Ukrayna’nın başkenti Kiev’de önce siren sesleri ardından ise patlama sesleri duyuldu.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko Rusya’nın başkente yönelik düzenlediği yeni saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 3 kişinin yaralandığını açıkladı.

Kliçko, “Şu anda Kiev'de 14 yaşında bir kız çocuğu da dahil olmak üzere üç yaralı var” dedi ve kentin üstüne gelen 16 füzenin vurulduğunu belirtti.

UKRAYNA KENTLERİ SALDIRI ALTINDA: KRİTİK ALTYAPI HEDEFTE

Harkiv, Odesa, Lviv ve Jitomir şehirlerinde de patlama sesleri duyuldu.

Saldırılarda 24.gün geride kaldı Saldırılarda 24.gün geride kaldı

Harkiv bölgesel yönetiminden Oleg Synegubov, bölgede “kritik altyapının” hedef alındığını söyledi.

Ukrayna'nın liman kenti Odesa’ya fırlatılan 21 füzenin ise hava savunma sistemleriyle etkisiz hale getirildiği açıklandı.  Ukrayna'ya yönelik “büyük bir füze saldırısı” olduğundan bahseden Bölge Valisi Maksym Marchenko, bölgede enerji altyapısında hasar olduğunu ve elektrik kesintilerinin uygulandığını da söyledi.

Ülkenin batısında yer alan Lviv’in yüzde 90’ına ise elektrik sağlanamadığı belirtildi. Toplu ulaşımın durduğunu açıklayan Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadovyi, su kesintilerinin de olabileceği uyarısında bulundu.

PODOLYAK: RUSYA TARAFINDAN 120’DEN FAZLA FÜZE ATILDI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin danışmanı Mihaylo Podolyak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya tarafından 120’den fazla füze atıldığını duyurdu.

Podolyak, “Kritik altyapıyı yok etmek ve toplu halde sivilleri öldürmek için Rusya tarafından Ukrayna üzerine 120’den fazla füze atıldı” dedi. Podolyak, paylaşımının devamında Rusya’nın ‘barış müzakeresi’ kapsamında yaptığı açıklamaları alaycı bir dille eleştirdi. Podolyak, “Barışçıl bir çözüm, Rusya Federasyonu için güvenlik garantileri hakkında daha fazla teklif bekliyoruz” dedi.

Editör: Elif Aslan