AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zonguldak'ta Madenci Anıtı önünde mitingde vatandaşlara hitap etti.

31 Mart 2019 günü yapılacak olan yerel seçimler öncesi AK Parti'nin adaylarının tanıtıldığı mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, "Bizim muradımız hep milletimizle birlikte yol yürümek. Bizim muradımız hep milletimizle birlikte hedeflerimizi gerçekleştirmek olmuştur. Bizim muradımız hep milli iradeyi hakim kılmak, demokrasiyi özgürlükleri hukukları üstün tutmak olmuştur. Bu seçimde elbette öncelikle belediye başkanlarını seçeceksiniz. Ama sadece bu kadar değil. Aynı zamanda Türkiye'ye kurulmaya çalışılan tuzakları da birlikte bozacağız. Bu ülkenin ve milletin hasmı ne kadar kesim varsa hepsi de pür dikkat 31 Mart7ta sandıktan çıkacak sonucu bekliyor. Ülkemizin istikbaline, milletimizin, halkımızın işine, aşına ekmeğine kastedenler ellerini ovuşturarak bekliyor. Onlar ellerini ovuşturacak ama 31 Mart'ta benim milletim onlara gereken dersi verecek. Sınırlarımıza teröristlerle, ekonomimize kur faizle, soframıza vurguncularla birliğimize bölücülerle, beraberliğimize fitneyle saldıranlar şu anda pusuda bekliyor. Bu güne kadar içeride ve dışarıda ne yaptılarsa bu milletin çelik gibi iradesi karşısında çaresiz kalanlar 31 Mart için tarihlerinin en büyük ittifakını oluşturdular. Yolda birbirlerini görseler selam vermeyecek bunca benzemezi bir araya getiren nedir biliyor musunuz? Öyle ya bunları geçmişlerini inkâr etme pahasına bir araya getiren bir şey olmalı. Zahirde Cumhur ittifakına ve şahsıma karşılık bir araya gelmiş görünüyorlar. Onları bir araya getiren Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaştığında sahip olacağı güçten korkuyorlar. Güya cumhuriyeti kuran partiyi koçbaşı gibi kullanıyorlar. CHP'nin yanına adı İyi kendi karışık partiyi, bir particiyi de katarak milletimize de pusu kuruyorlar" değerlendirmesinde bulundu. 
ADI SAADET OLAN 
SAADETSİZ PARTİ 

Millet İttifakı'nı eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına Saadet Partisi'ni de eleştirerek şöyle devam etti: “Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Şimdi bu konuşan bölücü terör örgütünün arkasında olduğu malum partinin eş başkanı. Ne diyor, "Güneydoğu'da oylar malum HDP'ye, Batı'da AK Parti'yi ve MHP'yi çökerteceğiz' diyor. Bunların yanında CHP var, sözde İYİ Parti var. Maalesef adı Saadet olan saadetsiz bir parti var. Bunu görüyoruz değil mi? Ben CHP'ye gönül veren vatandaşlarıma sesleniyorum. İYİ Parti'ye gönül veren, HDP'ye gönül veren vatandaşlarıma sesleniyorum. Bu kadar vatana ihanet içinde olanların bir araya geldiği, tepede tabanda değil bu üç partiye oy verecek misiniz? Bu dörtlü çeteye oy verecek misiniz? Ama Hayır demek yetmiyor, o zaman çok çalışacağız. Bunları da anlatacağız. Anlatacağız ki milletimiz gerçekleri görsün. Ne diyor, 'Biz sırtımızı PKK'ya, YPG'ye, PYD'ye dayıyoruz' diyor. Kadının söylediğine bak. Sen onlara dayayıver. Biz de sırtımızı milletimize ve Allah'ımıza dayıyoruz. Sizi Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, hatta Kandil'de inlerinize gömeceğiz dedik. Gömdük ve gömüyoruz. F16'larla, insansız hava araçları, silahlı insansız hava araçlarımızla bunları çökerttik, çökertiyoruz. Daha devam ediyoruz. Nefes aldırmayacağız. FETÖ'suna da diğerlerine de nefes aldırmayacağız. Bu can bu tende oldukça biz bunları kovalayacağız onlar kaçacak. Nereye giderlerse gitsinler, arkalarındayız. Benim vatandaşıma benim halkıma bunlar huzursuzluk veremeyecekler. Bunları kovalamaya devam edeceğiz.” 
DİRSEK DİRSEĞE SALDIRIYORLAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eskiler zahmetsiz zahmet olmaz derdi. Rabbim de insan için ancak çalıştığının karşılığı vardır buyuruyor. Bunun için biz siyasi hayatımız boyunca gece gündüz çalıştık. Bizi en iyi de Zonguldak'ın anlayacağını biliyorum. Bu şehir emeğin ve alın terinin üzerine kurulmuştur. Esnafımız çalışmanın kıymetini iyi bilir. Sabah dükkânını, atölyesini besmele ile açar. Akşama kadar çalışır çabalar, tevekkülle bunun neticesini bekler. Çalışmanın alın terinin anlamını çok iyi bilir. Ama bir kesim var ki çalışmadan çabalamadan sadece oturduğu yerden ahkâm keserek yalan yanlış ifadelerle rakiplerini karalayarak ülke yönetiminin kendilerine verilmesini bekler. Ülkemizdeki muhalefet partilerinden bahsediyorum. CHP'nin ve diğer haricîlerin ülkemiz. Bölgemiz ve insanlık için dişe dokunur bir projelerini, tekliflerini duydunuz mu? Kendi içlerinde yaptıkları koltuk kavgasının onda birini ülkemizin ve milletimizin düşmanlarına karşı verdiklerini gördünüz mü? Seçimden önce liste mücadelesinde verdikleri vakitlerinin milletimiz için sarf ettiklerine şahit oldunuz mu? Bize yönelttikleri saldırıların binde birini ülkemizi hedef alan terör örgütlerine yaptıklarını gördünüz mü? Tam tersine, terör örgütleriyle kol kola, omuz omuza, dirsek dirseğe saldırıyorlar. Bir yanına FETÖ, diğer yanına PKK'yı alan üstelik de bunu göğsünü gererek yapan bir CHP yönetimi ile karşı karşıyayız. Siyasette de yerliyi ve milli duruşa ihtiyacımız var. Sırtını terör örgütlerine dayayanla siyaset olmaz" diye konuştu. (İHA)