SON DAKİKA
Hava Durumu

Trabzonspor'un rakibi belli oldu!

Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi elemeleri play-off turunda Danimarka ekibi FC Kopenhag ile eşleşti.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2022 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2022 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Trabzonspor'un rakibi belli oldu!

Süper Lig'de geçen sezonun şampiyonuTrabzonspor'un, Şampiyonlar Ligi elemeleri play-off turundaki rakibi belli oldu. Bordo-mavili temsilcimiz Danimarka ekibi FC Kopenhag ile eşleşti. İlk maç Danimarka'da oynanacak, ikinci maç ise Trabzon'da.

UEFA’nın daha önce açıkladığı takvime göre Play-Off turu ilk maçı 16-17 Ağustos, rövanşı ise 23-24 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Karadeniz ekibi, Play- Off’u geçmesi halinde gruplara katılacak ve büyük bir gelirin de sahibi olacak.

Devler Ligi’nde gruplara katılım bedeli; 15 milyon 640 bin Euro. Trabzonspor’un alacağı yayın geliri; 2 milyon 700 bin Euro, katsayı geliri ise 1 milyon 137 bin Euro... Trabzonspor, Play-Off’u geçmesi halinde 19 milyon Euro’nun üzerinde bir rakam kazanacak. Gruplarda her galibiyete 2.8 milyon Euro, beraberliğe de 930 bin Euro veriliyor.

Cornelius'un eski takımı

Trabzonspor'un forveti Andreas Cornelius, Kopenhag altyapısında futbola başladı. Çeşitli yaş kategorilerinde takımın formasını giyen Cornelius, 2012 yılında çıktığı A Takım'da bir sezon geçirmesinin ardından 8.7 milyon euro bonservis bedeliyle 2013 yılında Cardiff'e transfer oldu.

Ocak 2014'te Kopenhag'a geri dönen Norveçli golcü, 2017 yılında 6 milyon euro bedelle Atalanta'ya gitti.

Kopenhag'da 176 maça çıkan Cornelius, 61 gol atıp 18 asist yaptı.(Hürriyet)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.