Özkan YILDIRIM/Ufuk IRGAŞ

Erhan bey öncelikle bizleri ,ekibimizi Orhangazi'deki bu güzel çiftliğiniz de konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Sizi tanıyarak  isterseniz röportajımıza başlayalım , sonrasında elbette sorularımız da olacak.

HOBİMİZİ DEĞİL İŞİMİZİ YAPIYORUZ

Bizlere , Hasköylüler Çiftliği’ne böylesine güzel bir fırsat tanımış olduğunuz için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Erhan Şentürk, 1981 Ardahan doğumluyum. 1990 yılında ağabeyimle birlikte Bursa-Orhangazi'ye geldik. Birçok meslekte çalışmalar  yürüttükten  sonra  23  sene önce zaten baba mesleği de olan çiftliğimizi açtık. Tabii bizim çobancılık  çok eski meslek babamdan dedemden beri bu içerisindeyiz. Dedem rahmetli Polat Şentürk'ten sonrasında bu mesleğe yine rahmetli babamız Kocaali Şentürk devam ettiriyor.. Sonrasında ben ağabeyimle beraber şu an devam ediyoruz.Hep hayvancılık üzerine çalışmalar yaptık, hiç bırakmadık, biz  burada ailemizin hayvancılıktaki 3 nesil temsilcileriyiz.2005 yılında burasını aldık 10 dönüm üzerine kurulu çiftliğimizde hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvanlarımız bulunmakta.

YENİŞEHİR-PAŞAYAYLA’DA DA HİZMET VERİYORUZ

      Halihazırda 110 büyükbaş kurbanlıklarımız  var ve  bunun da takriben yarısını satmış bulunmaktayız. Burada ayrıca küçükbaş kurbanlıklarımız da var. İlaveten  Yenişehir-Paşayayla’da 270 küçükbaş kurbanlığımızda mevcut hem buradan değerli okuyucularımız hem de Bursa'dan ,Yenişehir'den Paşayayla’daki  yerimizden küçükbaş kurbanlıklarını  temin edebilirler.Şunu belirtmek istiyorum ki Paşayayla’daki yetiştirmiş olduğumuz  küçükbaş kurbanlarımızı beslerken  kesinlikle suni yem  kullanmıyoruz, hep meradan yayılarak besleniyorlar  bunu sırası gelmişken belirtmek istedim.

Peki çiftliğinizde işleyiş nasıl?  Bayram sabahı kesim esnasındaki hizmetleriniz ile ilgili bizlere bilgi verir misiniz?

İŞİNİ BİLEN  PROFESYONEL EKİBİMİZLE  HİZMETİNİZDEYİZ

Elbette, satış sırasına göre vermiş olduğumuz numaralara göre bayram sabahı namazdan sonra hemen kesimlere  başlıyoruz. 5 taneyi bir seferde kesiyoruz aşağı yukarı 40-45 personelle hizmet vermekteyiz. Bunların usta kasap personel anlamında 30 kişi bulunuyor. 10-15 tane de bunlara yardımcı elemanları da saydığımızda bu 45'e kadar varıyor. Bayramın ilk günü saat 18.30’a kadar (6 Buçuk)  110 büyük baş kurbanlarımızın kesim işlerini  bitirmiş oluyoruz.  2. ve 3. günü özel isteyen bazı aileler olabiliyor onlara özel hizmet sunuyoruz. Detaylı bir şekilde parçalanmasını, gruplanmasını isteyen ailelerimize  sakin bir ortamda güzel bir hizmet sunuyoruz.  Bu ekstra ücretlerle, hizmetlerle ilgili kesinlikle ücret talep etmiyoruz. Bunu kesinlikle  söylemek  istiyorum. Pazarlığımızda ne konuşmuşsak o dur, bundan sonra verilen hizmetlerle ilgili kesinlikle müşterilerimizden herhangi bir ücret talep etmiyoruz.

HİZMET BİZDEN TAKTİR SİZDEN

Şimdi gelelim Erhan Ustam hisse fiyatlarına ,büyükbaş hayvan hisse fiyatları sonrasında küçükbaşla da  ilgili fiyatlarla  bizlere bilgi verir misiniz?  Tabii halkımız insanlarımız bunları çok merak ediyorlar. Çünkü görmüş olduğumuz kadarıyla çiftliğinizdeki hayvanlarda gayet güzel ve görünüş itibariyle de gerçekten güzel kurbanlar.

