GÖKÇE ÇALIŞCİ- ÖZEL HABER

Hemen herkesin muzdarip olduğu ama kimseye söyleyemediği basur için, hangi bitki iyi gelir sizler için araştırdık. Lokman Hekim'in kullandığı yıllardan beri şifalı bitikiler ise şu şekilde;

BASURA NE İYİ GELİR?

Hemoroidinizi Dikkate Alın. Başka Hastalıkların Habercisi Olabilir!

  • Çam sakızı
  • Çoban kesesi
  • Çoban düdüğü
  • Kuru üzüm
  • Yumurta akı
  •  Badem yağı
  •  Karabiber

Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi

  • Çam sakızı, çekilmiş karabiber tozu, bir çorba kaşığı badem- yağı unla birlikte pişirilir. Süzülerek elde edilen posa, yumurta akıyla yoğrularak melhem kıvamına getirilir. Hazırlanan mel- hem tedavi süresince günaşırı basurun üzerine konur.
  • Çoban kesesi yaprakları üzerine kaynar su dökülerek iki saat bekletilir. Sıkılarak bekletilen posa melhem kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan melhemden basur üzerine konarak, bu tedavi altı saat ara ile yenilenir.
  • Çoban düdüğü otunun kökleri, çam sakızı ve kuru üzümle bir- likte aynı kaba konarak ilâve edilen su çekilinceye kadar kayna- tılır. Ateşten indirildikten sonra elde edilen posa yumurta akı ile birlikte melhem kıvamına gelinceye kadar ezilerek yoğru- lur. Hazırlanan melhem günaşırı basurun üzerine konur.

Grip sonrası oluşan akciğer iltihaplanmasına dikkat - Sağlık Haberleri

Kış aylarında en çok rastladığımız akciğer iltihabı, iyileşme süreci en geç olan rahatsızlıklardan biridir. İyileşme sürecinizi hızlandıracak bitkiler ise şu şekilde;

AKCİĞER İLTİHABINA NE İYİ GELİR?

Fitness Beslenme: Aktif Yaşamın Temel Taşı Fitness Beslenme: Aktif Yaşamın Temel Taşı

Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler

  • Oğul otu
  • Isırgan otu
  • Devetabanı
  • Bal
  • Nar
  • Misvak ağacı
  • Çam fistığı
  • Meyan kökü (Ayı kulağı)

Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi

  • Oğul otu, ufalanmış nar kabukları ile birlikte on dakika sü- reyle suda kaynatılır. Süzülerek elde edilen posaya, dövülmüş çam fistığı ilâve edilerek reçel kıvamına gelinceye kadar bal ile yoğrulur. Hazırlanan reçelden tedavi süresince günde üç çorba kaşığı yenir.
  • Isırgan otu tohumları, kıyılmış devetabanı yaprakları ile bir- likte sert bir zeminde dövülerek ezilir. Ezilen karışıma marme- lat kıvamına gelinceye kadar petekli bal ilâve edilerek karıştı- rılır. Hazırlanan marmelattan, tedavi süresince yemeklerden Önce bir veya iki çorba kaşığı yenir.
  • Kurutulmuş meyan kökü, misvak ağacının kabukları ile bir- likte sert bir zeminde dövülerek ezilir. Ezilen karışım, yarım saat süreyle suda kaynatıldıktan sonra süzülür. Süzülen sıvı bir kaba boşaltılarak günboyu dinlendirilir. Dinlendirilen sıvı- dan, bir bardak suya bir fincan karıştırılarak günde üç bardak yemek arası içilir.

ŞİFA OLSUN...🤗

Editör: Gökçe Çalışcı