi de halletmiş olacağız.

BAŞKANLARIMA SONSUZ TEŞEKKÜRLER

  • Muhtarım son alarak Doğanköy sakinlerine neler söylemek istersiniz?

Doğanköy halkımızın ayağına taş değsin zarar görsün istemiyoruz. Bana güvenip beni destekledikleri ve beni seçtikleri için onlara çok teşekkür ediyorum. Her zaman yenilikçi oldum. Her daim yeni fikirlere ve farklı görüşlere açığız. Hiçbir zaman taklit etmedim, taklit edilmeyi sevdim.Onlar beni desteklediler geçen seneki  seçimde 8 aday içinden beni seçtiler,onlara buradan teşekkürlerimi göndermek istiyorum..Bizde onların bu güvenini boşa çıkartmamak için yoğun çaba harcıyoruz. Koronavirüs vakalarında da hep mahalle halkımızın yanında olduk,65 yaş üstü insanlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı “Biz bize yeteriz Türkiyem” kampanyası güzel bir şekilde devam ediyor ve bizlerde bu kampanyayı destekliyoruz. Son olarak başta Doğanköy’de yaşayan insanlarımız olmak üzere, Bursa’da ve yurt genelinde yaşayan bütün vatandaşlarımıza sevgilerimi ,selamlarımı göndermek istiyorum.

Biz de   Kısa sürede güzel bir bağ kurduğumuz Doğanköy Mahallesi Muhtarı Fikri Bey’e hazırladığı plan ve projeleri hayata geçirme safhasında başarılar dilediğimizi de ayrıca belirtmek isteriz.