Yeşil meyvesi ve tüylü, kahverengi kabuğu ile bu meyve sadece çok lezzetli değil, aynı zamanda çok sağlıklıdır. Örneğin kivi gerçek bir vitamin bombasıdır, C vitamini deposudur ve potasyum içerir. Ancak kivi tüketerek sağlığa faydalarından tam olarak yararlanmak ister misiniz? O zaman kabuğunu da yiyin.
Haber Giriş Tarihi: 07.07.2022 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2022 14:56
Kaynak:
Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Hepimiz bir elmayı soymamanın daha iyi olduğunu biliyoruz. Bir elmanın kabuğu en fazla vitamin içerir. Ancak, bir kivi meyvesini soymamanın daha iyi olduğuna inanmak zor. Ancak, bir elma gibi, kivi meyvesinin en sağlıklı kısmı cildidir. Evet, yeşil meyvenin etrafındaki o tüylü tabaka sana çok iyi geliyor. Ama o cildi nasıl bir mutfak şaheserine dönüştüreceksiniz? Kivinin kabuğunu nasıl yenilebilir hale getireceksin?
DAHA SAĞLIKLI
Kivi meyvesin son derece sağlıklıdır, ancak kabuğu da sizin için oldukça faydalıdır. Örneğin, cilt, sindirim için iyi olan lifle doludur. Araştırmalara göre bu lifin kolesterol seviyeleri üzerinde de olumlu bir etkisi var. Ancak pek çok insan o tüylü kabuğu yemek istemiyor çünkü tadı güzel değil. Bir çözüm var mı? Evet, kabuğun üzerinde bulunan tüyleri fırçalayın ve meyveyi durulayın.
FAYDALAR
Şimdi o kivi kabuğunun neden bu kadar sağlıklı olduğunu merak ediyor musunuz? Size söyleyebiliriz. Kivi kabuğunda bol miktarda C vitamini ve ayrıca bol miktarda E vitamini bulunur. Ayrıca kabuğu lif açısından da zengindir ki bunu bilmek güzel. Tuvalete gitmekte biraz zorlanıyor musun? Daha sonra kivi kabuğunu yemek, bağırsaklarınızın tekrar düzenli olmasını sağlayabilir. Orada biter mi? Hayır, henüz size tüm avantajı anlatmadık. Kivi meyvesinin kabuğundaki maddeler de kolesterol seviyenizi olumlu etkiler!
TATMAK
Kivi meyvesinin kabuğunu denemek size cazip geliyor mu? O zaman sizin için başka bir ipucumuz var. Sarı bir kivi meyvesi ile başlayın, bunların daha az tüyü vardır. Tüyleri temizledikten sonra hala çok fazla saç tadı alabiliyor musunuz? O zaman basit bir çözüm de var: meyveyi yoğurt veya sütle birlikte bir karıştırıcıya koyun ve kabuğunu ekleyin. Bilmeden önce, aynı zamanda sağlıklı olan lezzetli bir smoothie'ye sahip olacaksınız!
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kivi meyvesini kabuğuyla yemenin nedeni bu!
Yeşil meyvesi ve tüylü, kahverengi kabuğu ile bu meyve sadece çok lezzetli değil, aynı zamanda çok sağlıklıdır. Örneğin kivi gerçek bir vitamin bombasıdır, C vitamini deposudur ve potasyum içerir. Ancak kivi tüketerek sağlığa faydalarından tam olarak yararlanmak ister misiniz? O zaman kabuğunu da yiyin.
Hepimiz bir elmayı soymamanın daha iyi olduğunu biliyoruz. Bir elmanın kabuğu en fazla vitamin içerir. Ancak, bir kivi meyvesini soymamanın daha iyi olduğuna inanmak zor. Ancak, bir elma gibi, kivi meyvesinin en sağlıklı kısmı cildidir. Evet, yeşil meyvenin etrafındaki o tüylü tabaka sana çok iyi geliyor. Ama o cildi nasıl bir mutfak şaheserine dönüştüreceksiniz? Kivinin kabuğunu nasıl yenilebilir hale getireceksin?
DAHA SAĞLIKLI
Kivi meyvesin son derece sağlıklıdır, ancak kabuğu da sizin için oldukça faydalıdır. Örneğin, cilt, sindirim için iyi olan lifle doludur. Araştırmalara göre bu lifin kolesterol seviyeleri üzerinde de olumlu bir etkisi var. Ancak pek çok insan o tüylü kabuğu yemek istemiyor çünkü tadı güzel değil. Bir çözüm var mı? Evet, kabuğun üzerinde bulunan tüyleri fırçalayın ve meyveyi durulayın.
FAYDALAR
Şimdi o kivi kabuğunun neden bu kadar sağlıklı olduğunu merak ediyor musunuz? Size söyleyebiliriz. Kivi kabuğunda bol miktarda C vitamini ve ayrıca bol miktarda E vitamini bulunur. Ayrıca kabuğu lif açısından da zengindir ki bunu bilmek güzel. Tuvalete gitmekte biraz zorlanıyor musun? Daha sonra kivi kabuğunu yemek, bağırsaklarınızın tekrar düzenli olmasını sağlayabilir. Orada biter mi? Hayır, henüz size tüm avantajı anlatmadık. Kivi meyvesinin kabuğundaki maddeler de kolesterol seviyenizi olumlu etkiler!
TATMAK
Kivi meyvesinin kabuğunu denemek size cazip geliyor mu? O zaman sizin için başka bir ipucumuz var. Sarı bir kivi meyvesi ile başlayın, bunların daha az tüyü vardır. Tüyleri temizledikten sonra hala çok fazla saç tadı alabiliyor musunuz? O zaman basit bir çözüm de var: meyveyi yoğurt veya sütle birlikte bir karıştırıcıya koyun ve kabuğunu ekleyin. Bilmeden önce, aynı zamanda sağlıklı olan lezzetli bir smoothie'ye sahip olacaksınız!
En Çok Okunan Haberler