Bursaspor Kulübü: “Unutulmayacaksın şampiyon başkan” Bursaspor Kulübü: “Unutulmayacaksın şampiyon başkan”

Ulaş Girgin

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanması planlanan ve Avrupa futbolunun en prestijli kupasının sahibi olacak takımın belirlendiği UEFA Şampiyonlar Ligi final müsabakasında kullanılacak olan top tanıtıldı.

sampiyonlar-ligi-2023-istanbul-final-topu-tanitildi-iste-2023-samp_3636a150

Topun üzerindeki 3 beyaz yıldızın ayrı ayrı anlamları var. Bu yıldızlar Avrupa ile Asya kıtalarını birbirine bağlayan 3 ayrı köprü olan, Yavuz Sultan Selim, Fatih Sultan Mehmet ve 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü’nü temsil ediyor. Yıldızların her birinin dış tarafında bulunan mavi ve turuncu çizgiler ise Asya ve Avrupa kıtalarını temsil ediyor.

sampiyonlar-ligi-2023-istanbul-final-topu-tanitildi-iste-2023-samp_3639c564

Ayrıca topun yıldızların dışında kalan bölümlere Türk kültürünün markalarından olan çini sanatının örnekleri işlenmiş. Çini motiflerindeki altın renkler İstanbul’un zengin tarihini ve kültürel geçmişini temsil ederken gümüş renkler ise Avrupa’nın en büyük kupası olan Şampiyonlar Ligi kupasını temsil ediyor. Bunun yanında çini motifleri ile iç içe geçmiş olan Şampiyonlar Ligi logosu, kültürlerin farklı sembollerinin birlikteliği ile oluşan zenginliğe vurgu yapıyor.

image-32-750x420

Ayrıca 2023 İstanbul finali için tasarlanmış olan topun, 2005 Milan-Liverpool finalinin yine İstanbul’da oynanan final topuna renkleriyle benzerlik gösteriyor oluşu da dikkat çeken detaylar arasında.

   

Editör: Ulas Girgin