Fatih AKKUŞ
Bursaspor’un 3 sezondur kötü giden çizgisi, yaşanan sıkıntılar taraftarı etkilemedi. Her ne kadar “Gelmem, küskünüm” diyenler olsa da en fazla 1 hafta sonra stadyuma koşuyor. Galatasaray maçına rekor sayıda taraftarın gelmesi bekleniyor ancak olur mu, olmaz mı böyle bir tablo bilinmiyor… Bunu maç saati göreceğiz fakat bilinen bir gerçek varsa o da taraftarın yine takıma sahip çıkacak olması.

BİLETLER SATIŞTA

Bursaspor’un sahasında ağırlayacağı Galatasaray maçı biletleri dün satışa çıktı. İlk günden biletlere beklenenin üzerinde talep olması da sevindirici. Maç gününe kadar bütün biletlerin bitmesi bekleniyor. Pazar günü saat 19:00’da oynanacak karşılaşmanın gün ve saati istenildiği gibi. Bu şartlarda da stadyumun dolması beklenen bir durum.

SAKAT VE KADRO DIŞI KORKUSU

Sakatlıkları devam eden Sakho, Badji, Tunay, Barış ve kadro dışı kalan Lima’nın durumları merak konusu. Aldığımız son bilgiler ise Sakho, Badji ve Allano Lima’nın maç kadrosunda olacağı. Badji ve Sakho’nun ilk 11’de oynamasına engel bir durumun olmadığı, Lima’nın ise Samet Aybaba’nın inisiyatifinde olduğu öğrenildi. Tunay Torun ise Galatasaray maçından sonra takıma dâhil olacak. Barış Yardımcı’nın durumu ise henüz net değil.
 

ZORLUĞUN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

Samet Aybaba ligin geçtiğimiz diliminde yaşananları kısaca özetleyip, bir öz eleştiri yaptı. Takımın şu anki konumunu kimsenin istemediğini de söyleyen tecrübeli teknik adam “Kimin aklına gelirdi böyle olacağı. Bütün maçları izliyoruz kötü oynadığımız Sivasspor maçı var. Bir de Beşiktaş karşılaşması. Beşiktaş maçının son 20 dakikasında da üstün olan bizdik. Kaçan goller, VAR kararları hep aleyhimize işledi. Tek üzüntümüz bu ama bu zorluğun üstesinden hep birlikte geleceğiz” dedi. 
 

ÜÇ MAYMUNU OYNAYACAĞIZ

Mustafa Genç’e 6 maç ceza Mustafa Genç’e 6 maç ceza

Sezon sonuna kadar bazı şeyleri görmeden, duymadan hareket edeceklerini belirten Aybaba, “Sezon sonuna kadar görmeyeceğiz, duymayacağız. Sadece işimize odaklanacağız. Bizim performansımıza göre kesinlikle bugün küme düşme muhabbetinin açılmaması lazımdı ama futbol bu. Şans yanımızda olmadı. En az 8-9 puan üstünde olmalıydık. Birazcık futbol şansı yanımızda olsaydı bugün Avrupa’ya gitmeyi konuşuyor olurduk” şeklinde konuştu.
 

39-40 PUAN BARAJ OLUR

Sezon sonunda düşecek takımı belirleyecek puanı da açıklayan Aybaba, “Lig iyice daraldı. Birçok takım alt sıralardan kurtulmaya çalışıyor. Bizim buraları hak etmediğimizi herkes söylüyor. Bursa dışında bana, ‘Sizin takımı seyretmekten zevk alıyoruz hocam’ diyorlar. Önümüzde zorlu bir fikstür var. Ben sezon sonunda düşme barajının 39-40 puanları bulacağını düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.