İnegöl Belediyesi, plastik poşet kullanımına destek olmak için 3000 bez torba dağıttı. Üzerinde ‘Sıfır Atık’ ve İnegöl Belediyesi logoları bulunan bez torbaları vatandaşlara hediye eden Belediye Başkanı Alper Taban, “Bu bez çanta öncelikli olarak çevre bilincinin daha da arttırılması, çevre duyarlılığı oluşturulması, beraberinde doğayı ve çevreyi kirleten poşet ve benzeri uygulamaların hayatımızdan çıkarılmasıyla alakalı. Çevre Bakanlığımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve eşlerinin başlatmış olduğu ‘Sıfır Atık’ projelerini de destekleyen ve bu süreçlerle birleştirilen bir çalışmadır. Biz de biliyorsunuz şehrimizde ‘Temiz Şehir İnegöl’ unvanını alabilmek için pek çok adımlar atmaya çalıştık ki bununla alakalı da Allah’a hamdolsun yavaş yavaş bu bilincin, farkındalığın arttırılmasıyla ilgili ilerleme olduğunu da görüyoruz. Şehrimizde bu hususu duymayan hiç kimsenin kalmasını istemiyoruz” dedi.

İNESMEK HAZIRLIYOR

Bez torba kullanımının aynı zamanda eskiye dönüş olduğuna da dikkat çeken Başkan Taban, “Geçmişte büyüklerimizin kullandığı, alışverişe giderken yanlarına aldığı bez torbalar. Tekrar eskiye bir dönüş başlatarak şehrimizde de bez torba dağıtımının startını verdik. İNESMEK kurslarımızda kursiyerlerimizin ve öğretmenlerimizin kendi el becerileriyle, kumaşlarını da hayırsever firmalardan temin ederek birkaç yönlü faydaya döndürmeye çalışıyoruz. Onları da yakın zamanda dağıtacağız” açıklamalarında bulundu.

YÜZYILLARCA YOK OLMUYOR

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

Alper Taban, plastik poşetin hayatımızdan çıkarılması adına bir mücadele verildiğini kaydederek, “Poşetler denizde 400 yıl ve karada da 800 yılda geri dönüşümünü tamamlıyor. Bu da bir insan ömrünün çok çok üzerinde bir zaman dilimi. Bunları hayatımızdan çıkarmak için bir mücadele veriliyor. Bu mücadelede hem şehrimizde hem de ülkemizde başarılı olacağımızdan eminim. Eskiden olduğu gibi bez torbalarımızı kullanarak hem daha sağlıklı şekilde aldığımız ürünleri taşıyıp hem de çevremizi, şehrimizi daha temiz bir hale dönüştürmüş olacağız” şeklinde konuştu.