Ufuk IRGAŞ
Muş – İl Der’in Çınarönü Spor Kompleksi’nde 8.’sini düzenlediği ve 24 takımın yer aldığı Raşit Zozik Halı Saha Futbol Turnuvası’nda ONGUR Tekstil futbol takımı şampiyon olurken, Tekyolspor 4., Gemlik Muşlular Derneği 3., Dondurmacı Amca da 2.’likle yetindi. Final maçından önce oynanan Muşspor ve Bursaspor şöhretler maçını Bursaspor 4-1 kazandı. 

SÖZÜMÜZÜ TUTTUK  
Aralıksız olarak takip ettiğimiz turnuva maçları sırasında ONGUR Tekstil Konfeksiyon, Makina, İnşaat Kuaför, Gıda Sanayi ve Ticaret Limitet Şirket Müdürü Behçet Ongur'la turnuva ortasında yaptığımız söyleşide bize şu açıklamayı yapmıştı: "Bursa'da yaşayan Muşluların üniversitede okuyan öğrencilerine burs temini amacı ve birlik beraberliğimiz ile kardeşliğimizin daim olması için geleneksel hale getirilen futbol turnuvasına ilk kez katılmamıza rağmen futbolcularım centilmence mücadeleleri ve gösterdikleri performansla şampiyon olular.Ben buradan bu turnuvayı düzenleyen Muş-İlder Başkanımız Mehmet Veysi Tutkun ve yönetimine teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca turnuvaya katılan takımlarımıza da başarılar diliyorum demiştim. Tek Devlet, Tek Millet, Tek Bayrak ve Tek Vatan düsturu ile hareket ederek, Atalarımızın Dumlupınar. Sakarya ve Çanakkale de kahramanca savaşlar vererek bizlere emanet ettiği kutsal topraklarımız için biz Muşlular gerekirse iç ve dış düşmanlarımıza karşı seve seve mücadele etmeye hazırız." Behçet Ongur takımları şampiyon olduktan sonrada "Sözümüzü tuttuk" dedi.

TUTKUN’DAN TEŞEKKÜR
MUŞ-İL'DER Başkanı Mehmet Veysi Tutkun ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Hepimiz çeşitli sebepler yüzünden doğduğumuz topraklardan göç ederek doyduğumuz topraklara yani Bursa'ya yerleşmişiz. Bursa'da her meslek dalında iştigal eden hemşerilerimiz doğdukları toprakların örf adet gelenek ve görenekleriyle kültünü Bursa'da yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak amacı ile Dernek ve Federasyonlar kurmuşlar ve düzenledikleri çeşitli etkinliklerle çeşitli Memleketimizin adını Bursa'da başarıyla temsil etme mücadelesi vermekteler Bizde MUŞ-İLDER olarak düzenlediğimiz sportif Sosyal ve kültürel etkinliklerle memleketimizin adını duyurmaya çalışıyoruz. Yıllar öncesinde ektiğimiz fidanların meyvelerini ise almaya başladık. Bugünde 8. incisini düzenlediğimiz halı saha futbol turnuvasının ödül töreni için burada bulunuyoruz. Ben turnuvanın düzenlenmesinde katkıda bulunan başta yönetim kurulu üyelerime ve ödül törenimize katılan belediye başkanlarım ve hemşerilerime şükranlarımı sunuyor teşekkür ediyorum. Ayrıca bu sene sekizincisini gerçekleştirdiğimiz geleneksel halı saha futbol turnuvasına katılan takım ve Yönetimi ile Hakemleri teker teker kutluyorum. Yaklaşık üç ay süren turnuva müddetince bizlere zevkli ve heyecanlı müsabakaları seyretme imkânı veren futbolcu kardeşlerimin bana haklarını helal etmelerini istirham ediyor centilmence mücadeleler sergiledikleri içinde onları tekrardan tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

BAŞKANLARDAN TEBRİK VE TEŞEKKÜR
Başbakan eski yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı vekili Mustafa Sayılgan, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ve Nilüfer eski Belediye Başkanı Bozbey de ödül töreninde yaptıkları konuşmalarda turnuvada emeği geçen dernek yönetimi ve futbolcuları tebrik ve teşekkür içeren birer konuşma yaptılar.

Volkan Şen’den Bursaspor paylaşımı Volkan Şen’den Bursaspor paylaşımı

DENİZKIZINA MUŞLULARDAN TEKLİF YAĞDI
Muşlu bir yakınının daveti üzerine final maçlarını izleyen sahnelerimizin aranılan sanatçısı Denizkızı'na futbolcular başta olmak üzere dernek başkanları belediye Başkanları ve seyircilerden teklif üzerine teklif geldi. Kendisine gösterilen ilgi üzerine Denizkızı da, "Benim ne kadar tanıyanım ve hayranım varmış. Turnuvaya gidince anladım bundan böyle fırsat buldukça maçlara gideceğim" dedi