Merkez

Sevgi ve barış tuvale yansıdı

Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu üyeleri, 2020 yılının 5’inci sergisini Tayyare Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturdu. Birbirinden güzel eserler sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.

Özlem ATAÇ 

Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu üyeleri, çevre ile ilgili toplumsal duyarlılığın artmasına katkı sağlamak amacıyla ‘Sevgi ve Barış’ temalı resim sergisi açtı. Tayyare Kültür Merkezi’nde açılan serginin açılışına Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halide Serpil Şahin, Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Hatice Şahin, Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu Başkanı Ümran Topsakal katıldı. Sergi açılışında konuşan Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, toplumsal duyarlılığın artmasına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bu anlamlı etkinliği düzenleyen gönüllü ressamlara teşekkür ederek, “Katılan herkesin çalışmalarının devamını diliyorum. Sevgi ve barış kadınlara ve toplumumuza yakışan bir duygu. Tabi ki sanatsever insanlar bu duyguyu her zaman taşıyorlar. Toplumuzun daha güzel günlere ve güzelliklere taşınmasında gösterdikleri emeklerden dolayı tebrik ediyorum. Sergimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

BÜYÜKŞEHİR’DEN DESTEK
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halide Serpil Şahin de, “Kadınlarımızın burada emeklerinin ve yüreklerinin ortaya koyduğu eserleri görmek bizleri çok çok mutlu etti. Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür faaliyetleri her zaman desteklemeyi vazife edindik. Kent Konseyi Sanat Grubu’na ve bu çalışmaları yapan sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Sevgi ve Barış’ı zaten kadınlardan başka kimse bu kadar güzel anlatamaz” dedi. 

AMAÇ KADINLARI SOSYALLEŞTİRMEK
Yıllardır kadınların sosyalleşmesi adına çalışmalar yürüttüklerini belirten Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu Başkanı Ümran Topsakal “2020 yılı içerisinde Bursa Kent Konseyi Çalışma Grubu olarak 4. sergimizi açtık. 230 üyemiz bulunmakta. Güzel vakit geçirmenin yanında güzel eserler ortaya çıkarıyoruz. Sergilerimiz çok güzel geçiyor. Amacım kadınları sosyalleştirip sanatla tanıştırmaktı. 22 yıldır gönüllü olarak kadınlarımız için çalışıyorum” ifadelerini kullandı. 

SANATA ENGEL YOK
Sergiye Ahşap ve dağlama tablosuyla katılan Muarem Candan, şöyle konuştu: “1998 yılında Bursa’da doğdum. Beş yıldır bu sanatla iç içeyim. Lise eğitimimi alırken başladım. Öğretmenlerimin desteğiyle bu günlere kadar geldim. Bu güne kadar 6 tane sergi açtım. Son sergim ise burada sanatseverlerle buluştu. Sanat benim için bambaşka bir dünya. O dünyada kayboluyorum. 17 yaşında tanıştım bu sanatla, bu sanatı elimden geldiğince daha da geliştirebilmek ve gelecek nesillere aktarabilmek istiyorum.”

HERKESİN AYRI BİR HİKÂYESİ VAR
Kursiyerlerden Naciye Serbest, “2 yıl önce yağlı boya resmiyle ilgilenmeye başladım. Daha önce kâğıt rödelf geçmişim vardı. Yağlı boya başka bir sevda, şimdi renklerle yoğruluyorum. Yüreğimdeki sevgiyi tuvale aktarmaya çalışıyorum. Bu sergimiz ‘Sevgi ve Barış’ üzerine düşünülmüş bir sergi. Sevgi her yürekte olan bir duygu, herkes için çok anlam ifade eder. Burada katıldığım tabloda da hayvan sevgimi açığa vurdum” şeklinde konuşurken, kursiyerlerden Gürsel Erden ise, “7 seneden beridir profesyonel resim yapıyorum. Aslında çocukluktan gelen bir aşk bu benim için. Ama uzun yıllar okul ve çalışma hayatı olunca zaman bulamadım. Şimdi ise artık kendi özel hayatımın bir köşesine oturttum. Sevgi ve barış temalı sergimiz bizim için yani buradaki sanatseverlerin doğadaki aşkını ve sevgiye gönül verdiğini belirtiyor. bizim için güneşin yaprağa vermiş olduğu bir yansımadır sevgi” diye konuştu. 6 yıldır BUSMEK’te resim eğitimi aldığını belirten Necla Masatoğlu ise, “BUSMEK’le beraber aynı zamanda Kent Konseyi ressamlar grubu üyesiyim. Bugün Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu’muzun ‘Sevgi ve Barış’ temalı sergide sanatseverlerle buluştuk” değerlendirmesinde bulundu.