Ulaş Girgin

Dünyanın en prestijli ve en zor ligi olan UEFA Şampiyonlar Ligi’ne bilindiği üzere ülkesindeki ligde şampiyon olmuş veya ligi üst sıralarda bitirmiş takımlar katılabiliyor. Peki dünyanın en köklü ve büyük futbol kulüplerinin birbirleri ile mücadele ettiği bu platformdaki kulüp değerleri nasıl sıralanıyor?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursaspor Divan Kurulu ile görüştü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursaspor Divan Kurulu ile görüştü

Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden kulüplerden değeri en yüksek olanı 1,18 milyar euro ile Manchester City. City’nin arkasından Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden bir diğer İngiliz takımı olan Arsenal geliyor. Arsenal’ın değeri 1,09 milyar euro. Bu alanda üçüncülük koltuğunda oturan takım PSG 1,03 milyar euro, Real Madrid 931 milyon euro, Galatasaray’ın gruptaki rakibi Bayern Münih ise 898 milyon euro değerinde. Galatasaray’ın grubundaki diğer rakiplerinden Manchester United 882 milyon euro’luk değeri ile Bayern Münih’in arkasında 6. sırayı alırken, A Grubu’nun diğer takımı Kopenhag’ın değeri 66,35 milyon euro. Galatasaray ise 237 milyon euro’luk kulüp değeri ile ilgdeki tüm takımlar arasında 19. sırada yer alıyor.     

Editör: Ulas Girgin