Yemeden duramıyoruz ama insan vücudunu çökertip zehirliyor!
Yemeden duramıyoruz ama insan vücudunu çökertip zehirliyor!
Yaşın ilerlemesiyle birlikte uzmanlar sağlıklı beslenmenin önemini sürekli vurgular. Doğru ve dengeli beslenme vücudumuzu hastalıklardan korurken bazı besinler tam tersi etki yaratabiliyor. Severek yediğimiz ve alışkanlık haline getirdiğimiz bazı yiyecekler aslında vücudumuza çok büyük zararlar veriyor. Bu gıdalar bağışıklık sistemimizi çökerterek bizi hasta ediyor. Bu gıdaları asla ağzınıza süremeyin. İşte zehir saçan o yiyecekler...
Haber Giriş Tarihi: 18.09.2022 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2022 16:18
Kaynak:
Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Günümüzde en çok rastlanan hastalıklarından olan kanser, kalp ve damar hastalıklarının bu kadar fazla görülmesinin nedeni beslenme şekilleridir. Beslenme şeklimizi bizi birçok hastalıktan korur. Eğer düzensiz ve sağlıksız besleniyorsak vücudumuz zamanla çöker ve tüm hastalıklara karşı savunmasız oluruz. Bu gıdalar ise masum görülüyor ancak vücudumuzu çökertiyor. Pratik olarak çabuk tüketilen bu besinler zahir saçıyor. Ağzınıza bile sürmeyin! İşte vücudu bitiren o besinler...
AĞZINIZA BİLE SÜREMEYİN!
TUZ
Hayatımızın her alanına girmiş olan sofra tuzları aslında insan vücuduna çok zararlı bir besin. Normal olarak düşünüp kullandığımız sofra tuzu, deniz tuzu, kaya tuzu ve kristal tuz aşırı kullanıldığında zehir saçıyor. Fazla tuz tüketimi kan basıncının artarak yüksek tansiyon, kalp ve damar sorunlarının ortaya çıkmasına neden oluyor.
MEYVE SULARI
Sürekli olarak içtiğimiz hatta çocuklarımıza bile içirdiğimiz meyve suları, en tehlikeli içeceklerden olan gazlı içeceklerden bile daha tehlikelidir. Örnek vererek daha iyi anlayacaksınız. Mesela 230 ml’lik bir bardak portakal suyunu içmek istediğinizde dört orta boy portakal tüketiyorsunuz. Bunu dört portakal yemenin ne kadar süreceği ile karşılaştırın ve meyvenin bütün formundayken daha sağlıklı olduğunu en hızlı şekilde görebilirsiniz.
AZ YAĞLI YOĞURT
Yoğurt yemeyi herkes sever. Ancak az yağlı yoğurtlardan uzak durun. Amerikan Beslenme Dergisi tarafından yapılan bir araştırmada 18.000’den fazla kadın üzerinde çalışmış ve daha fazla tam yağlı süt tüketenlerin düşük yağlı süt grubuna kıyasla aşırı kilolu veya obez olma ihtimalinin yüzde 8 daha düşük olduğunu bulmuşlardır. Bunun yanı sıra, az yağlı ve yağsız süt ürünleri genellikle şeker ilave edilir, tip 2 diyabet, kalp hastalığı ve hatta kanser için güçlü bir risk faktörüdür.
LAVAŞ
Beyaz ekmeğin herkes zararını bilmekte. Ancak artık lavaştan da uzak durun. Lavaş da aslında bir ekmek türüdür. Çok aşırı tüketimlerde, metabolizmayı yavaşlatır ve de damar tıkanıklıklarına neden olur.
HAZIR ÇORBA
Eve geldiniz yemek yapmak istiyorsunuz. Hemen eliniz hazır çorbalara gidebilir. Ancak uzak durun! Bu besinler içerisinde katkı ve koruyucu maddeler içerir. Ayrıca hazır paketli her gıdada olduğu gibi hazır çorbaların sodyum içeriği yüksektir. Sodyum içeriği özellikle hipertansiyonu olanlar için büyük bir risk oluştururken, sağlıklı kişilerde de kan basıncını olumsuz etkileyebilir aynı zamanda vücutta ödem oluşmasına neden olabilir.
HAZIR PUDİNG
Hazır puding karışımında bol miktarda sodyum bulunmaktadır. Puding tüketimi bağırsakların da sağlığını bozabileceği için; metabolizmanıza zarar verebilir.
TURŞU
Yüksek miktarda tuz alımı yüksek tansiyonun en önemli sebeplerinden biri olmuştur. Çok fazla sodyum alımı da vücudun susuz kalmasına neden olarak böbrek hasarı, kalp krizi ve inme riskini arttırabilir. Bu sağlık riskleri akılda tutulmalı ve turşu tüketiminde kesinlikle aşırıya kaçılmamalıdır.
İŞLENMİŞ ET
Yüksek miktarda tuz alımı yüksek tansiyonun en önemli sebeplerinden biri olmuştur. Çok fazla sodyum alımı da vücudun susuz kalmasına neden olarak böbrek hasarı, kalp krizi ve inme riskini arttırabilir. Bu sağlık riskleri akılda tutulmalı ve turşu tüketiminde kesinlikle aşırıya kaçılmamalıdır.
MARGARİN
Margarin ham maddesi olan yağların bitkisel özellik taşımalarına karşın üretim süreci sentetik ve yapaydır. Sonuç olarak da zamanla kalp hastalığı gibi olumsuz durumlara neden olabilir. Kolesterol oranını yükseltmesi de bir başka olumsuz etkisidir.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Yemeden duramıyoruz ama insan vücudunu çökertip zehirliyor!