BÜYÜKBAŞ KURBAN HİSSELERİMİZ 2.500 TL’DEN BAŞLIYOR

Hisse payı  olarak büyükbaş hayvanlarımız  2.500’den  başlayarak 3.500’e  kadar devam etmekte. Küçükbaş hayvanlarımız da yine 1.500 liradan başlayarak 3 bin liraya kadar yükselebilmekte. Bu manada her keseye uygun besili kurbanlıklarımızın olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Herkesi çiftliğimize bekliyoruz, gelsinler bir çayımızı içsinler sonrasında güzel kurbanlıklarımıza bir baksınlar,sonra karar versinler. Diyerek sözlerini tamamladı.

FİYATLARIMIZ GEÇEN SENEYE NAZARAN PEK DEĞİŞMEDİ

Peki Orhan Bey siz  neler eklemek istersiniz?

10 dönümlük çiftliğimizde güzel bir şekilde hayvanlarımızı beslemekteyiz. Ayrıca çiftliğimizin  bir bölümünde de yine  ekinlerimiz mevcut. Oradan da yararlanmaktayız. Tabii bu yeterli olmuyor yine dışarıdan ilaveten de yem vesaire gibi tedariklerde bulunuyoruz. Biraz önce kardeşim de söylemiş olduğu gibi fiyatlar gerçekten neredeyse geçen sene ile aynı fiyata. Yem fiyatları geçen yıla  oranla  hatırı sayılır bir şekilde  artmış olmasına rağmen biz bunu fiyatlarımıza kesinlikle tamamını  yansıtmıyoruz. Elimizden geldiğince bizde bu manada fedakarlıkta bulunuyoruz. Hem et kalitesi bakımından hem de kurbanlık bakımından gerçekten buradan ben hem Orhangazi'de, hem İznik'te, hem Yalova'da, hem Bursa'da yaşayan bütün insanlarımıza bütün  kurban kesme niyetinde olan herkesi çiftliğimize bekliyoruz. Buraya gelsinler bir çayımızı içsinler hem isteklerine göre işte hayvanlarımıza  baksınlar. Bunun haricinde de ayrıca Yenişehir-Paşayayla köyünde de yoğun olarak küçükbaş hayvanlarla ilgili satışlarımız devam ediyor. Oraya da Bursa'da , Yenişehir’de  ve çevresindeki vatandaşlarımız kurban kesmeye niyetinde olan insanlarımız  gidebilirler. Orası da bizim bir şubemiz, hem burada Orhangazi'de hem Yenişehir Paşayayla Köyü'nde bu manada hizmetlerimiz devam etmektedir. Ben son olarak   başta Orhangazi'de yaşayan insanlarımız olmak üzere bütün halkımıza ,84 milyon insanımıza  sevgilerimizi ,selamlarımızı göndermek istiyoruz, esenlikler diliyoruz. Diyerek sözlerini tamamladı.

 BU HİZMET KALİTESİNİ SAKIN KAÇIRMAYIN

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

Donanım itibarıyla geniş  bir alanda Orhangazi'de kurban satış ve kesim hizmeti sunan Hasköylüler  Çiftliği’nin sahibi Sayın Erhan Şentürk’e  ve  değerli ağabeyi Sayın Orhan Şentürk’e bizlerde çalışmalarında başarılar diliyoruz.Ayrıca   görmemiz, gezmemiz ve fotoğraf çekmek maksadıyla yakından görme  şansını yakaladığımız güzel besili kurbanlıkları kesinlikle başta Orhangazi ve çevresinde yaşayan insanlarımız olmak üzere Herkese ısrarla  önermek istiyorum.Kesinlikle de memnun kalacaklarına  eminim, biz buradayız.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

HASKÖYLÜLER ÇİFTLİĞİ

 

Muradiye Mahallesi ,

  İznik yolu,

  Yeni Mezbaha Altı

 

 Gsm:0 532 730 44 75

 0 531 086 33 78

ORHANGAZİ/BURSA