Fatih AKKUŞ

Bursaspor ligin ilk yarısında deplasmanda 2-0 geriye düşmesine rağmen rakibi Akhisarspor’u 4-2 mağlup etmişti. Bu galibiyetin mimarlarından olan Yeşil Beyazlı taraftar 3. golde çektiği videoda “Osmangazi gibi vurun” diye bağırıyor ve gelişine vurduğu şutta golü Latovlevici atıyordu. İşte şimdi Osmangazi gibi vurmanın tam vakti. Yeşil Beyazlılar’da moraller oldukça yüksek ve herkes Pazar günü oynanacak maçı bekliyor. Taraftar cezalı olmasına rağmen maça yoğun ilgi beklenirken, tek olumsuz durum yönetimin bilet fiyatlarında indirim yapmaması oldu ancak ne olursa olsun Pazar saat 16:00’da Timsah Arena’da galibiyet alarak Antalya deplasmanına rahat bir şekilde gitmek çok önemli.

KIRALIM BU ZİNCİRİ

Artık bahane üretmek veya bahanelerin arkasına saklanmak yerine zincirleri kırmanın vakti geldi bile. Kasımpaşa deplasmanında kaçan pozisyonların yarısı gol olsa şimdi daha farklı bir durumdaydık ancak artık geçmişi unutmak ve bu gemiyi limana bir şekilde yanaştırmak lazım. İş biraz da Sakho’ya düşüyor aslında. Gol atamadıkça strese giriyor ve bir an önce eski günlerine dönmek istiyor. Bu baskıdan, gol atarsa, çıkacak olan Diafra Sakho maçın adamı olacak şimdiden söylüyorum.

ŞEN BAKKAL

Bursaspor’un Samet Aybaba’dan sonra göreve getirdiği Mesut Bakkal antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Oldukça mutlu ve olumlu bir havada geçen röportajda Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri hem futbolcu hem de Mesut Bakkal’ın kahkahalarıyla şenlendi.

BATALLA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Batalla’nın şehre gelmesi ve arkadaşlarıyla bir araya gelerek onlara moral vermesi üzerine konuşan Bakkal “Batalla gibi oyuncularla tanışmaya her zaman hazırım. Bana keyif veren bir durum. Gönül ister ki hep yanımızda olsun. Özlüce’ye gelsin ve bizimle birlikte çalışsın ama gelmesi ve Akhisar maçında yanımızda olacak olması bile mutlu edici bir durum” dedi.

Timsahlar start verdi Timsahlar start verdi

KASIMPAŞA İSTATİSTİĞİ ORTADA

Özellikle Kasımpaşa maçında 115 Km koşan takımına vurgu yapan Bakkal, “Böyle olan bir takımın özellikle Trabzonspor ve Kasımpaşa maçlarında pozisyon üretmesi normal” diyerek, “Bu benim için artı bir olay. Ligin üzerinde futbol oynayan bir takım var. Kasımpaşa maçında 7 tane net pozisyona giren takım var. Benim de görevim bu takımı desteklemek ve herkesten de bu takımı desteklemesini istemek. Zaten yapılıyor, İstanbul’da kendi sahamızda gibi oynadık. Bu hafta da öyle olacağı kesin. Futbolcu grubunun ortaya koyduğu veriler, performanslar, tempoya yakın oyunları, üretkenlikleri maçın bizim lehimize olacağını gösteriyor. Aynı tempoyu korumaları gerekiyor. Bunu da yapacaklarına gönülden inanıyorum. Çünkü gelen veriler inanılmaz” değerlendirmesinde bulundu.

ARTIK GALİBİYET GELSİN

Takımda birliktelik oluştuğunu söyleyen tecrübeli teknik adam, “Çünkü iyi oynadılar, iyi oynadıkça ürettiler, ürettikçe de moral buldular. Biz de bunu destekliyoruz. Gol kaçıran takım iyi takımdır. Ceza sahasına girmeye başladık, ondan sonrasına bakacaksınız. Bu bağlamda özellikle iki haftalık gelen periyottaki performans beni çok umutlandırıyor. İyi maç oynayalım, dirençli maç oynayalım, sabırlı olmamız gerekiyor. Bunun bilincindeyiz, oyuncularımın da bunun bilincinde olduğunu düşünüyorum. Geldiğim günden beridir inanılmaz bir destek var. Çok teşekkür ediyorum. Ben bunu başta Bursaspor için istedim, onu da fazlasıyla yerine getiriyorlar. İnşallah bu maçta hepsi birleşir. Ben de Bursaspor teknik direktörü olarak ilk galibiyetimi alırım. Almamız da gerekiyor” diye konuştu.

BAZI ŞEYLERİ AÇIĞA ÇIKARMA VAKTİ

Oyuncularına “Bazı şeyleri açığa çıkarma vakti” dediğini söyleyen Bakkal “Çok dinamik, genç bir takım var. Keyif almaları gerekiyor, Cenab-ı Allah o kadar güzel bir nimet vermiş onlara. Öyle bir meslek vermiş ki Allah bunun daha ötesi yok. Bunu performansa dönüştürüp insanları mutlu etmeleri gerekiyor. İnsanların bizden beklentileri var. Bu işin altından kalkacağımıza inanıyorum. Ufak tefek hatalarımız olacak tabi ki… Sabredelim! Şurada 5 maçımız kaldı, tek maçlık bakmayalım. Tek maçlık bakalım 5 maçlık düşünelim. Bu moraller inşallah maça yansır” dedi ve ekledi: “Ben çok memnun olurum. Artık günümüzün insanlarıyız, egoları bir kenara bırakacağız, o işler bitti. Keşke bütün eski futbolcular da gelse. Çok güzel telefonlar alıyorum, herkese teşekkür ediyorum. Önemli olan burada Bursaspor. Bursaspor’un burada yaşaması önemli; ben de buranın bir parçası olursam ve kurtuluşta tuzum olursa ne mutlu bana.”