Yaşın ilerlemesiyle birlikte uzmanlar sağlıklı beslenmenin önemini sürekli vurgular. Doğru ve dengeli beslenme vücudumuzu hastalıklardan korurken bazı besinler tam tersi etki yaratabiliyor. Severek yediğimiz ve alışkanlık haline getirdiğimiz bazı yiyecekler aslında vücudumuza çok büyük zararlar veriyor. Bu gıdalar bağışıklık sistemimizi çökerterek bizi hasta ediyor. Bu gıdaları asla ağzınıza süremeyin. İşte zehir saçan o yiyecekler...
Günümüzde en çok rastlanan hastalıklarından olan kanser, kalp ve damar hastalıklarının bu kadar fazla görülmesinin nedeni beslenme şekilleridir. Beslenme şeklimizi bizi birçok hastalıktan korur. Eğer düzensiz ve sağlıksız besleniyorsak vücudumuz zamanla çöker ve tüm hastalıklara karşı savunmasız oluruz. Bu gıdalar ise masum görülüyor ancak vücudumuzu çökertiyor. Pratik olarak çabuk tüketilen bu besinler zahir saçıyor. Ağzınıza bile sürmeyin! İşte vücudu bitiren o besinler...
AĞZINIZA BİLE SÜREMEYİN!
TUZ
Hayatımızın her alanına girmiş olan sofra tuzları aslında insan vücuduna çok zararlı bir besin. Normal olarak düşünüp kullandığımız sofra tuzu, deniz tuzu, kaya tuzu ve kristal tuz aşırı kullanıldığında zehir saçıyor. Fazla tuz tüketimi kan basıncının artarak yüksek tansiyon, kalp ve damar sorunlarının ortaya çıkmasına neden oluyor.
MEYVE SULARI
Sürekli olarak içtiğimiz hatta çocuklarımıza bile içirdiğimiz meyve suları, en tehlikeli içeceklerden olan gazlı içeceklerden bile daha tehlikelidir. Örnek vererek daha iyi anlayacaksınız. Mesela 230 ml’lik bir bardak portakal suyunu içmek istediğinizde dört orta boy portakal tüketiyorsunuz. Bunu dört portakal yemenin ne kadar süreceği ile karşılaştırın ve meyvenin bütün formundayken daha sağlıklı olduğunu en hızlı şekilde görebilirsiniz.
AZ YAĞLI YOĞURT
Yoğurt yemeyi herkes sever. Ancak az yağlı yoğurtlardan uzak durun. Amerikan Beslenme Dergisi tarafından yapılan bir araştırmada 18.000’den fazla kadın üzerinde çalışmış ve daha fazla tam yağlı süt tüketenlerin düşük yağlı süt grubuna kıyasla aşırı kilolu veya obez olma ihtimalinin yüzde 8 daha düşük olduğunu bulmuşlardır. Bunun yanı sıra, az yağlı ve yağsız süt ürünleri genellikle şeker ilave edilir, tip 2 diyabet, kalp hastalığı ve hatta kanser için güçlü bir risk faktörüdür.
LAVAŞ
Beyaz ekmeğin herkes zararını bilmekte. Ancak artık lavaştan da uzak durun. Lavaş da aslında bir ekmek türüdür. Çok aşırı tüketimlerde, metabolizmayı yavaşlatır ve de damar tıkanıklıklarına neden olur.
HAZIR ÇORBA
Eve geldiniz yemek yapmak istiyorsunuz. Hemen eliniz hazır çorbalara gidebilir. Ancak uzak durun! Bu besinler içerisinde katkı ve koruyucu maddeler içerir. Ayrıca hazır paketli her gıdada olduğu gibi hazır çorbaların sodyum içeriği yüksektir. Sodyum içeriği özellikle hipertansiyonu olanlar için büyük bir risk oluştururken, sağlıklı kişilerde de kan basıncını olumsuz etkileyebilir aynı zamanda vücutta ödem oluşmasına neden olabilir.
HAZIR PUDİNG
Hazır puding karışımında bol miktarda sodyum bulunmaktadır. Puding tüketimi bağırsakların da sağlığını bozabileceği için; metabolizmanıza zarar verebilir.
TURŞU
Yüksek miktarda tuz alımı yüksek tansiyonun en önemli sebeplerinden biri olmuştur. Çok fazla sodyum alımı da vücudun susuz kalmasına neden olarak böbrek hasarı, kalp krizi ve inme riskini arttırabilir. Bu sağlık riskleri akılda tutulmalı ve turşu tüketiminde kesinlikle aşırıya kaçılmamalıdır.
İŞLENMİŞ ET
Yüksek miktarda tuz alımı yüksek tansiyonun en önemli sebeplerinden biri olmuştur. Çok fazla sodyum alımı da vücudun susuz kalmasına neden olarak böbrek hasarı, kalp krizi ve inme riskini arttırabilir. Bu sağlık riskleri akılda tutulmalı ve turşu tüketiminde kesinlikle aşırıya kaçılmamalıdır.
MARGARİN
Margarin ham maddesi olan yağların bitkisel özellik taşımalarına karşın üretim süreci sentetik ve yapaydır. Sonuç olarak da zamanla kalp hastalığı gibi olumsuz durumlara neden olabilir. Kolesterol oranını yükseltmesi de bir başka olumsuz etkisidir.
En Çok Okunan Haberler