Soğan kabuğu deyip geçmeyin. Soğan kabuğu astımdan zayıflamaya yardımcı oluyor. İşte detaylar...

Ağız ve diş sağlığının önemi Ağız ve diş sağlığının önemi

SOĞAN KABUĞU NASIL KULLANILIR?

ZAYIFLATICI SOĞAN KABUĞU ÇAYI

Soğanın kendisi dışında kabuğunun da inanılmaz faydaları vardır. Bunlardan bir diğeri zayıflama çayı olarak kullanılmasıdır. Vücudunuzda daha çok detoks etkisi yaratacak olan bu çay, inanamayacağız kadar kısa sürede zayıflamanıza yardımcı olacak. Soyduğunuz soğan kabuklarını 500ml suyun içine atın. Kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra altını kısarak 2 dakika daha pişirin. Sonra rahatlıkla içebilirsiniz.

BİTKİLERİ CANLANDIRIR

Bitki yetiştirmek, her ev için uygun değildir. Yeteri kadar güneş ışığı ve havalandırmaya sahip olmayan evlerde bitkilere bakabilmek neredeyse imkânsızdır. Bu nedenle illaki bakmak niyetindeyseniz evinize daha rahat adapte olsun diye bitkilerinize soğan kabuğu bakımı yapabilirsiniz. Soğan kabuğunu kaynayan suyun içine atın ve bir dakika kadar kaynatın. Sonra ortaya çıkan suyu sprey şeklinde bir şişeye boşaltın. Bitkilerinizin yapraklarına sıkıp güzel bir bezle zarar vermeden silin. Kullandığınız bu yöntem kısa bir süre sonra sonuç verecektir. Kullanımı haftada bir kez yapmanız yeterli.

ASTIM KRİZİ ENGELLEMEYE YARDIMCI OLUR

Bronşit astımınız varsa özellikle yoğunlaştığı dönemlerde soğan kabuğunun suyu ile çare bulmanız daha kolay. 20 gün arka arkaya soğan suyu kaynatıp içen astım hastaları kısa sürede şifa bulmaktadır.

Bir bardak soğuk su içine soğan kabuğu ve devetabanı yaprağını ekleyin. Kaynamaya başladıktan hemen sonra altını kısarak 5 dakika daha bekletin. Bunun arkasından yemekten 40 dakika önce bir çay bardağı için. 20 gün devam eden bu uygulama olumlu sonuç verecektir. akşam