CHP Parti PM'sinin malumu ilan etmesinden sonra Bursa Büyükşehir Başkan Adayı olarak yeni sıfatıyla yola çıkan Mustafa Bozbey ilk olarak heyetiyle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.

Bozbey, saygı duruşundan sonra Anıtkabir özel defterine şunları yazdı.

Sevgili Atam,
Bugün senin huzurunda, senin evladın olarak gurur doluyum. Yirmi yıldır senin ilkelerinin izinde; çağdaş, aydınlık bir kenti ilmek ilmek dokuduk. Kadınların, engellilerin, yaşlıların ve özellikle çocuklar ile gençlerin özgürce yaşayabileceği bir kent inşa ettik. 
Şimdi, senin rehberliğinde daha önemli bir göreve, Bursa’yı yönetmeye adayım. Dilerim bu yolda, sana layık bir evladın olarak, Bursa’mı da, örnek ve lider bir kent yapabilelim. 
Senden güç alarak Ankara’dan ayrılıyor; saat 15.00’te Barakfakih Kavşağı’nda, saat 16.00’da da Kent Meydanı’nda hemşerilerimle buluşmak için Bursa’ya doğru yola çıkıyorum.
Allah utandırmasın...

20 yıllık takım oyunundan

Bozbey, Ankara’dan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak yola çıktığını ama Bursa il sınırlarına Bursa’nın Belediye Başkan Adayı olarak girdiğini ifade etti.

20 yıldır bir takım oyunu ile ekip olarak Nilüfer’i imrenilen bir kent haline getirdiklerini büyük hedeflerinin Bursa’yı her yönü ile tanıyan ve bilen birisi olarak halkın verdiği destekle hayallerin ötesinde bir kent ile bütün Bursa’nın gülümseteceklerinin altını çizdi.

Bu ziyaretin ardından Mustafa Bozbey seçim otobüsü ile Bursa’ya doğru yola çıktı ve önce İnegöl’de partililer ve halk tarafından karşılandı. Gösterilen yoğun ilgi programın sarkmasına neden oldu.

15:00 gibi planlanan Barakfakih buluşması 16.30'da gerçekleşti. Yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan Bozbey otobüsten indi ve hemşerileri ile kucaklaştı. Karşılamada bulunan davul zurna ekibinin bir Bozbey klasiği olan Ormancı türküsünü çalmasıyla türküye eşlik etti ve ardından Kent Meydanı bizi bekliyor bize müsaade deyip yola koyuldu.

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

Saat 17:00 gibi Kent Meydanına ulaşan Mustafa Bozbey, burada da yoğun bir ilgi ile karşılandı. Kürsüye çıkan Bozbey,’ Dağı denizi taşı toprağı ile Bursa’yı şahlandırmak için buradayız. Ve bunu kesinlikle birlikte başaracağız. Benim arkam çok sağlam, çünkü benim arkamda siz varsınız dedi.

‘Bursa’da tarih var ama gören yok. Bursa’da neresinden baksan Uludağ’ı Ulucami’yi, Tophane’yi görürdük ama bugün görmüyoruz.

O yüzden Bursa’da uçurduk dedikleri turizm yerlerde sürünüyor. Ülkenin 40 milyar dolarlık turizm gelirinden Bursa’nın payına yüzde yarım bile düşmüyor. ‘

Biz bütün bunları değiştirmeye geliyoruz ve değiştireceğiz. Tecrübemiz var, kadrolarımız var. Her yeri eşitleyerek Nilüfer yapmaya geliyoruz. Siz bize inanıyor musunuz?  diye sordu.

Aldığı cevaptan keyiflenen Bozbey, alandakilere ‘harikasınız’ dedi ve yola çıktık hangi partiden olursa olsun hepsine yüreğimizde yer var, yeter ki insan olsun diyerek Bursa’nın adayı kimliğine vurgu yaparak vedalaştı.