Merkez

Sadece kafe değil

İşletmeciliğini Tülin & Hakan Mındık Çifti’nin yaptığı La Vinia Cafe & Restaurant Nilüfer Beşevler Mahallesi, Alim Sokak'ta yoğun katılım ve dostlar arasında sıcak bir törenle açıldı.

 

 

İzzet GÜNAY
"Just like your home & evinizde gibi’’ sloganıyla dostların buluşma yeri olarak açılan kafeteryada mesleğinin erbabı barista ürünlerinden, organik sabah kahvaltılarına, annelerimizin gönüllerini ortaya koyarak yaptıkları hamur işlerine kadar modernlik ve doğallık bir arada olacak.

Geçtiğimiz hafta sonu görkemli,  bir o kadar da sıcak dostluk ortamında düzenlenen açılışta kurdeleyi Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem,  CHP Nilüfer Kadın Kolları Başkanı Şirin Bilgili, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Nazım Sevgel,  SODEV Bursa Başkanı ve İş İnsanı Mustafa Şenyurt, Bursa Cafe ve Restaurant İşletmecileri Dernek Başkanı Şahin Sevinç, Demirci Kadıneli Derneği Başkanı Sevil Ayyıldız işletmeciler Tülin-Hakan Mındık çifti ve tüm katılımcılar hep birlikte alkışlar arasında kestiler.
İSVİÇRE'DEN TÜRKİYE'YE 
İşletmeci Hakan Mındık İsviçre’deki KOBİ olarak çalıştırdığı atölyesini devretme işleri ile yurda temelli geliş hazırlıklarıyla uğraşırken eşi Tülin Mındık'a çok istediği böyle bir işletme sürprizi yapmış. Tülin Hanım gazetemize yaptığı açıklamada kendini ve mekanını anlatırken "Gençlik yıllarımda Türkiye’nin ilk özel radyolarından Green FM de başladığım iş hayatım Gerçek FM, Şampiyon FM, son olarak da Radyo 16’da Günaydın Bursa Program Yapımcılığı ve sunuculuğu devam etti. Sevgili eşim Hakan Beyle tanışmamla birlikte İsviçre ye yerleştim. Oradan Lozan, Zug, Cenevre, Bern bölgelerinde kına, düğün, kadınlar matinesi organizasyonları yaptım. Eşim Hakan Bey ile birlikte İsviçre Türk Sanat Enstitüsü Korosu’nda korist ve sunucu olarak görev yaptık. Bursa’ ya döndükten sonra Gayrı Menkul Danışmanlığı, Nilüfer Kadın Kolları aktif üyeliği, Mahalle Temsilciliği v.b. görevlerde bulundum. İşletmemiz benim genç kızlığımdan beri kendime ait bir mekan istediğimi bilen eşimin sürprizi ile oldu.
NEDEN BUTİK CAFE, NEDEN LA VİNİA?
Bu yola çıkarken bana herkes bir cafeyi devir yada franchising almamı ve hem maddi hem manevi daha az yıpranacağımı söyledi, ancak ben işin kolayına kaçmak istemedim. En başta ben kendim bir müşteri olarak bu sistemden çok sıkıldım ve hiç keyif almamaya başlamıştım. Benim için cafe kültürü  sadece bir şeyler yemek içmekten öte bir şey. Cafe bir keyif mekanıdır, güzel vakit geçirme mekanıdır, tıpkı 90'lı yıllarda olduğu gibi. Benim gençliğimde hepimizin bir mekanı vardı kendi evimiz gibi hissettiğimiz.

Yanımızda bir arkadaş, bir partner olmasa bile gittiğimizde keyif aldığımız. İşletmecisiyle, personeliyle dost tadında diyalogda olduğumuz güzel, küçük, bir o kadar da sıcak mekanlar. 2000’li yılların başında maalesef ki bir çok şeyde olduğu gibi bu keyifte erozyona uğradı. İşin keyif kısmından uzak tamamen ticari kaygıyla açılan,  yan yana vagon gibi dizilmiş, ye- iç-kalk mantığıyla açılmış zincirleme franchising cafeler. Ben işletmemde özlediğim, eksikliğini her zaman hissettiğim bir şeyi başarmak istedim. Belki çok daha para ve gider, belki çok daha emek ve  belki çok daha sabır.
JUST LIKE YOUR HOME & EVİNİZDE GİBİ
Bunu göze aldım ve 90’lı yılların tadında insanların keyifli vakit geçirebileceği, işletmecisi hatta personeliyle sohbet edebileceği, gerekirse dinlemek istediği şarkıyı bile söyleyebileceği, hoş keyifli, otantik bir cafe, yani evlerindeki keyif olsun istedim. Sloganımız onun için bu zaten "JUST LIKE YOUR HOME & EVİNİZDE GİBİ’’. Özdemir Asaf’ ın çok sevdiğim La Vinia adlı şiirini Feridun Düzağaç’ ın albümüne almasıyla da bende bu fikir oluştu. La Vinia doğada çok nadir bulunan bir çiçektir, sebebi de polenlerini  yine doğada çok nadir bulunan Mavi Kelebek taşır. Yani La Vinia Mavi Kelebek ve çiçeğin aşk öyküsü gibidir aslında ve çok özeldir.

Bu çok özel mekana, La Vinia’ ya, tüm dostlarımızı,  müşterilerimiz kelimesi bize göre değil, büyük ailemizi bu keyfi yaşamaya davet ediyoruz.
La Vinia Cafe Restaurant’ ta mesleğinin erbabı Barista Metin’in hünerli ellerinden günümüz modernliğini  tadarken, Tülin Hanım ve ismi ve sırları saklı hünerli ellerden annelerimizin, büyük annelerimizin hamur işleri, yaş ve kuru pasta çeşitlerinden, organik köy kahvaltılarına, hamburger, çizburger çeşitlerine zengin menü çeşitleri hesaplı fiyatlarla beğeniye sunulacak.