GÖKÇE ÇALIŞCİ- ÖZEL HABER
Hemen herkesin muzdarip olduğu ama kimseye söyleyemediği basur için, hangi bitki iyi gelir sizler için araştırdık. Lokman Hekim'in kullandığı yıllardan beri şifalı bitikiler ise şu şekilde;
BASURA NE İYİ GELİR?
- Çam sakızı
- Çoban kesesi
- Çoban düdüğü
- Kuru üzüm
- Yumurta akı
- Badem yağı
- Karabiber
Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi
- Çam sakızı, çekilmiş karabiber tozu, bir çorba kaşığı badem- yağı unla birlikte pişirilir. Süzülerek elde edilen posa, yumurta akıyla yoğrularak melhem kıvamına getirilir. Hazırlanan mel- hem tedavi süresince günaşırı basurun üzerine konur.
- Çoban kesesi yaprakları üzerine kaynar su dökülerek iki saat bekletilir. Sıkılarak bekletilen posa melhem kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan melhemden basur üzerine konarak, bu tedavi altı saat ara ile yenilenir.
- Çoban düdüğü otunun kökleri, çam sakızı ve kuru üzümle bir- likte aynı kaba konarak ilâve edilen su çekilinceye kadar kayna- tılır. Ateşten indirildikten sonra elde edilen posa yumurta akı ile birlikte melhem kıvamına gelinceye kadar ezilerek yoğru- lur. Hazırlanan melhem günaşırı basurun üzerine konur.
Kış aylarında en çok rastladığımız akciğer iltihabı, iyileşme süreci en geç olan rahatsızlıklardan biridir. İyileşme sürecinizi hızlandıracak bitkiler ise şu şekilde;
AKCİĞER İLTİHABINA NE İYİ GELİR?
Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler
- Oğul otu
- Isırgan otu
- Devetabanı
- Bal
- Nar
- Misvak ağacı
- Çam fistığı
- Meyan kökü (Ayı kulağı)
Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi
- Oğul otu, ufalanmış nar kabukları ile birlikte on dakika sü- reyle suda kaynatılır. Süzülerek elde edilen posaya, dövülmüş çam fistığı ilâve edilerek reçel kıvamına gelinceye kadar bal ile yoğrulur. Hazırlanan reçelden tedavi süresince günde üç çorba kaşığı yenir.
- Isırgan otu tohumları, kıyılmış devetabanı yaprakları ile bir- likte sert bir zeminde dövülerek ezilir. Ezilen karışıma marme- lat kıvamına gelinceye kadar petekli bal ilâve edilerek karıştı- rılır. Hazırlanan marmelattan, tedavi süresince yemeklerden Önce bir veya iki çorba kaşığı yenir.
- Kurutulmuş meyan kökü, misvak ağacının kabukları ile bir- likte sert bir zeminde dövülerek ezilir. Ezilen karışım, yarım saat süreyle suda kaynatıldıktan sonra süzülür. Süzülen sıvı bir kaba boşaltılarak günboyu dinlendirilir. Dinlendirilen sıvı- dan, bir bardak suya bir fincan karıştırılarak günde üç bardak yemek arası içilir.
ŞİFA OLSUN...🤗
Editör: Gökçe Çalışcı