Neredeyse herkesin evinde sarımsak ve soğanı olacaktır. Bir diş sarımsak, herhangi bir makarna sosuna anında lezzet katar, ancak aynı zamanda çorbalara veya yemeklere de harika bir katkı sağlar. Sarımsak lezzetli olmasının yanı sıra çok sağlıklıdır. Bu soğanlı bitki, bağışıklık sisteminiz için çok iyidir ve ayrıca iltihap önleyici bir işlevi vardır. Bu anti-inflamatuar işlevi nedeniyle çiğ sarımsak ayrıca yüksek kolesterol seviyelerine karşı da yardımcı olur: arterlerin tıkanmasını önler. Bu nedenle, sarımsaklı cacık veya aioli'yi biraz daha sık yapmayı deneyin veya bu sağlık yararından yararlanmak için salata sosuna biraz ekleyin.

2-002.jpg

SARIMSAĞIN FAYDASI

Yani sarımsak yemenin sağlığa pek çok faydası var ama bunların yanında daha da fazla faydası var. Sarımsak özellikle cilt için faydalıdır. 18. yüzyılda askerler enfeksiyonları önlemek için yaralarına sarımsak sürdüler. Bunu şimdi yapmanızı önermiyoruz, daha iyi bir iş yapmak için modern tıbbımız var, ancak sarımsağın enfeksiyonları ve iltihapları önleyebileceğini ve hatta iyileştirebileceğini kanıtlıyor. Sivilce söz konusu olduğunda tam olarak ihtiyacımız olan şey budur çünkü sivilce, cildin küçük bir iltihabından başka bir şey değildir.

SİVİLCE

Sivilceniz mi var ve şimdi yüzünüzde o çirkin beyaz şeylerden biriyle mi dolaşıyorsunuz? Paniğe gerek yok; sadece bir diş sarımsak al! İlk önce yüzünüzü temizlemeniz gerekir. Ardından, bir diş sarımsağın üst kısmını kesin ve bıçağınızla birkaç çentik dilimleyin, böylece sarımsak dişi suyunun daha fazlasını bırakabilir. Sarımsağın bu tarafını sivilcenin üzerine sürün. Gece boyunca kuruması için suyu sivilcenin üzerinde bırakın. Anti-inflamatuar özellikler nedeniyle sivilce kaybolacaktır. Bu aynı zamanda cildinizin yüzeyinin altında oturan sivilceler için de işe yarar. Bir gece dinlendikten sonra sivilcenin çok daha düz ve daha az kırmızı olacağını fark edeceksiniz. Küçük sivilceler tamamen yok olacak!

2-003.jpg

SEDEF HASTALIĞI

Antiinflamatuar özellikleri nedeniyle sarımsağın sedef hastalığına karşı da etkili olduğu söylenir. Sarımsağı yukarda anlattığımız gibi kullanabileceğiniz gibi sıvı yağ veya krema ile de karıştırabilirsiniz. Bu, kaşıntı ve tahrişi önemli ölçüde azaltabilir.

TEST ETMEYİ UNUTMAYIN

Bazı insanlar sarımsağa alerjisi vardır, bu nedenle cildinizin buna nasıl tepki vereceğini test etmek önemlidir. İlk önce bu yöntemi bileğiniz veya dirseğiniz gibi göze çarpmayan bir yerde test edin. Sarımsağa alerjiniz varsa veya cildiniz buna kötü tepki veriyorsa, doğrudan sivilceye uygularsanız yarardan çok zarar verebilirsiniz.

Antidepresan bitkilerine dikkat Antidepresan bitkilerine dikkat